Λαμπερή παρουσίαση

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«ΠΑΟ στο γήπεδό μου» είναι το σλόγκαν που θα συνοδεύει τα επόμενα δύο χρόνια την προσπάθεια του Παναθηναϊκού να κατασκευαστεί το νέο γήπεδό του στον Βοτανικό, με τη φιλοδοξία ότι θα είναι το καλύτερο στην Ελλάδα και ένα από τα καλύτερα στην Ευρώπη. Η χθεσινή παρουσίαση των πρώτων μακετών ήταν εντυπωσιακή. Σύμφωνα με τις προδιαγραφές, το γήπεδο θα έχει χωρητικότητα 40 χιλ. θεατών με δυνατότητα να γίνει εύκολα 50 χιλ. λόγω της ύπαρξης των σχετικών υποδομών, θα κοστίσει 83 εκατ. ευρώ (η ΠΑΕ θα πληρώνει 3,3 εκατ. ευρώ τον χρόνο στον δήμο για τα επόμενα 20 χρόνια), θα είναι αμιγώς ποδοσφαιρικό, θα ανήκει στην ανώτατη κατηγορία γηπέδων της UEFA, θα είναι καλυμμένο σε όλο το εύρος των κερκίδων, με τρία διαζώματα στην ανατολική και τη δυτική εξέδρα και δύο στη βόρεια και τη νότια, θα είναι προσβάσιμο για άτομα με ειδικές ανάγκες, θα έχει ξεχωριστές θέσεις για οικογένειες και παιδιά, θα έχει άριστη ορατότητα από οποιαδήποτε θέση και υψηλές προδιαγραφές στην ποιότητα και την αισθητική, θα υπάρχουν χώροι για φαγητό και ψυχαγωγία σε όλες τις εξέδρες, μπουτίκ, ειδικοί χώροι για sports bars-cafe, ενώ θα δοθεί προσοχή στην άνετη πρόσβαση, κυκλοφορία, ασφάλεια και λειτουργικότητα.

«Εχουν ξεκινήσει διαδικασίες για να ολοκληρωθούν τα έργα υποδομής. Εφόσον αυτό ολοκληρωθεί σύντομα, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της μελέτης (τέλος Φεβρουαρίου) θα είμαστε σε θέση να θέσουμε χρονοδιάγραμμα. Δεν είμαι ειδικός, αλλά τεχνικά θεωρώ πως ένα διάστημα ενάμιση χρόνου από τη στιγμή που θ’ αρχίσουν τα έργα, θα είναι αρκετό. Εξαρτάται πάντως από παράγοντες όπως το υπέδαφος, που είναι αστάθμητοι», τόνισε ο Γιάννης Βαρδινογιάννης, χωρίς να δείχνει ανήσυχος για την καθυστέρηση στην υπογραφή της σύμβασης ανάμεσα στον δήμο Αθηναίων και τον Ερασιτέχνη: «Αν πάνε όλα καλά, θεωρώ πως είναι τυπικό. Εχει προβλεφθεί ειδικός χώρος για τον ερασιτέχνη, που καλύπτει όλες τις ανάγκες του». Για τον κίνδυνο καθυστέρησης από προσφυγές στο ΣτΕ, απάντησε ότι «το θέμα οφείλει να διαχειριστεί ο δήμος».

«Ως διοίκηση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός είμαστε υπερήφανοι γι’ αυτό που σας παρουσιάζουμε σήμερα» τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ, Βαγγέλης Σαμαράς, ο οποίος ανέλυσε εν συνεχεία όλα τα βήματα που πρέπει να γίνουν από τον δήμο Αθηναίων και την Πολιτεία για να αρχίσουν τα έργα. Ενα απ’ αυτά, πολύ σημαντικό, έγινε χθες καθώς το δημοτικό συμβούλιο του δήμου ενέκρινε σχεδόν ομόφωνα (μόνο μία ψήφος ήταν κατά) την αγορά οικοπέδου από την Εθνική Τράπεζα με εμβαδόν 73 στρέμματα, έναντι 20 εκατ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή