Τα βρήκαν οι πλούσιοι του G14

Τα βρήκαν οι πλούσιοι του G14

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σιγά μη δεν τα… έβρισκαν. Το G14 (η ένωση των πλουσιότερων ομάδων της Ευρώπης) και η Μπάγερν Μονάχου έλυσαν τις διαφορές τους. Ο πρόεδρός της, Ντέιβιντ Ντέιν, δήλωσε πως οι πρωταθλητές και κυπελλούχοι Γερμανίας δεν πρόκειται να αποχωρήσουν από τον… συνασπισμό. Κάτι που είχε δηλώσει πριν από μερικές εβδομάδες ο πρόεδρος του βαυαρικού συλλόγου, Καρλ-Χάιντς Ρουμενίγκε. Μετά τη συνεδρίαση της γενικής συνέλευσης του G14, ο Ντέιν τόνισε: «Μίλησα απευθείας στον Καρλ-Χάιντς γι’ αυτό το θέμα και σε ό,τι με αφορά, η Μπάγερν Μονάχου αποτελεί μεγάλο κομμάτι του G14. Τα σχόλια ήταν αποτέλεσμα εκνευρισμού, ο οποίος δημιουργείται μερικές φορές. Ομως, είμαι ικανοποιημένος που μπήκε ένα τέλος στο θέμα, και το Μόναχο προσφέρθηκε να φιλοξενήσει την επόμενη συνέλευσή μας».

Ο Ντέιν εξέφρασε την άποψη πως οι πλουσιότεροι σύλλογοι της Ευρώπης θα πρέπει μέσα στους επόμενους 12 μήνες να βάλουν ένα τέλος στη νομική διαμάχη τους με την Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία για διάφορα θέματα, όπως η αποδέσμευση των παικτών για υποχρεώσεις με τις εθνικές ομάδες, καθώς και η αποζημίωση προς τους συλλόγους τους σε περίπτωση τραυματισμού. Τέλος, ο Ντέιν δήλωσε ότι η FIFA πρέπει να αποσύρει την πρόταση για τη μείωση του αριθμού μη κοινοτικών ποδοσφαιριστών, τους οποίους χρησιμοποιούν οι ευρωπαϊκοί σύλλογοι, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα αντιμετωπίσει νομικές συνέπειες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή