Με Δημητρόπουλο ανοίγει μέτωπο η ΕΦΙΠ

Με Δημητρόπουλο ανοίγει μέτωπο η ΕΦΙΠ

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από τα γραφεία της Επιτροπής Φιλάθλου Πνεύματος (ΕΦΙΠ) της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ) θα περάσει την Τρίτη ο πρόεδρος της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας. Ο Δημήτρης Δημητρόπουλος κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις για μια υπόθεση που αφορά την παλαιά πρωταθλήτρια της ρυθμικής, Αρετή Σιναπίδου. Τα στοιχεία διαβιβάστηκαν από τη ΓΓΑ στην ΕΦΙΠ προκειμένου να γίνουν όλες οι ενέργειες για τη διαλεύκανση του θέματος.

Ολα άρχισαν το 1999 με μια βεβαίωση, η οποία ανέφερε ότι η Σιναπίδου ήταν 8η στις κορύνες στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης το 1992. Οπως είναι γνωστό οι πρώτοι οκτώ της κορυφαίας αθλητικής διοργάνωσης έχουν δικαίωμα για να ενταχθούν ως αξιωματικοί στις Ενοπλες Δυνάμεις. Οι κορύνες, όμως, δεν είναι ολυμπιακό αγώνισμα και στη ρυθμική μετράει το σύνθετο, όπου η γυμνάστρια είχε αναδειχθεί 14η. Με τη βεβαίωση της ομοσπονδίας, η Σιναπίδου μπήκε στην Πυροσβεστική, αλλά υπήρχε μια άλλη αθλήτρια επιλαχούσα, η οποία, γνωρίζοντας το θέμα, έκανε καταγγελία. Από την Π/Υ έγινε ένορκη διοικητική εξέταση και, βάσει της διαβεβαίωσης της ΕΟΕ ότι οι κορύνες δεν είναι ολυμπιακό αγώνισμα, η Σιναπίδου δεν είχε το δικαίωμα να υπηρετήσει ως αξιωματικός στο Σώμα.

Την Τρίτη ο κ. Δημητρόπουλος θα δώσει διευκρινίσεις για το θέμα στην ΕΦΙΠ. Τι κάνει, όμως, η ΕΦΙΠ; Επιλαμβάνεται αυτεπάγγελτα υποθέσεων για όλα τα αθλήματα εκτός του ποδοσφαίρου. Εάν ένα πρόσωπο τιμωρηθεί σημαίνει ότι δεν μπορεί να πάρει μέρος σε αγώνες εάν είναι αθλητής και εάν είναι παράγοντας εκπίπτει του αξιώματός του. Οι αποφάσεις της προσβάλλονται στο ΑΣΕΑΔ, οι αποφάσεις του οποίου είναι αμετάκλητες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή