Ντέρμπι κορυφής στη Θεσσαλονίκη

Ντέρμπι κορυφής στη Θεσσαλονίκη

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον καλύτερο επίλογο μπορεί να «γράψει» η 10η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1 κατηγορίας, αύριο το βράδυ, όταν το ενδιαφέρον θα επικεντρωθεί στο κλειστό της Πυλαίας και στο ντέρμπι ΠΑΟΚ-Αρη.

Αλλες… συστάσεις για την προϊστορία των συγκεκριμένων αγώνων, με αντιπάλους τους δύο συμπολίτες της Θεσσαλονίκης, δεν χρειάζονται, αφού είναι δεδομένη η μακροχρόνια αντιπαλότητα τους που έχει ξεπεράσει πολλάκις ακόμα και τα όρια του… μίσους.

Η πρώτη αναμέτρηση ΠΑΟΚ-Αρη στο φετινό πρωτάθλημα αναμένεται συναρπαστικότερη από τα προηγούμενα χρόνια, εξαιτίας της αγωνιστικής βελτίωσης που έχουν δείξει και οι δύο ομάδες, αλλά κυρίως ο Αρης, μετά την επιστροφή του στην Ευρωλίγκα. Ο ΠΑΟΚ στους πέντε αγώνες που έχει δώσει με τον Κώστα Πιλαφίδη στον πάγκο του, έχει μόνο νίκες, αλλά φυσικά θέλει να επιβεβαιώσει την ανοδική πορεία του, αν καταφέρει να επικρατήσει του Ευρωπαίου Αρη και να αποδείξει ότι μπορεί να είναι το «αφεντικό» της πόλης, τουλάχιστον, αγωνιζόμενος στην έδρα του.

Ο Αρης γνωρίζει ότι στην Πυλαία, θα τον περιμένουν περισσότεροι από 8.000 οπαδοί του «Δικεφάλου» του Βορρά, αλλά ο Αντρέα Ματσόν πιστεύει ότι η ψυχολογία των παικτών του έχει «σφυρηλατηθεί» από δύσκολες έδρες στην Ευρωλίγκα.

Ωφελημένος ο Ολυμπιακός

Αν ο Αρης ηττηθεί από τον ΠΑΟΚ, ωφελημένος θα είναι ο Ολυμπιακός, εφόσον οι «ερυθρόλευκοι» επιβληθούν της ΑΕΚ, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, όπου είχαν χάσει από τον Αρη και εκ τότε βρέθηκαν στην 3η θέση της βαθμολογίας.

Η αναμέτρηση Ολυμπιακού-ΑΕΚ μπορεί να κερδίσει τον χαρακτηρισμό του ντέρμπι, μόνο αν η ΑΕΚ έχει αποδείξεις ανταγωνιστικότητας…

Υπάρχει, όμως κι άλλο, σπουδαίο ντέρμπι στην ίδια αγωνιστική. Στην Λάρισα, ο «κάμπος φλέγεται» για την αναμέτρηση της ΑΕΛ με την Ολύμπια Λάρισας.

Η «μάχη» της παραμονής στην κατηγορία, είναι ο στόχος και των δύο ομάδων που εκπροσωπούν τη Λάρισα, αν και το αποτέλεσμα δεν θα είναι καταδικαστικό για τον ηττημένο.

Ο Παναθηναϊκός θα παίξει στο ΟΑΚΑ με τον φιλόδοξο Πανιώνιο που αναζητεί μια μεγάλη νίκη στο πρωτάθλημα, ενώ ο Πανελλήνιος θα υποδεχτεί τον Μακεδονικό, το Μαρούσι θα παίξει στην Πάτρα με τον… παραπαίοντα Απόλλωνα και το Αιγάλεω θα φιλοξενήσει την Ολυμπιάδα.

Πρωτάθλημα Α2

Με τα παιχνίδια της 10ης αγωνιστικής συνεχίζεται το πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας Ανδρών. Το πρόγραμμα: Ξάνθη-Ρέθυμνο (15.00), Δάφνη-Ιωνικός Λαμίας, Χαλκίδα-ΜΕΝΤ, ΚΑΟ Δράμας-Τρίκαλα 2000, Π. Φάληρο-Δούκας, Ηρακλής-Κολοσσός, ΙCΒS-Ηλυσιακός. Οι αγώνες θα αρχίσουν στις 17.30.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή