Ο αυτοκράτορας Αρης είναι εδώ!

Ο αυτοκράτορας Αρης είναι εδώ!

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το «ρόδι» των εκτός έδρας νικών του Αρη στην Ευρωλίγκα έμελλε να «σπάσει» στην Κωνσταντινούπολη και κόντρα στη Φενέρμπαχτσε / Ούλκερ, οι «κίτρινοι» πέτυχαν το πρώτο «διπλό» τους (80-86), κάνοντας άλμα πρόκρισης στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Τρεις ημέρες μετά την ήττα του από τον ΠΑΟΚ για το πρωτάθλημα, η ευρωπαϊκή… ωρίμαση του Αρη αποδείχτηκε ότι είναι ανεπηρέαστη και με σωστά… αντανακλαστικά, η ομάδα του Αντρέα Ματσόν πέτυχε την πρώτη νίκη της μακριά από το Αλεξάνδρειο Μέλαθρο, όπως στόχευε από τον πρώτο γύρο της α΄ φάσης. Πού οφείλεται η επικράτηση του Αρη; Στο γεγονός ότι οι δύο ψηλοί παίκτες του που δεν είχαν βοηθήσει, σχεδόν καθόλου στο ντέρμπι, με τον ΠΑΟΚ, «έβγαλαν μάτια» στο «Αμπντί Ιπεκτσί».

Ο Μάικλ Ουίλκινσον ήταν απλά… ασταμάτητος και κυριάρχησε κάτω από τα καλάθια της Φενέρ. Στα στατιστικά του αστόχησε μόλις δύο σουτ και εκτός από το σκοράρισμα, μοίρασε και πέντε ασίστ στους συμπαίκτες του.

Ο Αρης είχε μελετήσει πολύ καλά το παιχνίδι και μπήκε αποφασισμένος να παίξει με ψυχολογία νικητή απέναντι στην τουρκική ομάδα, την οποία είχε νικήσει και στη Θεσσαλονίκη. Και επειδή το πάθημα της Νάπολη τού έγινε μάθημα, δεν υπέπεσε στα ίδια λάθη.

Με κινητήριο «μοχλό» τον Ουίλκινσον πήρε από την αρχή το προβάδισμα στο σκορ και μπορεί το πρώτο ημίχρονο να τελείωσε ισόπαλο (39-39), αλλά οι Θεσσαλονικείς δεν επηρεάστηκαν από την έδρα της Φενέρμπαχτσε και στην 3η περίοδο πέρασαν στην αντεπίθεση, με συνεχόμενα τρίποντα.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, ο Ματσόν τράβηξε «άσο από το μανίκι» του και ο Σάββας Ηλιάδης, προερχόμενος από τον πάγκο, πέτυχε καθοριστικά καλάθια, δίνοντας «αέρα» 12 πόντων στην ομάδα του.

ΦΕΝΕΡΧΜΠΑΤΣΕ: Ντεμιρέλ, Σόλομον 16 (2), Τουρκσάν 3, Ονάν 3, Μπασάκ, Ερντέν, Κουτλουάι 22 (2), Σαβάς 7, Μρσιτς 12 (2), Κλαρκ 5, Γκουλάι, Καμπάλα 9, Μουτάφ, Μπάσντεν 3.

ΑΡΗΣ: Καστλ 10 (2), Σιγάλας 3 (1), Σεραπίνας 4, Σκέιλς 10 (2), Καλαϊτζής, Ηλιάδης 12 (1), Ουίλκινσον 24 (1), Φλέτσερ 2, Καραβανάς, Μάσεϊ 15, Γιαννούλης, Τσαλδάρης, Παντελιάδης, Αμπντούλ-Ραούφ 6.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή