Δύο Ελληνες στους προημιτελικούς των κυπέλλων Ευρώπης

Δύο Ελληνες στους προημιτελικούς των κυπέλλων Ευρώπης

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο Ελληνες θα παίξουν στους προημιτελικούς των ευρωπαϊκών κυπέλλων χάντμπολ, αγωνιζόμενοι, όμως, με ξένες ομάδες. Η Γκούμερσμπαχ, η ομάδα του Αλέξανδρου Αλβανού, θα αντιμετωπίσει την ισπανική Βαγιαδολίδ. Ο πρώτος αγώνας θα γίνει στην Ισπανία και ο δεύτερος στη Γερμανία. «Με βάση τη δυναμικότητα των άλλων ζευγαριών, η Βαγιαδολίδ είναι για εμάς η τυχερότερη κλήρωση. Παίζει, πάντως, σύγχρονο χάντμπολ και είναι γρήγορη. Είναι πολύ θετικό που το πρώτο παιχνίδι θα γίνει στην Ισπανία», δήλωσε ο Αλβανός.

Η ελβετική Γκρασχόπερς του Κώστα Χαντζιάρα θα αγωνιστεί πρώτα στην έδρα της, στη Ζυρίχη, με τη γαλλική Παρί. Ο δεύτερος αγώνας για το Κύπελλο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας θα γίνει στο Παρίσι.

«Στόχος της ομάδας μου ήταν η καλή πορεία. Καλό θα ήταν το δεύτερο παιχνίδι να γίνει στη Ζυρίχη. Θα δούμε τα βίντεο των προηγούμενων αγώνων της αντιπάλου μας και θα βάλουμε τα δυνατά μας για να τα καταφέρουμε και να προκριθούμε», είπε ο Χαντζιάρας.

Β Ευρωπαϊκό προφίλ, αλλά επί ελληνικού εδάφους, έδειξαν οι Πανελλήνιος και ΑΣΕ Δούκα, χθες σε αγώνες για την Α1 ανδρών. Στην Κυψέλη, οι πρωταθλητές συνέτριψαν τον Απόλλωνα με 44-27, παρά το γεγονός ότι ο τεχνικός τους Παναγιώτης Ιατρούδης αποφάσισε να ξεκουράσει αρκετούς βασικούς παίκτες.

Στην Εδεσσα, ο ΑΣΕ Δούκα δεν αντιμετώπισε δυσκολίες απέναντι στον τοπικό Αερωπό, τον οποίο νίκησε 37-32. Η ομάδα του Κώστα Τσαβδαρίδη ήταν από την αρχή του παιχνιδιού μπροστά στο σκορ και με πρώτο βιολί τον Σάσα Ζιβούλοβιτς έφθασε χωρίς δυσκολία στην κατάκτηση των τριών βαθμών.

Η βαθμολογία (13 αγώνες): Φίλιππος Β. 25, ΓΑΣ Κιλκίς 21, Πανελλήνιος 21, ΑΕΚ 17, Βριλήσσια 15, Διομήδης Αργους 14, ΑΣΕ Δούκα 13, Ηλυσιακός 12, ΠΑΟΚ 12, ΧΑΝΘ 11, Ιωνικός Ν. Φ. 8, Αερωπός Εδεσσας 7, Απόλλων Καλαμαριάς 6.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή