Απεφεύχθη ο «εμφύλιος» στο Eurocup

Απεφεύχθη ο «εμφύλιος» στο Eurocup

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η επίσημη ενημέρωση της FIBA Europe για τη συμμετοχή δυο ομάδων από την ίδια χώρα, στη δεύτερη φάση του Eurocup, έφερε το Μαρούσι και τον Πανιώνιο, σε διαφορετικούς ομίλους. Σύμφωνα με το σύστημα της ευρωπαϊκής διοργάνωσης, το Μαρούσι που προκρίθηκε ως πρώτο και ο Πανιώνιος ως δεύτερος στη φάση των «16» ομάδων, έπρεπε να βρεθούν στον ίδιο όμιλο, αλλά η διοργανώτρια αρχή ενημέρωσε, χθες, ότι το μεν Μαρούσι θα συνεχίσει στον δεύτερο όμιλο και ο Πανιώνιος στον τρίτο, οπότε αποφεύχθηκε ο ελληνικός «εμφύλιος» σε πρόωρο στάδιο του Εurocup.

Ετσι, το Μαρούσι θα παίξει με την Ντιναμό Περιχώρων Μόσχας, στην οποία αγωνίζεται ο Παναγιώτης Λιαδέλης, την Μάριουπολ και τη Ρίγα που ήταν αντίπαλός του και στην πρώτη φάση. Ο Πανιώνιος θα αντιμετωπίσει την Λοκομοτίβ Ρωσίας, την Τουρκ Τέλεκομ που είχε στον ίδιο όμιλο και για την α’ φάση και την Σαρλερουά.

«Αγαθό ο αθλητισμός»

Η FIFA και η ΔΟΕ αντιδρούν στη ριζική αλλαγή του νομικού πλαισίου που ισχύει στα ομαδικά αθλήματα της Ευρώπης, προκειμένου ο αθλητισμός να αποτελεί αγαθό και όχι εμπορικό προϊόν, όπως υποστηρίζει ο πρόεδρος της FIBA Europe, Γιώργος Βασιλακόπουλος. «Αρχίσαμε με την Ε.Ε. μια προσπάθεια προσδιορισμού του αθλητισμού.

Ο θεατής ερμηνευόταν από πολλούς ως πελάτης ή καταναλωτής και ξεχνούσαν οι περισσότεροι ότι ο αθλητισμός δεν είναι προϊόν αλλά αγαθό. Ετσι διεξήχθη μια συνδιάσκεψη, στην οποία τονίστηκε ότι ο αθλητισμός είναι μια ιδιαίτερη κοινωνική έκφραση, μια διαδικασία ευρύτερου κοινωνικού ενδιαφέροντος», είπε ο κ. Βασιλακόπουλος στην ομιλία του για τον εορτασμό των 30 χρόνων της Ενωσης σωματείων μπάσκετ της Θεσσαλονίκης και τόνισε τη σημασία της «λευκής χάρτας» που συμφωνήθηκε, τελικά να ισχύει μέχρι τον Μάιο του 2007: «Είναι μια ιδιαιτερότητα και όχι μια απλή οικονομική συνδιαλλαγή. Ενα σύνολο αξιών, αρχών και προτάσεων με επίκεντρο τον άνθρωπο. Στη συνέχεια διεξήχθησαν άλλες δύο συνεδριάσεις. Στην πρώτη διαφώνησε με αυτό το σκεπτικό μόνο ο πρόεδρος της FIFA και στη δεύτερη ο πρόεδρος της ΔΟΕ. Υπάρχει ένα στρεβλό νομικό πλαίσιο το οποίο με αυτόν τον τρόπο σταματάει να υφίσταται».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή