Πισω απο τις Καμερες

4' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πληρώνει ακριβά τις μεγαλοστομίες

Ο Ολυμπιακός είναι πέντε βαθμούς μπροστά από την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό, η ΑΕΚ αποκλείστηκε στο κύπελλο από το Χαϊδάρι και όλοι μιλούν για κρίση στην ομάδα του Πειραιά. Αν ήταν ανάποδα τα πράγματα και ο Ολυμπιακός βρισκόταν πέντε βαθμούς πίσω από τον πρώτο και είχε αποκλειστεί από ομάδα Β΄ εθνικής, φαντάζεστε δουλειές που θα είχαν τα… φαναρτζίδικα της νότιας Αττικής και πόσο θα είχαν ανεβεί οι τιμές στους… κορνέδες; Αλλά ο Ολυμπιακός πληρώνει τις μεγαλοστομίες και την αμετροέπεια, που επικράτησε γύρω από το θέμα της ευρωπαϊκής διάκρισης.

Φόβοι για επεισόδια

Σε δίλημμα βρέθηκε ο Παναθηναϊκός τις τελευταίες ημέρες, με αφορμή τα όσα ακούγονται από τη Γαλλία για το αποψινό παιχνίδι. Η κινδυνολογία δίνει και παίρνει, ακόμα και από επίσημα χείλη, καθώς δεν είναι λίγοι αυτοί που φοβούνται εμφάνιση ακροδεξιών στοιχείων έξω από το γήπεδο για να πάρουν «ρεβάνς» από την αστυνομία, για το θάνατο ομοϊδεάτη τους από αστυνομικό με πολιτική περιβολή, μετά τον αγώνα της Παρί με τη Χάποελ.

Αυστηρές οδηγίες

Ο Μισέλ Πλατινί, μάλιστα, φέρεται να ζήτησε από τον Αργύρη Μήτσου (συναντήθηκαν στην κηδεία του Πούσκας) να μην ταξιδέψουν Ελληνες στο Παρίσι, αλλά δεν ήταν εύκολο για τον Παναθηναϊκό να πάρει τέτοια απόφαση χωρίς να έχει εντολή από την UEFA, όταν εκατοντάδες οπαδοί του είχαν σχεδιάσει από καιρό αυτό το ταξίδι. Αν υπήρχαν φόβοι ότι η οργή των «σκίνχεντς» θα μπορούσε να στραφεί κατά των Ελλήνων εκδρομέων, θα ήταν διαφορετική η γραμμή πλεύσης. Τώρα θα δοθούν αυστηρές οδηγίες στους Ελληνες οπαδούς, οι οποίοι, αν συμβούν επεισόδια, θα πρέπει να προσέξουν μην τους έλθει καμία αδέσποτη.

Διαιτησία για κλάματα

Τόσο κακή διαιτησία σε πανελλήνιο πρωτάθλημα άρσης βαρών, όσο στο πρόσφατο της Θεσσαλονίκης, δεν έχουμε δει άλλη φορά. Οφθαλμοφανέστατες παραβάσεις βασικών κανονισμών δεν καταλογίζονταν. Αφήστε, δε, που σε μερικές περιπτώσεις η κρίση γινόταν με τοπικιστικά κριτήρια…

Τα είδαμε όλα

Αθλητές… χόρευαν ζεϊμπεκιές και οι κριτές τους έδιναν το σήμα για να πετάξουν τα βάρη χωρίς να έχουν σταθεροποιηθεί. Καταφανώς άκυρες προσπάθειες θεωρούνταν έγκυρες. Φθάσαμε στο σημείο, αθλητής να πάρει το χρυσό μετάλλιο, κάνοντας δύο άκυρες άρσεις και μια αποτυχημένη στο επωλέ ζετέ. Να σημειώσουμε ότι οι προσπάθειες σε κάθε επιμέρους αγώνισμα (αρασέ, επωλέ ζετέ) είναι τρεις. Οι δύο πρώτες του ήταν άκυρες και δόθηκαν έγκυρες με πλειοψηφία 2-1, ενώ στην τρίτη απέτυχε. Θα μπορούσε, φυσικά, στην δεύτερη προσπάθεια, να σήκωνε τα κιλά, αφού, λογικά, δεν θα επιχειρούσε σε περισσότερα από της πρώτης, αλλά το γεγονός παραμένει…

Χρειάζονται προσόντα

Αν μέλη διοικήσεων ομοσπονδιών επιθυμούν να υποκαταστήσουν τους κριτές, ας παραιτηθούν από το Δ. Σ. (και από τα ταξίδια τους…), ας αποφοιτήσουν από τη σχολή κριτών και μετά ν’ αρχίσουν να διαιτητεύουν.

Ξανά πίσω στην μπάλα

Η παράδοση νίκησε την τεχνολογία στο ΝΒΑ και ο κομισάριος, Ντέιβιντ Στερν αναγκάστηκε να αναθεωρήσει τις απόψεις του για τη χρησιμοποίηση της νέας συνθετικής μπάλας του μπάσκετ στο φετινό πρωτάθλημα. Η πλειοψηφία των παικτών, παρά τη βελτίωση των στατιστικών ευστοχίας τους, είχαν απαιτήσει από τον Στερν να χρησιμοποιηθεί ξανά η παλαιότερη, δερμάτινη μπάλα, γιατί είχε καλύτερη αφή στα χέρια τους και από την 1η Ιανουαρίου, το αίτημα των «αστέρων» του ΝΒΑ, θα υλοποιηθεί. Μήπως έχασε καμία προμήθεια ο Στερν από την ακύρωση της νέας μπάλας;

Καλά τα είπε

Πολύ σωστά τα είπε ο κ. Θεοδωρίδης για την μειοψηφία των οπαδών του Ολυμπιακού που βρίσανε τον πρόεδρο – ευεργέτη των «ερυθρόλευκων». Αυτή είναι η δουλειά του. Να τα λέει, όπως πρέπει.

Θα ξαναδούμε καράτε;

Τα… ρέστα του δίνει το καράτε για να ενταχθεί στο Ολυμπιακό πρόγραμμα. Αυτή τη φορά οι εμπλεκόμενοι φορείς εμφανίζονται ικανοποιημένοι από την πορεία των εξελίξεων, αφού θεωρούν ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις και το κλίμα είναι καλύτερο από τα προηγούμενα χρόνια. Μάλιστα, όπως ισχυρίζονται αξιωματούχοι της ΔΟΕ, είναι πλέον κοινή παραδοχή ότι το καράτε είναι η πιο σημαντική αμυντική τέχνη. Αλλωστε, όλοι μας, όταν θέλουμε ν’ αναφερθούμε σε τέτοια τέχνη η πρώτη λέξη που μας έρχεται στο στόμα είναι «καράτε».

Τι λέει ο… παπαγάλος

Η πρωτοβουλία που πήρε ο ΕΙΟ να διοργανώσει συνεδρία ώστε να τεθούν επί τάπητος τα προβλήματα της ιππασίας και να χαραχθεί πορεία προς το μέλλον, αναμφίβολα, είναι αξιέπαινη και θα πρέπει τέτοιες ενέργειες να γίνονται και σε άλλα αθλήματα. Ωστόσο, όταν μαζεύεται πολύς κόσμος, το σίγουρο είναι ότι θα υπάρξουν διαφορετικές απόψεις. Στην προκειμένη περίπτωση, αίσθηση, αλλά και γέλιο, προκάλεσε η τοποθέτηση συνέδρου, ο οποίος πρότεινε τον παπαγάλο, που είχε στον ώμο του, για μέλος του διοικητικού συμβουλίου, αφού, όπως είπε, εκφράζει ίδιο λόγο με τη διοίκηση της ομοσπονδίας!

Θα ταράξει τα νερά στο «λιμάνι» ο Κόκκαλης

Οταν υπάρχει ηρεμία στον Ολυμπιακό, να είστε έτοιμοι για κάθε εξέλιξη. Οχι, δεν έχουμε κάποια ένδειξη. Αλλωστε, ο Σωκράτης Κόκκαλης λαμβάνει μόνος του τις αποφάσεις που κρίνουν το μέλλον των «ερυθρολεύκων». Και τις ανακοινώνει την τελευταία στιγμή στους άμεσους συνεργάτες του. Στην παρούσα φάση κρατάει κλειστά τα χαρτιά του και προετοιμάζει με μεγάλη προσοχή τις επόμενες κινήσεις του. Οι όποιες αποφάσεις του, όποτε και αν ληφθούν, είναι άγνωστο ποιους θα επηρεάσουν. Αλλά ένα είναι βέβαιο: αυτή τη φορά φέρεται αποφασισμένος να ταράξει τα νερά. Επίσης, ο Ολυμπιακός θα προσπαθήσει να δημιουργήσει ένα ανταγωνιστικό σύνολο στην Ευρώπη, χωρίς τον Τροντ Σόλιντ (φωτογραφία) στον πάγκο του. Το μόνο που δεν γνωρίζουμε, είναι το διάστημα παραμονής του Νορβηγού στην τεχνική ηγεσία. Ισως οι αγώνες με τον Ιωνικό και το Χαϊδάρι να είναι οι τελευταίοι του στην Ελλάδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή