Επίδειξη δύναμης έκαναν η Γλυφάδα και η ΝΕΠ

Επίδειξη δύναμης έκαναν η Γλυφάδα και η ΝΕΠ

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επίδειξη δύναμης έκαναν οι δύο ελληνικές ομάδες στους προκριματικούς των ευρωπαϊκών κυπέλλων. Με δέκα νίκες σε ισάριθμους αγώνες (μερικές επί εκπροσώπων μεγάλων σχολών του παγκόσμιου γυναικείου πόλο, όπως της ουγγρικής, της ιταλικής, της ρωσικής αλλά και της ανερχόμενης ισπανικής), επιβεβαίωσαν τη δυναμική του αθλήματος στην Ελλάδα. Η Γλυφάδα προκρίθηκε στον ημιτελικό γύρο του κυπέλλου πρωταθλητριών, στον οποίον έχει περάσει, χωρίς αγώνες, η Βουλιαγμένη. Η ΝΕ Πατρών πέτυχε το ίδιο στο Τρόπαιο ΛΕΝ. «Ο μόνος δύσκολος αγώνας ήταν αυτός που είχαμε πει από την ημέρα της κλήρωσης, με την ισπανική, Αλκορκόν. Νικήσαμε μόνο μ’ ένα γκολ διαφορά, μολονότι είχαμε προηγηθεί με 4-5. Αυτό οφείλεται και σ’ εμάς, αλλά και στον Γερμανό διαιτητή. Γνώριζα, ότι θα παρουσιάζαμε τέτοια αστάθεια, γιατί έχουμε πολλά νέα παιδιά, χωρίς πολλές εμπειρίες από διεθνείς αγώνες. Με τέτοια παιχνίδια διαμορφώνουμε χαρακτήρα ως ομάδα. Και μακάρι να παίζαμε πολλά τέτοια στο ελληνικό πρωτάθλημα. Στον επόμενο γύρο του κυπέλλου πρωταθλητριών μόνο δύσκολους αγώνες θα δώσουμε», μας είπε ο προπονητής της Γλυφάδας, Χάρης Παυλίδης.

Η ομάδα του στους τελευταίους αγώνες της στη Γαλλία νίκησε με 16-15 την Αλκορκόν (Ισπανία) και 14-5 τη γαλλική, Ολυμπίκ Νις.

Θριαμβευτικά προκρίθηκε και η ΝΕΠ. Αγωνιζόμενη στη Βουδαπέστη (Ουγγαρία) σημείωσε έξι νίκες σε ισάριθμους αγώνες. Στα τελευταία παιχνίδια επεβλήθη με 16-5 της γαλλικής, Μπορντό αλλά και των Πιγκουίνων του Λονδίνου (Μ. Βρετανία), με 14-6 της Ολίμπ Νόβγκοροντ (Ρωσία) και 14-13 της ιταλικής, Σπόρτινγκ Μπρατσάνο.

– Αυτή τη φορά δεν σημειώθηκαν εκπλήξεις στην Α1 των ανδρών. Μόνο ο Πανιώνιος δυσκολεύτηκε, αλλά νίκησε τον ΑΟ Π. Φαλήρου 12-9. Ο Εθνικός επεβλήθη της Βουλιαγμένης με 16-10 και ο Ολυμπιακός, στη Θεσσαλονίκη, του Ηρακλή με 14-5. Τα Χανιά νίκησαν τον ΠΑΟ πιο εύκολα από ό,τι δείχνει το τελικό σκορ (11-9). Η Χίος συνέτριψε τη Γλυφάδα με 11-3. Τέλος, σπουδαία νίκη, που του δίνει δικαίωμα να ελπίζει για την παραμονή του στην κατηγορία, πέτυχε ο Νηρέας Χαλανδρίου επί του ΠΑΟΚ με 13-10. Βαθμολογία: Ολυμπιακός 16, Εθνικός 15, Πανιώνιος 13, Χανιά 12, Χίος 10, Βουλιαγμένη 7, ΠΑΟΚ 6, ΠΑΟ 6, ΑΟΠΦ 4, Γλυφάδα 3, Ηρακλής 2, Νηρέας 2.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή