ΣΥΝΤΟΜΑ

2' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ

Τέταρτη θέση στα «Τornado»

Την εξαιρετική 4η θέση κατέκτησαν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα των σκαφών «Τορνέιντο», το οποίο διεξήχθη στην Αργεντινή, οι Ιορδάνης Πασχαλίδης και Κωνσταντίνος Τριγκώνης. Παγκόσμιοι πρωταθλητές αναδείχθηκαν οι Αυστραλοί, Ντ. Μπάντοκ και Γ. Ασμπι με 23 βαθμούς ποινής, τη δεύτερη θέση πήραν οι Αργεντινοί, Σ. Λάνγκε και Κ. Εσπινόλα με 37 β. π. και και την τρίτη οι οι Αυστριακοί, Ρ. Χαγκάρα και Χ. Π. Στάιναχερ με 41 β. π.

ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Συντριβή στην Ευρώπη

Αποχώρησαν με ήττες οι ελληνικές ομάδες από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ο ΑΣΕ Δούκα συνετρίβη από τη Ζαγκλέμπιε, στην Πολωνία (24-40), για το Τσάλεντς Καπ, ενώ ο Πανελλήνιος ηττήθηκε στα Βριλήσια από τη Βαρντάρ Σκοπίων (22-25), στο κύπελλο κυπελλούχων. Στην Α1 ανδρών ο Φίλιππος νίκησε τον Ηλυσιακό (30-23) και παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας με 25 β. Δεύτερος ο ΓΑΣ Κιλκίς (21) που σημείωσε τη νίκη της αγωνιστικής επί της ΑΕΚ με 33-23. Επαιξαν επίσης ΧΑΝΘ – Διομήδης Αργους 25-24 και ΠΑΟΚ – Ιωνικός Ν. Φ. 31-27. Στις γυναίκες ισόπαλο έληξε το ντέρμπι ΑΣΕ Ορμή – Αναγέννηση Αρτας 29-29. Στα άλλα παιχνίδια είχαμε: Αρης Θ. -Αρης Ν. 36-20, Ν. Ιωνία -Μ. Αλέξανδρος Γιαννιτσών 27-14, Φίλιππος Β. – Ελπίδες Δρ. 20-21. Η βαθμολογία: Ελπίδες Δράμας 12, ΑΣΕ Ορμή, Αναγέννηση Αρτας 11.

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ

Προετοιμασία για το Πεκίνο

Το ποσό των 30.000.000 ευρώ θα διαθέσει συνολικά η Πολιτεία για την Ολυμπιακή προετοιμασία των αθλητών μας εν όψει των Αγώνων, του Πεκίνου το 2008, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτισμού, αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού, Γιώργος Ορφανός, μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργο Αλογοσκούφη. «Τα περισσότερα χρήματα είναι για το 2007, καθώς είναι έτος αιχμής για την προετοιμασία, ενώ το 2008 θα μπούμε στην τελική φάση της. Τη χρονιά αυτή θα έχουμε τους προεπιλεγμένους αθλητές, που θα συνεχίζουν την προετοιμασία τους. Ελπίζουμε ότι θα διεκδικήσουν μία εξαιρετική παρουσία στους αγώνες του Πεκίνου», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός.

ΠΙΓΚ ΠΟΓΚ

Πρώτο το Πέρα

Μόνο πρώτο και χωρίς βαθμολογική απώλεια είναι, πλέον, το Πέρα Αθηνών, στο πρωτάθλημα πιγκ πογκ της Α1 ανδρών. Εχει 16 β., σε οκτώ αγώνες. Ακολουθούν, με 15, ο Ολυμπιακός και το ΠΚΔ Ταύρου. Το Πέρα νίκησε με 4-0 τον ΑΟ Ν. Φαλήρου και τον ΔΑΟ Ταύρου.

ΤΟΞΟΒΟΛΙΑ

Δύο πανελλήνια ρεκόρ

Με δύο πανελλήνια ρεκόρ ολοκληρώθηκε στο ΟΑΚΑ το Κύπελλο Ελλάδας κλειστού χώρου 18 μέτρων στην τοξοβολία. Η Ελένη Ιωάννου στο σύνθετο τόξο νεανίδων σημείωσε ρεκόρ με 560/600, βελτιώνοντας τη δική της προηγούμενη επίδοση από το 2004 (546/600). Στο ομαδικό σύνθετο τόξο νεανίδων, η ομάδα του ΣΟ Δράμας (Αγκοΐδου, Κιουρκενίδου, Μπενάζη) σημείωσε ρεκόρ με 1508/1800. Την προηγούμενη επίδοση είχαν σημειώσει οι ίδιες κοπέλες με 1502/1800. Πήραν μέρος 162 αθλητές και αθλήτριες από 27 σωματεία.

ΑΘΛΗΤΕΣ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Συλλογή μεταλλίων

Εντυπωσιακές ήταν οι εμφανίσεις των αθλητών και αθλητριών μας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κολύμβησης για αθλητές με αναπηρία, οι οποίοι κατέκτησαν τη 10η θέση μεταξύ 54 χωρών. Ο Χαράλαμπος Ταϊγανίδης κατέκτησε έξι χρυσά μετάλλια, η Μαρία Καλπακίδου δύο χρυσά και ένα ασημένιο, ο Χρ. Ταμπαξής ένα χρυσό και τρία ασημένια, ο Αλ. Ταξιλδάρης δύο χάλκινα και ο Κ. Φύκας ένα χάλκινο.

ΞΙΦΑΣΚΙΑ

Διακρίθηκαν δύο έφηβοι

Θετικά μηνύματα για το μέλλον έστειλαν δύο έφηβοι αθλητές μας από τον Σάχαλον της Ουγγαρίας, όπου πήραν μέρος σε αγώνες στο ξίφος ασκήσεως. Ο Νίκος Κοντοχριστόπουλος ήταν 7ος και ο Κώστας Γεωργαντζάκος 25ος, στους 45 αθλητές.

ΝΟΡΒΗΓΟΣ ΣΠΡΙΝΤΕΡ ΜΕ ΟΥΣΙΕΣ

Ισόβιος αποκλεισμός

Με ισόβιο αποκλεισμό τιμωρήθηκε ο Νορβηγός σπρίντερ, Αχάμ Οκέκε, ο οποίος τον περασμένο Ιούλιο διαπιστώθηκε, μετά από έλεγχο στο Γκέτεμποργκ, ότι έκανε χρήση τεστοστερόνης. Ο 37χρονος, νιγηριανής καταγωγής αθλητής, τιμωρήθηκε από την ομοσπονδία στίβου της Νορβηγίας με διά βίου αποκλεισμό, επειδή ήταν υπότροπος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή