Πισω απο τις Καμερες

4' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κρίση στις σχέσεις FIBA Europe – ULΕΒ

Στο σημείο… μηδέν, όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο πρόεδρος της FIBA Europe, «επέστρεψαν» οι σχέσεις της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας με τη διοίκηση της Ευρωλίγκα. Με αφορμή τον εορτασμό των 30 χρόνων από την ίδρυση της παλαιότερης Ενωσης σωματείων μπάσκετ της Θεσσαλονίκης, ο Γιώργος Βασιλακόπουλος υποστήριξε ότι δύο χρόνια, σχεδόν, μετά την επανένωση του ευρωπαϊκού μπάσκετ, η προσέγγιση των δύο πλευρών έχει αρκετά προβλήματα. «Πρέπει να υπάρξει μια ενοποίηση των διοργανώσεων, καθώς κανένας δεν ξέρει για ποια διοργάνωση και για ποιον λόγο παίζουν τα σωματεία. Προτείναμε να βοηθήσουμε σε μια ισχυροποίηση της Ευρωλίγκα, με την αύξηση των ομάδων και τη μεγαλύτερη αντιπροσωπευτικότητα. Συγκεκριμένα να γίνεται μια διοργάνωση με 32 ομάδες που θα βγαίνουν με προκριματικά και άλλες 32 που θα αποκλείονται να συμμετέχουν σε μία και μοναδική ακόμη διοργάνωση υπό την αιγίδα της FIBA. Κάτι τέτοιο δεν έγινε αποδεκτό. Δεν μπορώ να καταλάβω τα σωματεία που έφυγαν από τη δική μας διοργάνωση και τότε θα έπαιρναν 4.000.000 ευρώ, τώρα που παίρνουν 233.000, γιατί δεν μιλάει κανένας;» αναρωτήθηκε ο κ. Βασιλακόπουλος.

Ο αγώνας θα γίνει

Ενδεικτικό της ραγδαίας χειροτέρευσης των σχέσεων FIBA Europe και ULEB, ήταν μια ακόμα πρόταση του Γιώργου Βασιλακόπουλου που δεν βρήκε ανταπόκριση από την ULEB και αφορούσε την Εθνική ομάδα: «Συμφωνήσαμε αντί για το ελληνικό ολ σταρ παιχνίδι, στις 4 Φεβρουαρίου να διεξαχθεί ένας αγώνας μεταξύ της Εθνικής μας ομάδας και της μεικτής Ευρώπης, αλλά ματαιώθηκε καθώς λόγω της πληθώρας των αγώνων δεν υπήρχε ούτε μια κενή ημερομηνία. Πάντως δεσμεύομαι ότι ο αγώνας θα γίνει μέσα στο 2007».

«Επί ποδός πολέμου»

Δύο χιλιάδες ένστολοι αστυνομικοί, 300 έφιπποι, αρκετοί «μυστικοί» και μια μικρή αλλά επίλεκτη στρατιωτική δύναμη, ήταν «επί ποδός πολέμου» χθες στο Παρίσι, πολλές ώρες πριν από το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με την Παρί Σεν Ζερμέν. Ηταν το γεγονός της ημέρας στη Γαλλία και όλοι οι πολίτες της χώρας, ακόμα και οι μη έχοντες σχέση με το ποδόσφαιρο, περίμεναν με εξαιρετικό ενδιαφέρον (και αγωνία) να δουν τις εξελίξεις. Ο λόγος, φυσικά, δεν ήταν αθλητικός. Η Γαλλία υπέφερε πριν από λίγους μήνες από την «επανάσταση» των μεταναστών και οι πληγές της δεν έχουν επουλωθεί ακόμα. Είναι τόσο εύθραυστη η ισορροπία στον κοινωνικό ιστό της χώρας, που όλοι φοβόντουσαν ότι ενδεχόμενη δράση των νεοναζί (και ρατσιστών) οπαδών της Παρί χθες το βράδυ, με τη μορφή αντιποίνων για τον φόνο ομοϊδεάτη τους από αστυνομικό μετά τον αγώνα με τη Χάποελ, θα μπορούσε να αναζωπυρώσει τα πάθη και να ξαναβγεί ο κόσμος στους δρόμους. Ως γνωστόν, η δράση φέρνει αντίδραση.

Βίντεο και DVD recorder

Χαράς ευαγγέλια για τους συλλέκτες ποδοσφαιρικών αγώνων. Το Eurosport στην καθιερωμένη πλέον ανασκόπηση της χρονιάς προσφέρει, εκτός των άλλων, και τελικούς από το Τσάμπιονς Λιγκ. Και μάλιστα… φιλέτο. Εχουμε, λοιπόν, Γιουβέντους – Αγιαξ (1995-96, 20/12, 18.00), Ρεάλ Μ. – Γιουβέντους (1997-98, 21/12, 18.00), Μάντσεστερ Γ. – Μπάγερν Μ. (1998-99, 22/12, 18.00), Ντόρτμουντ – Γιουβέντους (1996-97, 23/12, 12.00), Μπάγερν Μ. – Βαλένθια (23/12, 18.00), Ρεάλ Μ. – Λεβερκούζεν (2001-02,26/12, 13.30), Πόρτο – Μονακό (2003-04, 28/12, 16.00), Λίβερπουλ – Μίλαν (2004-05, 29/12, 16.45), Μπαρτσελόνα – Αρσεναλ (2005-06, 29/12, 17.45). Ετοιμάστε τα βίντεο και τα DVD recorder και συντονιστείτε!

Με νέο «λουκ» στο κλαμπ

Ο Περπαρίμ Χετεμάι προστέθηκε στο κλαμπ των ξυρισμένων ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ο 20χρονος Φιλανδοκοσοβάρος, ωστόσο, δεν προχώρησε σε αυτή την κίνηση, για τον καλλωπισμό του, αλλά κατ’ ανάγκη, αφού έκανε οκτώ ράμματα στο κεφάλι, από τον τραυματισμό του στο παιχνίδι με την Αντερλεχτ. Μάλιστα, παραπονιόταν ότι το νέο «λουκ» δεν του αρέσει καθόλου. Βέβαια, σε τέτοιες περιπτώσεις άλλες το κρίνουν…

Ολυμπιακός στα Ανώγεια

Θα δούμε τον Ολυμπιακό να παίζει φιλικό με την τοπική ομάδα ΑΕΤΟΣ στα Ανώγεια της Κρήτης; Απίστευτο; Μη βιαστείτε να μιλήσετε για σενάρια επιστημονικής φαντασίας.

Πρόκειται για μια μικρή ομάδα της περιφέρειας με φιλοδοξίες. Αλλά στον ΑΕΤΟ Ανωγείων τα πράγματα είναι ξεχωριστά. Πρόεδρος της ομάδας είναι ο ιερέας της Ενορίας Αγίου Γεωργίου πατήρ Ανδρέας Κεφαλογιάννης και στις ακαδημίες του ΑΕΤΟΥ αθλούνται χωρίς καμιά οικονομική επιβάρυνση περισσότερα από 100 νέα παιδιά, γεγονός πολύ σπουδαίο. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», ο πρόεδρος του ΑΕΤΟΥ συναντήθηκε για περισσότερη από μια μισή ώρα με τον πρόεδρο της Σούπερ Λίγκα και αντιπρόεδρο του Ολυμπιακού Πέτρο Κόκκαλη και διερεύνησαν τρόπους συνεργασίας. Πειραιάς – Ανώγεια σε ευθεία γραμμή. Κλείστηκε μάλιστα ραντεβού για τον Μάρτη του 2007 προκειμένου ο κ. Κόκκαλης να δει από κοντά την τοπική ομάδα, τις εγκαταστάσεις της και να δώσει βοήθεια σε θέματα τεχνογνωσίας και υλικοτεχνικής υποδομής. Ενδιαφέρον μια μεγάλη ομάδα της Αθήνας να «βλέπει» θετικά μια μικρή ομάδα της επαρχίας.

Κώδικας δεοντολογίας

Ρεκόρ… αλλαγών έχει σημειώσει ο κώδικας για τη βαθμολογία στην ενόργανη γυμναστική. Από την 1η Ιανουαρίου κάποια σημεία θα αλλάξουν για πολλοστή φορά, προκαλώντας νέους… πονοκεφάλους στους προπονητές και τους αθλητές του αθλήματος. Ελπίζουμε αυτή τη φορά στον κώδικα βαθμολογίας να υπάρχει και κώδικας… δεοντολογίας.

Αλλες εποχές…

Για τη ρομαντική εποχή του βόλεϊ μιλάει ο παλαιός παίκτης, Μιχάλης Γεωργαντής, στο 8ο τεύχος του περιοδικού «Volleyball». Για να παίξει βόλεϊ ταξίδευε μία ώρα, ενώ αμειβόταν με ένα μπουκάλι γάλα και 80 δραχμές. Από τότε (περίπου το 1969 – 1970) έχουν αλλάξει πολλά στο ελληνικό βόλεϊ. Οι σημερινοί αθλητές είναι επαγγελματίες και δεν βλέπουν το άθλημα με την αγάπη των παλαιότερων.

Μια γιορτινή βόλτα στο μουσείο του Ολυμπιακού

Τώρα, που πλησιάζουν οι ημέρες των γιορτών, αξίζει τον κόπο να περάσετε μία βόλτα από το μουσείο του Ολυμπιακού. Θα απολαύσετε σπάνια αντικείμενα και θα δείτε τη διαδρομή του συλλόγου, του Πειραιά, του ελληνικού αθλητισμού στον χρόνο, καθώς και την ιστορία του ποδοσφαίρου όπως και άλλων αθλημάτων.. Το μουσείο βρίσκεται στην εμπορική στοά του γηπέδου Καραϊσκάκη και είναι ανοικτό απ’ τις 10.00 – 18.00 πλην της Τετάρτης που ανοίγει στις 12.00 και κλείνει στις 20.00 και της Δευτέρας που παραμένει κλειστό, ενώ τις ημέρες των εντός έδρας αγώνων του ποδοσφαίρου και του μπάσκετ κλείνει τρεις ώρες πριν από τη σέντρα και το τζάμπολ. Απ’ τις 14 Μαΐου, οπότε και άνοιξαν οι πόρτες του, το έχουν επισκεφθεί χιλιάδες φίλαθλοι. Μόνο τον μήνα Νοέμβριο πέρασαν από τις αίθουσές του 14.000 επισκέπτες!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή