«Αρραβώνα» για την πρωτιά έδωσε ο Ολυμπιακός

«Αρραβώνα» για την πρωτιά έδωσε ο Ολυμπιακός

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υποθήκη για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος πόλο της Α1 ανδρών έβαλε χθες ο Ολυμπιακός, νικώντας στον ντέρμπι τον Εθνικό με 9-7 (1-2, 2-0, 3-2, 3-3). Και τούτο, διότι τον άφησε τρεις βαθμούς πίσω, οπότε και αν ακόμη ηττηθεί στον Β΄ γύρο από τον μεγάλο του αντίπαλο, θα παραμείνει πρώτος. Αυτό, φυσικά, θα συμβεί εάν ο Ολυμπιακός και ο Εθνικός δεν έχουν άλλες απώλειες.

Το παιχνίδι ήταν κακό ποιοτικά σε μεγάλο μέρος του. Ως τα μέσα του τρίτου οκταλέπτου οι ομάδες ήταν πολύ κακές στον παίκτη παραπάνω. Μετά, ίσως επειδή χαλάρωσαν οι άμυνες, οι παίκτες (κυρίως του Ολυμπιακού) έβρισκαν πιο εύκολα στόχο. Αυτό επεσήμανε και ο προπονητής του, Βαγγέλης Πάτερος.

Δίκαιη χαρακτήρισε τη νίκη της ομάδας του ο Γ. Αφρουδάκης, ενώ ο Βλοντάκης κατηγόρησε τους διαιτητές, κ. Νάκο και Κουρέτα, ότι έγιναν πρωταγωνιστές του αγώνα, διότι έχασαν τον έλεγχο. Είπε, όμως, ότι δεν καθόρισαν το αποτέλεσμα.

Ο Εθνικός προηγήθηκε 1-0 και 2-1, αλλά μετά ο Ολυμπιακός έλεγξε τον αγώνα (3-2, 5-3, 7-6, 9-6). Οι δύο ομάδες είχαν και απώλειες. Τραυματίσθηκαν ο Νίκιτς και ο Νόσεκ και είναι άγνωστο αν το Σαββατοκύριακο θα παίξουν στους αγώνες της Ευρώπης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σταθόπουλος, Σάντα 1, Χατζηθεοδώρου 1, Θεοδωρόπουλος 1, Βράνιες 1, Γ. Αφρουδάκης 3, Κομάντινα 1 (Ντόσκας 1, Νίκιτς, Νικ. Κόχειλας).

ΕΘΝΙΚΟΣ: Σέφικ, Μυλωνάκης, Κοκκινάκης, Καλακόνας 2, Χρ. Αφρουδάκης 1, Βλοντάκης 2, Νόσεκ (Μπλάνης 1, Κ. Δήμου 1, Εμμανουηλίδης).

Στο «Ποσειδώνιο» ο ΠΑΟΚ πέτυχε σπουδαία νίκη επί της Χίου με 13-10. Εξίσου σημαντική ήταν η επικράτηση της Γλυφάδας επί του Ηρακλή με 12-10. Η Βουλιαγμένη, τέλος, συνέτριψε τον ΑΟ Π. Φαλήρου με 12-1.

Σήμερα θα παίξουν Πανιώνιος – Χανιά (17.00) και Παναθηναϊκός – Νηρέας Χαλανδρίου (20.00).

Η βαθμολογία: Ολυμπιακός 18, Εθνικός 15, Πανιώνιος 13, Χανιά 12, Χίος 10, Βουλιαγμένη 9, ΠΑΟΚ 8, ΠΑΟ 6, Γλυφάδα 5, ΑΟΠΦ 4, Ηρακλής 2, Νηρέας 2.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή