Ντέρμπι και «παγίδες» στο Τσάμπιονς Λιγκ

Ντέρμπι και «παγίδες» στο Τσάμπιονς Λιγκ

2' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα καλύτερα έρχονται στο Τσάμπιονς Λιγκ. Με την ολοκλήρωση της φάσης των ομίλων θα πρέπει να κάνετε υπομονή έως τα τέλη Φεβρουαρίου για να δείτε τη διασταύρωση των κορυφαίων ομάδων της Ευρώπης. Εως τότε, αρκεστείτε στο αποτέλεσμα της κλήρωσης της φάσης των «16» που έγινε χθες στη Νιόν της Ελβετίας. Είναι η τελευταία φάση της διοργάνωσης όπου δεν διασταυρώνονται ομάδες από την ίδια χώρα και τον ίδιο όμιλο.

Οι άτυχες της κλήρωσης ήταν η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μπάγερν, καθώς η… θεά τύχη τις έφερε αντιμέτωπες για άλλη μία φορά. Για την ακρίβεια, στο Τσάμπιονς Λιγκ έχουν δώσει δέκα αγώνες, ενώ στο κύπελλο πρωταθλητριών άλλους έξι. Πρόκειται αναμφίβολα για το σημαντικότερο ζευγάρι της φάσης των «16», με τους Μαδριλένους να έχουν ως στόχο πάντα την κορυφή της Ευρώπης, ποιος άλλος θα μπορούσε να είναι ο στόχος μιας Βασίλισσας. Οι δε Βαυβαροί δείχνουν στη Γερμανία ότι δεν είναι ακτύπητοι όπως τα προηγούμενα χρόνια. Αυτό ωστόσο δεν… κατεβάζει τον πήχη των ευρωπαϊκού φιλοδοξιών για την ομάδα του Μονάχου.

Η κληρωτίδα έφερε αντιμέτωπες τις δύο τελευταίες πρωταθλήτριες Ευρώπης, την Μπαρτσελόνα και τη Λίβερπουλ. Ο πρώτος αγώνας θα γίνει στη Βαρκελώνη, εκεί όπου οι Καταλανοί θα προσπαθήσουν να εξασφαλίσουν την πρόκριση. Ωστόσο, αν δεν καταφέρουν να πάρουν ένα σκορ με διαφορά ασφαλείας, οι Αγγλοι στο «Ανφιλντ» είναι ικανοί να νικήσουν οποιονδήποτε αντίπαλο. Ακόμη και όταν οι ίδιοι δεν δείχνουν ότι βρίσκονται στην καλύτερη αγωνιστική κατάσταση. Είναι αξιοσημείωτο πως η Μπαρτσελόνα ταξίδεψε στο μεγάλο νησί και στη φάση των ομίλων για να αντιμετωπίσει την Τσέλσι.

Μουρίνιο κατά Πόρτο

Μιας και ο λόγος για την ομάδα του Μουρίνιο, θα αντιμετωπίσει την Πόρτο από την οποία ο Πορτογάλος προπονητής έφυγε για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Τσέλσι. Πρόκειται αναμφίβολα για έναν αγώνα με ιδιαιτερότητες και θα έχει μεγάλο ενδιαφέρουν να δούμε τον τρόπο με τον οποίο οι Πορτογάλοι θα υποδεχθούν τον Μουρίνιο, υπό τις οδηγίες του οποίου κατέκτησαν το Τσάμπιονς Λιγκ. Εκείνοι που σίγουρα χαμογελούν απ’ το αποτέλεσμα της κλήρωσης είναι οι θρυλικοί μπέμπηδες. Ο λόγος για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που θα παίξει με τη Λιλ. Τους Γάλλους, οι οποίοι ήταν στον όμιλο της ΑΕΚ και εξασφάλισαν τη 2η θέση χάρη στην πολυσυζητημένη εκτός έδρας νίκη τους επί της Μίλαν στην ακροτελεύτια αγωνιστική. Η τέταρτη αγγλική ομάδα που συνεχίζει στη διοργάνωση, η περυσινή φιναλίστ του Τσάμπιονς Λιγκ Αρσεναλ κληρώθηκε με την Αϊντχόφεν. Η Σέλτικ θα παίξει με τη Μίλαν, η Ρόμα με τη Λιόν και η Ιντερ με τη Βαλένθια.

Συνοπτικά τα ζευγάρια που προέκυψαν απ’ τη χθεσινή κλήρωση τη φάσης των «16»: Πόρτο – Τσέλσι, Σέλτικ Μίλαν, Αϊντχόφεν – Αρσεναλ, Λιλ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ρόμα – Λιόν, Μπαρτσελόνα – Λίβερπουλ, Ρεάλ Μαδρίτης – Μπάγερν Μονάχου, Ιντερ – Βαλένθια. Οι πρώτοι αγώνες θα διεξαχθούν στις 20 και τις 21 Φεβρουαρίου και οι ρεβάνς στις 6 και 7 Μαρτίου. Η κλήρωση της προημιτελικής και της ημιτελική φάσης θα γίνει στις 9 Μαρτίου στην Αθήνα. Οι προημιτελικοί θα διεξαχθούν στις 3-4 και 10-11 Απριλίου, οι ημιτελικοί στις 24-25 Απριλίου και 1-2 Μαΐου, ενώ ο τελικός θα φιλοξενηθεί στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας στις 23 Μαΐου του 2007.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή