Μπορούν να προκριθούν και οι τέσσερις ομάδες

Μπορούν να προκριθούν και οι τέσσερις ομάδες

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τέσσερις ελληνικές ομάδες πόλο γυναικών μπορεί (και μπορούν) να προκριθούν στις, συνολικά, 16 καλύτερες (οκτώ και οκτώ) των ευρωπαϊκών κυπέλλων. Από δύο στο πρωταθλητριών και στο Τρόπαιο ΛΕΝ.

Την καλύτερη κλήρωση είχε η Βουλιαγμένη (πρωταθλητριών). Θα παίξει στον όμιλο του Ντούναουιβαρος (Ουγγαρία) με την τοπική ομάδα, την ολλανδική Βίντεξ Ντονκ Γκούτντα και τη γερμανική, Μπάγερ Ιρντιγκεν. Είναι φαβορί μαζί με την ουγγρική ομάδα.

Για την ίδια διοργάνωση, η Γλυφάδα θα έχει δυσκολότερη αποστολή, αφού θα παίξει στο Νανσί (Γαλλία), μαζί με τις Νανσί, Κίνεφ Κίρισι (Ρωσία) και Μπλάου Βάις Μπόχουμ (Γερμανία). Η Κίρισι είναι η επικρατέστερη για την πρόκριση, ενώ την άλλη θέση θα διεκδικήσουν η Γλυφάδα και η Μπόχουμ, η οποία είναι η καλύτερη από όσες ομάδες πέρασαν στην Β΄ φάση ως δεύτερες από τους ομίλους της Α΄.

«Αν εμείς είμαστε όπως πρέπει, δεν φοβάμαι», μας είπε ο προπονητής, Χάρης Παυλίδης.

Στο Τρόπαιο ΛΕΝ οι ελληνικές ομάδες το πιθανότερο είναι να διεκδικήσουν τη 2η θέση στον όμιλό τους από εκπροσώπους της Ιταλίας. Ο Ολυμπιακός θα παίξει στον Πειραιά με τις Σκιφ Μόσχας (Ρωσία), Ρόμα (Ιταλία) και Σέφιλντ (Μ. Βρετανία). Φαβορί θεωρείται η Σκιφ. Η ΝΕ Πατρών θα ταξιδέψει στην Καζέρτα (Ιταλία) για να αναμετρηθεί με τις Βολτούρνο (Ιταλία), Σέντεσι (Ουγγαρία) και την αδύναμη Ζυρίχη (Ελβετία). Οι άλλοι όμιλοι του Πρωταθλητριών απαρτίζονται από τις: Ομιλος Νις (Γαλλία): Χόνβεντ (Ουγγαρία), Φιορεντίνα (Ιταλία), Μπράντενμπουργκ (Ολλανδία), Νις. Ομιλος Αλκορκόν (Ισπανία): Αλκορκόν, Ουραλότσκα (Ρωσία), Οριτζόντε (Ιταλία), Σαμπαντέλ (Ισπανία).

Οι αγώνες θα διεξαχθούν από τις 12 ώς τις 14 Ιανουαρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή