Τι γραφει ο ξενος Τυπος

5' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

LE FΙGΑRΟ

Καλό ξεκίνημα!

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε προχθές η εθνική ομάδα γυναικών χάντμπολ της Γαλλίας, πετυχαίνοντας την πρώτη νίκη της επί της ομάδας της Δανίας, που εθεωρείτο μάλιστα φαβορί, στο πλαίσιο της φάσης των ομίλων του Euro 2006. Παρά την απουσία της σπουδαίας Γαλλίδας παίκτριας Ραφαέλ Τερβέλ, εξαιτίας τραυματισμού στο δάχτυλο, η γαλλική ομάδα επιβλήθηκε στο στάδιο του Μαλμό της Σουηδίας, ασφυκτικά γεμάτο με Δανούς φιλάθλους. Η ένταση κατά τη διάρκεια του αγώνα ήταν εμφανής στο «τοπικό κορίτσι», τη Βαλερί Νικολά, που παίζει στην ομάδα του Βίμποργκ της Δανίας. Οι Δανέζες έμοιαζαν να έχουν καθαρίσει το παιχνίδι από το πρώτο κιόλας τέταρτο. Δεν είχαν υπολογίσει, όμως, τη μεγάλη επιμονή της Σιραμπά Ντεμπελέ, που διακρίθηκε στην αριστερή πλευρά με τις εξαιρετικές της επιθετικές πρωτοβουλίες. Η δανική αλαζονεία χτύπησε ευαίσθητο νεύρο των Γαλλίδων, που τα «έδωσαν όλα» για να κλείσουν την περίοδο με ισόπαλο σκορ. Τα τέσσερα συνεχόμενα γκολ της Βαλερί Νικολά, μετά το ημίχρονο, έκαναν τις Δανέζες να μείνουν με ανοικτό το στόμα, ενώ την επιθετική προσπάθεια ολοκλήρωνε η Ντεμπελέ, χαρίζοντας τη νίκη στην ομάδα της με 24-20. Στον άλλο αγώνα του ομίλου, μεταξύ Ισπανίας και Ολλανδίας, τα κορίτσια της Ιβηρίας νίκησαν με το αποφασιστικό 26-16.

ΜΙRRΟR.CΟ.UΚ

Απειλεί ο Παρντιού

Με αποκεφαλισμούς απειλούσε προχθές ο προπονητής της ποδοσφαιρικής ομάδας της Ουέστ Χαμ στην Αγγλία, Αλαν Παρντιού, πολλούς από τους παίκτες του, ενόψει του σημερινού αγώνα της ομάδας στην έδρα της Μπόλτον, στο πλαίσιο της Πρέμιερσιπ. Ο κόουτς της ομάδας παραδέχθηκε ότι σκέφτεται σοβαρά να προχωρήσει σε ριζικές αλλαγές στο ρόστερ του συλλόγου, ύστερα από την εξευτελιστική ήττα της Ουέστ Χαμ την περασμένη εβδομάδα από την Ουίγκαν, που την έφερε στην τρίτη θέση από το τέλος του βαθμολογικού πίνακα της μεγάλης κατηγορίας του αγγλικού ποδοσφαίρου. Η ομάδα δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει με χειρότερο τρόπο τη θητεία του νέου ιδιοκτήτη της, του Ισλανδού μεγιστάνα Μπιόργκ Γκούντμουνσον, που απέκτησε πρόσφατα τον λονδρέζικο σύλλογο για το αστρονομικό ποσόν των 85 εκατ. στερλινών. Ο προπονητής της ομάδας έχει ήδη εκθέσει τις θέσεις του στον νέο ιδιοκτήτη, στον οποίο είπε ξεκάθαρα ότι η ομάδα βρίσκεται σε κρίση, ενώ προειδοποίησε και τους ίδιους τους παίκτες του, λέγοντάς τους ότι ακόμη και στα «αστέρια» θα μένουν στον πάγκο εφόσον δεν αποδίδουν. Η προειδοποίηση αφορά κυρίως τον Αργεντίνο άσο Κάρλος Τέβες, που δεν έχει καταφέρει να σημειώσει τέρμα σε δώδεκα συνεχόμενα παιχνίδια.

LΙΒΕRΑΤΙΟΝ

Ηθικός κώδικας για αθλητές

Να θέσει τέλος στην αθλητική του καριέρα απείλησε ο Ιταλός παγκόσμιος πρωταθλητής της ποδηλασίας Πάολο Μπετίνι εάν του ζητηθεί να υποβληθεί σε εξέταση DNA στο πλαίσιο της καταπολέμησης του ντόπινγκ. «Καλά κάνουν και ζητούν να υποβληθούν σε αυτές τις εξετάσεις οι ποδηλάτες, στις οικίες των οποίων ανακαλύφθηκαν φιάλες αίματος και οι οποίοι αρνούνται ότι πρόκειται για το δικό τους αίμα. Σε κάθε άλλη περίπτωση πρόκειται για ένα μέτρο που δεν εξυπηρετεί την καταπολέμηση του ντόπινγκ», υποστηρίζει ο αθλητής της ομάδας Quick Step. Ηδη στα τέλη Οκτωβρίου, ο παγκόσμιος πρωταθλητής στην ποδηλασία είχε ταχθεί κατά της πραγματοποίησης εξετάσεων DNA, ζητώντας τον «σεβασμό της ιδιωτικής ζωής». Ο Μπετίνι εξανέστη υποστηρίζοντας ότι «σε αυτού του είδους τις εξετάσεις υποβάλλονται οι κατά συρροήν δολοφόνοι». Ωστόσο, η ένωση επαγγελματικών ομάδων τάχθηκε υπέρ της ενίσχυσης του ηθικού κώδικα των ομάδων του ProTour. Οι ποδηλάτες θα καλούνται πλέον να υπογράψουν μαζί με το συμβόλαιό τους υπεύθυνη δήλωση, με την οποία θα αποδέχονται την υποβολή σε εξέταση DNA. Ο Μπετίνι είχε επιτεθεί κατά του συμπατριώτη του Ιβάν Μπάσο, ο οποίος έδωσε τη συγκατάθεσή του για την ενδεχόμενη υποβολή σε τεστ DNA: «Γιατί ο Μπάσο δεν έδωσε τη συγκατάθεσή του όσο οι έρευνες της ισπανικής αστυνομίας βρίσκονταν σε εξέλιξη; Το έκανε αφού υπέγραψε με την Discovery και αφού πληροφορήθηκε ότι η ισπανική αστυνομία δεν επρόκειτο να παραδώσει τις φιάλες αίματος που είχε στη διάθεσή της. Το Οκτώβριο, όταν διαφώνησα με τις εξετάσεις DNA, ήταν ο πρώτος που μου έστειλε μήνυμα στο κινητό για να με συγχαρεί. Είκοσι μέρες μετά άλλαξε γνώμη…».

ΤΗΕ WASHINGTON ΡΟSΤ

Σε καλό δρόμο

Οι πρώτες λέξεις του Εντι Τζόρνταν, προπονητή της ομάδας μπάσκετ των Ουίζαρντς της Ουάσιγκτον, την περασμένη Τετάρτη, ύστερα από τη νίκη της ομάδας του επί των Νικς, εκτός έδρας με 113-102, ήταν: «Επιτέλους!» Ο Τζόρνταν, μιλώντας σε συγκεντρωμένους δημοσιογράφους έξω από τα αποδυτήρια της ομάδας, αναφερόταν στις οκτώ συνεχόμενες ήττες σε παιχνίδια εκτός έδρας των Ουίζαρντς. «Το πρόβλημα ήταν ψυχολογικό», είπε ο πολυνίκης κόουτς. Τα πράγματα μοιάζουν έτσι να βελτιώνονται σημαντικά για τους Ουίζαρντς, που μετρούν τώρα τέσσερις νίκες, στα πέντε τελευταία τους παιχνίδια. Με επικεφαλής τους τον Τζίλμπερτ Αρίνας με 38 πόντους και τον Αντόν Τζέιμισον με 33 πόντους, οι Ουίζαρντς επιβλήθηκαν επί των πάντα επίφοβων Νικς της Νέας Υόρκης. Ο Αρίνας και ο Τζέιμισον πέτυχαν από έξι τρίποντα ο κάθε ένας, ενώ η ομάδα είχε ποσοστό ευστοχίας 48,8%. Κάθε επίθεση των Νικς βρήκε άμεση και αποτελεσματική απάντηση από την επιθετική γραμμή των Ουίζαρντς, που ήλπιζαν να πραγματοποιήσουν ανάλογη εμφάνιση εναντίον των «76ερς» της Φιλαδέλφειας, στον χθεσινοβραδινό τους αγώνα.

ΒΒC

Ουδείς αναντικατάστατος

Ο προπονητής της Τσέλσι Ζοζέ Μουρίνιο δήλωσε ότι ο Αντρέι Σεβτσένκο, του οποίου η μεταγραφή κόστισε 45 εκατομμύρια ευρώ, δεν είναι ένας από τους «αναντικατάστατους» αστέρες της ομάδας. Ο Μουρίνιο επέμεινε ότι ποτέ δεν θα υποκύψει σε πιέσεις από τον ιδιοκτήτη της ομάδας Ρόμαν Αμπράμοβιτς να επιλέξει τον επιθετικό στην ενδεκάδα. «Εάν ο Αμπράμοβιτς δεν εμπιστεύεται τον προπονητή, έχει αρκετά χρήματα προκειμένου να με απολύσει» είπε. «Ο Σέβα δεν είναι αναντικατάστατος λόγω του τρόπου που παίζει. Βάζω στο παιχνίδι τους καλύτερους παίκτες σε μια δεδομένη στιγμή». Ο Ουκρανός επιθετικός έχει πετύχει μόνο τρία γκολ στο πρωτάθλημα από τότε που ήρθε στην Αγγλία, το καλοκαίρι, από τη Μίλαν. «Ο Κλοντ Μακελελέ, ο Μάικλ Εσιέν και ο Φρανκ Λάμπαρντ είναι αναντικατάστατοι λόγω του τρόπου που αγωνίζονται, όχι επειδή τους αγαπάω. Ο Μίχαελ Μπάλακ είναι αναντικατάστατος, λόγω του τρόπου που αγωνίζεται. Ο Τζον Τέρι είναι αναντικατάστατος. Ο Ρικάρντο Καρβάλιο, ο Ασλεϊ Κόουλ και ο Ντιντιέ Ντρογκμπά· αυτοί είναι αναντικατάστατοι». Πάντως, ο Μουρίνιο στήριξε τον Σεβτσένκο, του οποίου η απόδοση προβληματίζει. «Ο τρόπος που παίζεται το ποδόσφαιρο στην Αγγλία και στην Ιταλία είναι τελείως διαφορετικός. Το καλύτερο παράδειγμα γι’ αυτό είναι ο Τιερί Ανρί. Το ξέρω ότι είναι ο μεγαλύτερος γκολτζής στη χώρα τα τελευταία χρόνια -εκπληκτικός παίκτης- αλλά όταν είχε πρωτοέρθει από τη Γιουβέντους στην Αρσεναλ είχε πετύχει ένα γκολ σε 12 αγώνες». Πρέπει να δώσουμε χρόνο στον Σεβτσένκο, κατέληξε ο Μουρίνιο και αποκάλυψε ότι και ο ίδιος ο Ουκρανός δεν είναι ευχαριστημένος από την απόδοσή του. «Αν ήταν ευχαριστημένος θα είχαμε πρόβλημα», κατέληξε ο Μουρίνιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή