ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Π. Κόκκαλης: Μεταβατικό στάδιο η φετινή σεζόν

Βήματα προόδου στο ελληνικό ποδόσφαιρο διακρίνει ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας, Πέτρος Κόκκαλης, όπως τόνισε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο Reuters. «Εχουμε περισσότερα θετικά αποτελέσματα απ’ όσα περιμέναμε», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κόκκαλης, και έδωσε απαντήσεις σε όσους κατηγορούν τη διοργανώτρια αρχή – με αφορμή τα θλιβερά επεισόδια στη Νίκαια – ότι αδυνατεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της βίας στα ελληνικά γήπεδα: «Ποτέ δεν υποσχεθήκαμε ότι θα βελτιώσουμε τα πάντα μέσα σε μια περίοδο. Δεν μπορείς να γίνεις η αγγλική πρέμιερ λιγκ μέσα σε μια ημέρα. Είναι μια αργή διαδικασία χτισίματος, η οποία χρειάζεται χρόνο. Η Σούπερ Λίγκα έχει ένα συγκεκριμένο στόχο κι αυτός είναι όλες οι ομάδες να εναρμονιστούν με το καταστατικό της UEFA εντός τριών χρόνων».

Εν συνεχεία ο κ. Κόκκαλης ανέφερε ότι η τρέχουσα περίοδος είναι ένα μεταβατικό στάδιο για το ελληνικό ποδόσφαιρο: «Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποια ομάδα, η οποία να έχει κέρδος κι αυτό πρέπει ν’ αλλάξει. Για μας αυτή η αγωνιστική περίοδος είναι μια περίοδος μελέτης, η οποία θα μας βοηθήσει να σχεδιάσουμε μια πιο βελτιωμένη διοργάνωση την επόμενη σεζόν».

Καταλήγοντας, μίλησε για το μεγάλο του όνειρο για το πρωτάθλημα: «Θέλουμε να το μετατρέψουμε σε ένα γεμάτο ενθουσιασμό επαγγελματικό πρωτάθλημα, το οποίο θα είναι επιτυχημένο για τις ομάδες και το οποίο θα απολαμβάνουν οι φίλαθλοι».