Θάνατος με απόντα γιατρό

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θρήνο στο ελληνικό μπάσκετ προκάλεσε ο αιφνίδιος θάνατος του 15χρονου, Βαγγέλη Κουταλά, προχθές το μεσημέρι, στη διάρκεια του αγώνα Παίδων, Παννεαπολικού – Δραπετσώνας στο 2o γήπεδο Νεάπολης «Καραμπίνη».

Ο άτυχος παίκτης που αγαπούσε πολύ το μπάσκετ, αισθάνθηκε αδιαθεσία και ήθελε να κάνει εμετό, όταν ζήτησε από τον προπονητή του, Κουκούρο να αντικατασταθεί. Οταν, όμως, έφτασε στον πάγκο του Παννεαπολικού, σωριάστηκε στο παρκέ και άφησε την τελευταία πνοή του, ενώ ο γονέας ενός συναθλητή του και ο διαιτητής του αγώνα προσπαθούσαν να του δώσουν τις πρώτες βοήθειες και το «φιλί της ζωής» με μαλάξεις στο στήθος.

Το αποτέλεσμα της νεκροτομής που διενεργήθηκε, έδωσε ως αιτία θανάτου το πνευμονικό οίδημα που προκλήθηκε από ανακοπή της καρδιάς, αλλά ουδέποτε στο παρελθόν ο Βαγγέλης Κουταλάς ή οι γονείς του είχαν αναφέρει ότι αντιμετώπιζε καρδιακό πρόβλημα.

Αργεί το πόρισμα

Σ’ έναν μήνα περίπου θα εκδοθεί το οριστικό πόρισμα της νεκροτομής για να διαπιστωθεί αν ο Βαγγέλης Κουταλάς είχε προγενέστερη καρδιακή αιτία, ενώ έπαιζε μπάσκετ.

Οι γονείς του παιδιού δεν ήταν στο γήπεδο και έμαθαν τη δυσάρεστη είδηση του χαμού του Βαγγέλη από τον προπονητή του και τον πρόεδρο της ομάδας Γιάννη Κανδύλη και σύσσωμη η οικογένεια βυθίστηκε στο πένθος.

Στο γήπεδο δεν υπήρχε γιατρός και βάση της προκήρυξης του παιδικού πρωταθλήματος θα έπρεπε να υπήρχε, αλλά οι οικονομικές δυνατότητες όλων των ομάδων, αυτών των κατηγοριών, δεν το επιτρέπουν και έγκειται στην υπευθύνοτητα της εκάστοτε γηπεδούχου να εξασφαλίσει την παρουσία γιατρού.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΚΑΝΑ συνήλθε εκτάκτως μετά το τραγικό γεγονός του χαμού του 15χρονου αθλητή του Παννεαπολικού Ευάγγελου Κουταλά και αποφάσισε ν’ αναβάλει τον αγώνα Ανδρών, Παννεαπολικού – Πρωτέα Βούλας, σε ένδειξη πένθους και να ματαιώσει όλους τους επόμενους αγώνες παίδων και εφήβων του σωματείου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή