Σε καλό δρόμο εν όψει παγκοσμίου

Σε καλό δρόμο εν όψει παγκοσμίου

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ικανοποίηση για τις εμφανίσεις τους στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κολύμβησης σε 25άρα πισίνα εξέφρασαν οι τέσσερις από τους πέντε κολυμβητές μας, που πήραν μέρος (ο πέμπτος, ο Δρυμωνάκος, κατέκτησε το μοναδικό μετάλλιο για την αποστολή), ενώ ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Γιάννης Ορφανίδης, πιστεύει ότι οι πρωταθλητές μας βρίσκονται σε καλό δρόμο, εν όψει του παγκοσμίου πρωταθλήματος, που θα γίνει τον Μάρτιο στην Αυστραλία.

«Η συνολική παρουσία της πενταμελούς αποστολής ήταν πάρα πολύ καλή. Χωρίς ειδική προετοιμασία για τη διοργάνωση και χωρίς προπονήσεις σε 25άρα, τα παιδιά πήγαν περίφημα και επιστρέψαμε με αναπτερωμένο το ηθικό και με την επιβεβαίωση της προόδου της ελληνικής κολύμβησης. Θεωρώ ότι βρισκόμαστε σε πάρα πολύ καλό δρόμο. Η εικόνα της ομάδας στο Ελσίνκι αποτελεί καλό μήνυμα για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Μελβούρνης. Οσον αφορά τον Γιάννη τον Δρυμωνάκο, πραγματοποίησε την καλύτερη εμφάνισή του σε 25άρα πισίνα», δήλωσε χθες.

Ο Γιάννης Κοκκώδης πέτυχε δύο πανελλήνια ρεκόρ και αναδείχθηκε 4ος στα 200 μ. μικτής: «Πήγα πιο καλά απ’ ό,τι περίμενα. Μου βγήκαν οι κούρσες και οι χρόνοι και έτσι έφτασα πολύ κοντά στο μετάλλιο και αυτό με ευχαριστεί. Μου αφήνει, όμως, και μια μικρή πικρία, αλλά δεν πειράζει. Αλλωστε στόχος μου, όταν ξεκινούσα από εδώ, δεν ήταν το μετάλλιο, αλλά το ρεκόρ, ο τελικός και ό,τι καλύτερο προκύψει. Εφτασα αρκετά κοντά στο καλύτερο και τώρα συνεχίζω την προετοιμασία μου για τον μεγάλο στόχο, το παγκόσμιο πρωτάθλημα», τόνισε. Ο Νίκος Ξυλούρης, που αναδείχθηκε 8ος και πέτυχε ρεκόρ στα 400 μ. ελευθέρως, είπε: «Πραγματοποίησα πάρα πολύ καλή εμφάνιση. Ηταν κάτι που δεν περίμενα, διότι η χρονιά άρχισε με πολλά προβλήματα.

Πήγα με σκοπό να κάνω δυνατές κούρσες και να δω σε τι κατάσταση βρίσκομαι και η παρουσία μου εκεί μεταφράστηκε σε καλούς χρόνους και τελικό. Αυτό μου δίνει χαρά, δύναμη και θέληση να συνεχίσω σκληρά την προσπάθεια για το παγκόσμιο πρωτάθλημα».

Για πρώτη φορά πήρε μέρος σε πρωτάθλημα Ευρώπης σε κολυμβητήριο 25 μ. ο 20χρονος, Γιώργος Δεμέτης, που έμεινε ευχαριστημένος με όσα πέτυχε. «Η παρουσία μου ήταν απόλυτα θετική. Ηταν η πρώτη μου φορά που ελάμβανα μέρος σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα 25άρας και η εμπειρία που κέρδισα ήταν σημαντική. Πάνω κάτω εκεί που περίμενα κυμάνθηκε η απόδοσή μου στους αγώνες».

Η μικρούλα της αποστολής, η 17χρονη Ελβίρα Ευσταθίου, σημείωσε ατομικά ρεκόρ. «Ηταν μια πολύ καλή εμπειρία για μένα, στην πρώτη μου συμμετοχή σε τέτοια διοργάνωση. Εμεινα ευχαριστημένη από την απόδοσή μου. Τώρα στόχος μου είναι η επίτευξη των ορίων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή