Και στο βάθος… η πολιτεία

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οποιος περίμενε μεγάλα λόγια από τον Νίκο Βεζυρτζή μάλλον απογοητεύτηκε. Ο επικεφαλής της νέας διοίκησης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ξεκαθάρισε ότι δεν θέλει να φορέσει τον μανδύα του σωτήρα, ζήτησε τη βοήθεια όλων των δυνάμεων του συλλόγου και τη συνδρομή της πολιτείας, προκειμένου να καταφέρει η ομάδα να βγει από τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται: «Δεν ζητάμε χάρη από κανέναν, ζητάμε τη βοήθεια όλων και μέσα από νόμιμους τρόπους να σκύψουν πάνω από το πρόβλημά μας. Ο ΠΑΟΚ έχει τεράστια προβλήματα, που ποτέ δεν είχε ξανά στα 80 χρόνια ιστορίας. Ολοι μαζί θα μπορέσουμε χωρίς ιδιαίτερα συμφέροντα, να κάνουμε αξιόπιστο τον ΠΑΟΚ με μια εικόνα που θα μπορέσει να βρει επενδυτή. Δεν ήρθαμε εδώ ούτε για να μείνουμε εσαεί ούτε για να είμαστε διοίκηση. Δεν είμαστε επενδυτές».

Ο Νίκος Βεζυρτζής τόνισε χαρακτηριστικά ότι «το κάρο είναι πολύ βουλιαγμένο στην λάσπη και αναζητείται επενδυτής. Δεν παρέλειψε μάλιστα να ζητήσει και τη βοήθεια της πολιτείας στο οικονομικό θέμα: «Πρέπει όλοι να βοηθήσετε αυτό το σωματείο, μέχρι να βρεθεί ένας «άγιος» άνθρωπος που θα πάρει τον σύλλογο. Ο ΠΑΟΚ με έναν μεγάλο επενδυτή και με τον κόσμο του, μπορεί να γίνει ο Μέγας Αλέξανδρος. Δεν παρακαλάμε κανέναν, απαιτούμε. Στην Ελλάδα 50 ομάδες βοηθήθηκαν. Μιλάνε για μοντέλο Ντέμη. Και μένα αν μου χαρίσουν τα χρέη, 50 μοντέλα διοίκησης θα κάνω. Και δεν ζητάμε να μας χαρίσουν τίποτα. Απλώς, να εξαλειφθούν οι προσαυξήσεις και να πληρώσουμε το πρωτογενές κεφάλαιο. Το τεράστιο πρόβλημα του ΠΑΟΚ είναι οικονομικό».

Ο επικεφαλής της νέας διοίκησης της ΠΑΕ ξεκαθάρισε ότι τη δεδομένη στιγμή δεν υπάρχει κάποιος ενδιαφερόμενος για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών και αναφέρθηκε στις κινήσεις που θα προβούν: «Εμείς ό, τι κάνουμε θα είναι στο φως. Τα προβλήματα κάθε μέρα αυξάνονται, αλλά έχουμε τη δύναμη και τη θέληση να τα λύσουμε, δεν έχουμε βεβαίως χρήματα. Θα τα λύσουμε για να φτάσουμε στο μεγάλο στόχο που είναι να δούμε τι συμβαίνει τελικά στα οικονομικά της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Σε δέκα μέρες θα μπορούμε να ξέρουμε περισσότερα, καθώς θα βάλουμε μια διεθνή αξιόπιστη εταιρεία να ελέγξει και να ξέρουμε πόσα είναι τα χρέη». Ο κ. Βεζυρτζής δήλωσε ότι η εταιρεία χρωστά 2,5 εκατ. ευρώ και πως απαιτεί ρύθμιση του πρωτογενούς χρέους, που είναι περίπου της τάξεως 13-14 εκατ. ευρώ. Ουσιαστικά δηλαδή θέλει να «διώξει» από πάνω του τις προσαυξήσεις που εκτοξεύουν το ποσό των χρεών στα 25 εκατομμύρια ευρώ. Δεν παρέλειψε μάλιστα να αναφερθεί στο θέμα των εσόδων όπου υπάρχει σημαντικό πρόβλημα μιας και οι τρεις δόσεις από τα τηλεοπτικά δικαιώματα είναι υποθηκευμένες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή