Με Χαριστέα η Φέγενορντ στους «32»

Με Χαριστέα η Φέγενορντ στους «32»

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H Φέγενορντ του Αγγελου Χαριστέα, χάρη στην εντός έδρας νίκη της με 3-1 επί της Βίσλα Κρακοβίας κατάφερε να προσπεράσει τους Πολωνούς στην ακροτελεύτια αγωνιστική του 5ου ομίλου, να καταλάβει την 3η θέση και να εξασφαλίσει το τελευταίο εισιτήριο που οδηγεί στη φάση των «32» του κυπέλλου UEFA. Οι Ολλανδοί άνοιξαν το σκορ στο 16΄ με τον Χοφς για να ισοφαρίσει η ομάδα της Κρακοβίας με τον Μπρόζεκ στο 23. Λίγο πριν από τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, στο 41΄, ο Γκούζμαν έδωσε ξανά στη Φέγενορντ το προβάδισμα στο σκορ. Με γκολ του Αγγελου Χαριστέα στο 67΄ οι Ολλανδοί «κλείδωσαν» τη νίκη πρόκριση. Στον άλλο αγώνα του ομίλου που φιλοξενήθηκε στην Αγγλία, κρίθηκε η 1η θέση. Η Μπλάκμπερν κατάφερε να «λυγίσει» την αντίσταση της Νανσί με γκολ του Νιλ στο 90 και να επικρατήσει με 1-0. Κατέκτησε έτσι την 1η θέση, αφήνοντας τους Γάλλους στη 2η.

Στον 6ο όμιλο, η μόνη εκκρεμότητα αφορούσε τη σειρά κατάταξης των ομάδων που θα συνέχιζαν στην επόμενη φάση. Η Εσπανιόλ, με γκολ του Παντιάνι στο 57΄ νίκησε επί ισπανικού εδάφους την Αούστρια Βιέννης με 1-0 και πήρε την 1η θέση. Με δύο γκολ του Χουντελάαρ (4 και 56) και ένα του Χέιτινγκα (83) ο Αγιαξ επικράτησε στο Βάρεγκεμ της Ζούλτε με 3-0 και κατέλαβε τη 2η θέση, αφήνοντας τους γηπεδούχους στην 3η.

Στον 8ο όμιλο και οι δύο αγώνες έληξαν ισόπαλοι, με αποτέλεσμα η Θέλτα και η Φενερμπαχτσέ να κατακτήσουν την 2η και την 3η θέση αντίστοιχα και να ακολουθήσουν τη Νιούκασλ (είχε χθες ρεπό) στον επόμενο γύρο. Στην Κωνσταντινούπολη η Φενέρ ήρθε ισόπαλη με την Αϊντραχτ Φρανκφούρτης του Σωτήρη Κυργιάκου με 2-2. Οι Γερμανοί προηγήθηκαν με 2-0 με τα γκολ του Τακαχάρα (8 και 52). Αλλά δεν μπόρεσαν να διατηρήσουν το προβάδισμα που θα τους έδινε την πρόκριση, καθώς οι Τούρκοι ισοφάρισαν με τον Τουκάι (63) και τον Σεμί (83). Τέλος, Παλέρμο και Θέλτα ήρθαν ισόπαλες 1-1. Οι Ισπανοί προηγήθηκαν με τον Μπαϊάνο (59΄), οι Ιταλοί ισοφάρισαν με τον Τεντέσκο στο 70, αλλά απέτυχαν να πανηγυρίσουν ένα ακόμη γκολ για να προκριθούν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή