Ζωντάνεψε το όμορφο παρελθόν

Ζωντάνεψε το όμορφο παρελθόν

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι αναμνήσεις από τα «αξέχαστα» ντέρμπι ΠΑΟΚ-Αρη της δεκαετίας του ’80 αναβίωσαν πλήρως με το προχθεσινό παιχνίδι των δύο συμπολιτών της Θεσσαλονίκης που διαφήμισαν το μπάσκετ, χάρισαν πολύ όμορφες στιγμές και ολοκλήρωσαν, εντός αθλητικών πλαισίων, ένα από τους σπουδαιότερους αγώνες της Α1 κατηγορίας. Ο ΠΑΟΚ, με τη δυναμική των 8.000 οπαδών του και σε πλήρη ανασύνταξη από την κακή εικόνα που παρουσίασε στις αρχές της φετινής περιόδου, απέδειξε ότι είναι «ζωντανός» στη διεκδίκηση ακόμα και μιας θέσης στην πρώτη τετράδα, διαθέτει πολύ δυνατή έδρα και επί θητείας του νέου προπονητή του, Κώστα Πιλαφίδη, μπορεί να αποδώσει μπάσκετ ποιότητας.

«Ηταν συγκλονιστική η συμπαράσταση του κόσμου, νομίζω ότι τους αξίζει ένα μεγάλο μερίδιο της νίκης. Ηταν ένα πραγματικό ντέρμπι, είχε ωραίες φάσεις, πάθος, ενθουσιασμό και σίγουρα οι δύο ομάδες έκαναν και λάθη λόγω της πίεσης. Θα μπορούσαμε να έχουμε κερδίσει και στην κανονική διάρκεια του αγώνα» είπε ο Γιάννης Καλαμπόκης που άνοιξε σαμπάνιες, μαζί με τους συμπαίκτες του για τη σπουδαία νίκη επί του Αρη, ο οποίος είχε σε κακή ημέρα όλους τους ψηλούς και παράλληλα δεν δικαίωσε την ταυτότητα της καλύτερης αμυντικής ομάδας του πρωταθλήματος». Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ τόνισε τις αιτίες της ανάκαμψης της ομάδας του: «Η ομάδα έχει αλλάξει από τη στιγμή που ήρθαν οι δύο Αμερικανοί, αυτό ήταν και το ζητούμενο. Το καλό ήταν ότι προσαρμόστηκαν γρήγορα, θέλαμε να έχουμε σύντομα ομοιογένεια σε άμυνα και επίθεση. Μας έφεραν και τον ενθουσιασμό που έχουν, είναι ένας καλός συνδυασμός. Επίσης και ο προπονητής έχει φέρει τη δική του φιλοσοφία και δείχνουν να βρισκόμαστε σε πολύ καλό δρόμο». Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ ευχαρίστησε με ανακοίνωσή της, τον κόσμο της ομάδας για την προσέλευση.

Η ήττα του Αρη έφερε ανακατατάξεις στη βαθμολογική κορυφή, με ωφελημένο τον Παναθηναϊκό που συνέτριψε τον Πανιώνιο, με διαφορά 30 πόντων, αλλά και τον Ολυμπιακό που νίκησε δύσκολα και εξαιτίας δικής του χαλαρότητας την ΑΕΚ. Οι «ερυθρόλευκοι» ισοβάθμησαν και πάλι με τον Αρη, αλλά ακόμα υστερούν στην ισοβαθμία, λόγω της ήττας τους στο ΣΕΦ.

Το Αιγάλεω ήταν απογοητευτικό στην εντός έδρας αναμέτρησή του με την Ολυμπιάδα, η οποία νίκησε διά… περιπάτου και αναμένονται νέες αλλαγές στον πάγκο, αλλά ακόμα και στην ιδιοκτησία της ΚΑΕ, αν η δυσαρέσκεια του προέδρου, Γιώργου Ισιγώνη, «μεταφραστεί» σε αποχώρηση, όπως ο ίδιος άφησε να διαρρεύσει…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή