Ο Μάρας στον τελικό με νέο ασκησιολόγιο

Ο Μάρας στον τελικό με νέο ασκησιολόγιο

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ευκαιρία να αποδείξει, για ακόμα μια φορά, την αξία του θα έχει ο Βλάσης Μάρας στον τελικό του παγκοσμίου κυπέλλου ενόργανης γυμναστικής, στο Σάο Πάολο, της Βραζιλίας (16-17 Νοεμβρίου). Στη διοργάνωση, η οποία διεξάγεται κάθε δύο χρόνια, παίρνουν μέρος οι οκτώ πρώτοι στην παγκόσμια κατάταξη, σε κάθε όργανο. Ο Βασίλης Τσολακίδης ακύρωσε τη συμμετοχή του στο δίζυγο, διότι τραυματίστηκε, ενώ ο Δημοσθένης Ταμπάκος είχε δηλώσει από την αρχή ότι δεν θα πάρει μέρος.

Με μικρές (αλλά ουσιαστικές) διαφορές στο πρόγραμμά του, σε σύγκριση με αυτό που έκανε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, θα αγωνιστεί στη Βραζιλία ο πρωταθλητής μας στο μονόζυγο. Οι αλλαγές, εφόσον βγουν με επιτυχία στον αγώνα, θα δώσουν ένα «μπόνους» στον Βλάση Μάρα 0,20. «Ο αθλητής βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση. Βέβαια, θα κάνουμε ένα μεγάλο ταξίδι και αυτό μπορεί να τον επηρεάσει. Το πρόγραμμά είναι σχεδόν ίδιο με του παγκοσμίου. Ο Βλάσης θα επιχειρήσει να συνδυάσει το «πέταγμα» με την επόμενη άσκηση. Η βαθμολογία του θα ανεβεί κατά 20 εκατοστά», μας είπε ο προπονητής του, Δημήτρης Ράφτης. Στο Σάο Πάολο ο γυμναστής θα αντιμετωπίσει τους Φαμπιάν Χαμπύχεν (Γερμανία), Αλιάζ Πεγκάν (Σλοβενία), Φίλιπ Ρίτσο (Αυστραλία), Γερνάρ Γεριμπέτοφ (Καζαχστάν), Κρίστοφ Σέρερ (Ελβετία), Ιγκορ Κασίνα (Ιταλία) και Γιαν Κουσερά (Γαλλία).

Το μυαλό του Βλάση Μάρα και του προπονητή του, όμως, δεν βρίσκεται στους αγώνες του Σάο Πάολο, αλλά στο 2007, που είναι προολυμπιακή χρονιά. Προετοιμάζουν τις ασκήσεις για τη νέα χρονιά με βασικό στόχο να μπορέσει ο αθλητής να αγωνιστεί και να διεκδικήσει μια διάκριση στους Ολυμπακούς του Πεκίνου.

Το 2007 θα αλλάξουν, για πολλοστή φορά, κάποια πράγματα στον κώδικα. «Εχουμε επιλέξει το καινούργιο ασκησιολόγιο και δουλεύουμε πάνω σε αυτό. Προς το παρόν δεν θα το δείξουμε, γιατί δεν θέλουμε να μάθουν τι κάνουμε οι αντίπαλοί μας», υπογράμμισε ο προπονητής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή