Τι γραφει ο ξενος Τυπος

4' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

LE ΜΟΝDΕ

Το φαινόμενο Ζιντάν

Υποδοχή ήρωα επιφύλαξαν οι Αλγερινοί στον Ζινεντίν Ζιντάν, ο οποίος ξεκίνησε τη Δευτέρα πενταήμερη επίσκεψη στη χώρα. Με την ευκαιρία της επίσκεψης ο πρώην αρχηγός της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Γαλλίας θα εγκαινιάσει ένα ιατρικό κέντρο στην περιοχή Μπουμερντές, η οποία επλήγη από ισχυρότατο σεισμό το 2003, προκαλώντας τον θάνατο 2.300 ανθρώπων και τον τραυματισμό 10.000. Τουλάχιστον 100.000 άνθρωποι έμειναν άστεγοι. Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη του Ζιντάν στην Αλγερία, τόπο καταγωγής των γονιών του, από το 1986. Οι Αλγερινοί περίμεναν με ανυπομονησία την επίσκεψη του Νο10 της εθνικής Γαλλίας στη χώρα. «Ο Ζιντάν είναι ήρωας. Μεγάλωσε στη Γαλλία, αλλά όλοι οι Αλγερινοί είναι περήφανοι για την καριέρα του. Αποτελεί παράδειγμα για τη νεολαία της Αλγερίας. Η έλευσή του στη χώρα επιβεβαιώνει ότι παραμένει πιστός στους εδώ οπαδούς του», εξηγεί η 23χρονη φοιτήτρια, Μαλίκα Ντζεντί. «Η Αλγερία έχει πραγματικά μεγάλη ανάγκη του ταλέντου του Ζιντάν. Θα πρέπει να τον πείσουμε να προωθήσει το ποδόσφαιρο στη χώρα μας. Οι οπαδοί είναι απογοητευμένοι από τα αποτελέσματα της εθνικής Αλγερίας τα τελευταία χρόνια. Ο Ζιντάν θα μπορούσε να δώσει νέα ώθηση στο άθλημα», υποστηρίζει νεαρή εκπαιδευτικός. Αν ορισμένοι ελπίζουν ότι η επίσκεψη του Ζιντάν στη χώρα θα τονώσει το ηθικό της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου, πολλοί είναι εκείνοι, οι οποίοι ελπίζουν ότι η έλευσή του Γαλλοαλγερινού παίκτη στα πάτρια εδάφη θα εμφυσήσει λίγη ελπίδα στη δοκιμαζόμενη αυτή χώρα.

ΒΒC

Απογοητευτικές ισοπαλίες

Ο πρόεδρος της Αρσεναλ Πίτερ Χιλ-Γουντ δηλώνει ότι οι «κανονιέρηδες» δεν βασίζονται τόσο πολύ στον Τιερί Ανρί. Ο Ανρί θα απέχει από τους αγώνες μέχρι τον Ιανουάριο, καθώς ανακάμπτει από τραυματισμό, αλλά ο Χιλ-Γουντ επιμένει ότι δεν υπάρχει πανικός στην ομάδα. «Ο Ανρί δεν έχει παίξει τόσο πολύ εφέτος, αλλά οι παίκτες μας απέδειξαν ότι μπορεί να παίξουν είτε είναι μαζί τους είτε όχι. Σου λείπει ένας παίκτης με το ταλέντο του Ανρί, αλλά και οι υπόλοιποι τα κατάφεραν καλά». Η Αρσεναλ απέχει 18 βαθμούς από την πρωτοπόρο Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο πρόεδρος της Αρσεναλ μίλησε για μερικές απογοητευτικές ισοπαλίες που θα μπορούσαν να είναι νίκες και σήμερα η ομάδα να βρίσκεται ψηλότερα στη βαθμολογία. «Ομως, είμαστε μια ομάδα με πολύ νεαρούς παίκτες και είμαι πολύ ευχαριστημένος με το πώς παίζουμε». Οι παίκτες της Αρσεναλ νιώθουν αυτοπεποίθηση μετά την ισοπαλία που απέσπασαν από την Τσέλσι, αν και ο τερματοφύλακας Γιενς Λέμαν παραπονιέται για τη συμπεριφορά του Φρανκ Λάμπαρντ. Ο Λέμαν συγκρούστηκε με τον Ντιντιέ Ντρογκμπά κατά τη διάρκεια του αγώνα, δήλωσε όμως ότι τον σέβεται. «Μου αρέσει ο Ντρογκμπά, νομίζω ότι η χειραψία που ανταλλάξαμε τα λέει όλα. Δεν με προσέβαλε σε αντίθεση με τους συμπαίκτες του. Ο Λάμπαρντ είναι ειδικός στο να προσβάλει τους άλλους με πολύ άσχημο τρόπο, αλλά ο Ντρογμπά είναι εντάξει».

ΤΗΕ GUΑRDΙΑΝ

Η επιστροφή του τερματοφύλακα

Ο τραυματίας τερματοφύλακας της Τσέλσι ελπίζει να επιστρέψει πλήρως στις προπονήσεις τον ερχόμενο μήνα. Ο Πετρ Τσεχ, τον οποίο ο προπονητής του Ζοζέ Μουρίνιο έχει χαρακτηρίσει «τον καλύτερο στον κόσμο» αναρρώνει από ένα χτύπημα που δέχθηκε στο κεφάλι όταν συγκρούστηκε με παίκτη της Ρέντινγκ νωρίτερα τη σεζόν. Ο Τσεχ δήλωσε σε συνέντευξη στην Chelsea TV: «Την περασμένη εβδομάδα επισκέφθηκα τον γιατρό για μια ολόκληρη ημέρα και έκανα κάποιες εξετάσεις. Ακόμη περιμένω τα αποτελέσματα, αλλά νιώθω πολύ καλά. Προς το παρόν ο Τσεχ παίζει τένις, σηκώνει βάρη, κολυμπάει και τρέχει, ενώ έχει προπονηθεί ελαφρά και με την μπάλα. «Απ’ ό, τι φαίνεται στα μέσα Ιανουαρίου θα αρχίσω να κάθομαι κάτω από τα δοκάρια στην προπόνηση».

CΟRRΙΕRΕ DELLA SΕRΑ

Ακάθεκτη η Ιντερ

Οκτώ συνεχείς νίκες και μία απορία: μήπως το ιταλικό πρωτάθλημα έχει ήδη τελειώσει; Μετά από δεκαπέντε αγωνιστικές, η Ιντερ κρατάει το πρωτάθλημα όμηρο και απειλεί να μην το αφήσει ποτέ. Μαχητική, άγρια, κυνική, τα επίθετα για τη βασίλισσα που έφυγε μπροστά περισσεύουν. Ενώ η Ιντερ ξεχύνεται, η Ρόμα χάνει τον βηματισμό της (είναι επτά βαθμούς πίσω) και το Παλέρμο μοιάζει να απέχει έτη φωτός από την πρωτοπόρα. Η Ιντερ μοιάζει να στοχεύει στο ρεκόρ που σημείωσε πέρυσι η Ρόμα με τις έντεκα συνεχείς νίκες. Κυρίως όμως στόχος της είναι το πρωτάθλημα, το δεύτερο κατά σειρά, αλλά το πρώτο στα γήπεδα, αφού το περυσινό το κέρδισε λόγω τιμωρίας της Γιουβέντους. «Μόνο εκείνοι μπορούν να το χάσουν», είπε ο Αλμπέρτο Ζακερόνι. Αν όμως το καμπιονάτο έχει τελειώσει, κανείς δεν θέλει ακόμα να το παραδεχτεί.

ΕL ΡΑΙS

Πόσο άλλαξαν οι φίλαθλοι

Ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης Φάμπιο Καπέλο εξεπλάγη για το πόσο πιο επιθετικοί είναι σήμερα οι Ισπανοί ποδοσφαιρόφιλοι, σε σχέση με δέκα χρόνια πριν. «Κάτι συνέβη στους φιλάθλους που γνώριζα πριν από μια δεκαετία», είπε ο Καπέλο στον ραδιοσταθμό Οντα Μαδρίδ. «Πριν έφθανες στο γήπεδο και δεν συνέβαινε τίποτα. Τώρα γίνονται επεισόδια σε πολλά μέρη». Ο Ιταλός προπονητής λέει ότι την προηγούμενη φορά που δούλευε στην Ισπανία, οι φίλαθλοι ενδιαφέρονταν περισσότερο για τους αγώνες. Ο Καπέλο συγκλονίστηκε από την υποδοχή που επιφυλάχθηκε στη Ρεάλ όταν επισκέφθηκε τη Σεβίλλη το Σάββατο. Πριν από τον αγώνα, στον οποίο η Ρεάλ έχασε 2-1, δέχθηκε επιθέσεις με φωτοβολίδες από τους οπαδούς της Σεβίλλης. Στη διάρκεια του αγώνα, ο τερματοφύλακας Σέρχιο Ράμος, που παλιά έπαιζε στη Σεβίλλη, εισέπραττε έντονες αποδοκιμασίες κάθε φορά που άγγιζε την μπάλα. «Αυτό που συνέβη στον Σέρχιο Ράμος, παραδείγματος χάρη, δεν είναι φυσιολογικό», είπε ο Καπέλο «δεν έχω δει ποτέ κάτι παρόμοιο».

ΜΙRRΟR.CΟ.UΚ

«Θέλω τη δουλειά!»

Ο πρώην προπονητής της ποδοσφαιρικής ομάδας της Τσάρλτον, Αλαν Κέρμπισλι, παραδέχθηκε χθες ότι εποφθαλμιά τον θώκο του κόουτς στην Ουέστ Χαμ, μετά την απόλυση του Αλαν Παρντιού από τη διοίκηση της ομάδας. Ο πρώην προπονητής της Τσάρλτον, που βρίσκεται στην ανεργία από το καλοκαίρι, θεωρείται ως το φαβορί μεταξύ των επιλογών του νέου ιδιοκτήτη της Ουέστ Χαμ του Ισλανδού μεγιστάνα Εγκερτ Μάγκνουσον. Ο 49χρονος Κέρμπισλι ίσως αναλάβει τον θώκο στα τέλη της εβδομάδας, εφόσον λάβει διαβεβαιώσεις από τη διοίκηση για την ικανοποίηση των σημαντικών μισθολογικών του αιτημάτων. Οπως έγινε γνωστό προχθές, τη θέση του κόουτς στην Ουέστ Χαμ απέρριψε ο πρώην ομοσπονδιακός προπονητής της Αγγλίας, Σβεν Γκόραν Ερικσον.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή