Πισω απο τις Καμερες

5' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εβαζε γκολ ο… αποβληθείς

Φαντάζεστε παίκτης του μπάσκετ να είχε κάνει πέντε φάουλ, να συνέχιζε ν’ αγωνίζεται επί ώρα και να σημείωνε και πολλά καλάθια; Νομίζω όχι. Διότι, αν συνέβαινε κάτι τέτοιο, θα γινόταν… χαμός. Από όλους. Τότε γιατί συμβαίνουν ανάλογα στο πόλο και ουδείς αντιδρά, ενώ ούτε καν οι προπονητές «παίρνουν χαμπάρι» τι γίνεται; Γράφαμε χθες, ότι στο παιχνίδι του Πανιώνιου με τα Χανιά, πολίστας των Χανίων έπαιξε με τρεις ποινές (σε τόσες αποβάλλονται οι παίκτες στο πόλο) επί τέσσερα λεπτά, έως ότου υπέπεσε σε τέταρτη, την οποία σημείωσε η γραμματεία. Μάθαμε ότι αυτό δεν είναι το χειρότερο που έχει συμβεί. Σε παλαιότερη συνάντηση του Ολυμπιακού με την Πάτρα, παίκτης της δεύτερης αγωνιζόταν με τρεις ποινές και σημείωσε δύο γκολ! Ευτυχώς, που η διαφορά στο σκορ ήταν πολύ μεγάλη και το λάθος πέρασε, ουσιαστικά, απαρατήρητο.

Ανευθυνότητα

Ενα ερώτημα προκύπτει από όλα αυτά: Οι διαιτητές που υπογράφουν μετά τη λήξη το φύλλο αγώνα, πώς το υπογράφουν; Χωρίς να το διαβάζουν; Προφανέστατα. Διότι, αν το διάβαζαν, δεν θα το υπέγραφαν με τόσα λάθη. Και κάτι ακόμη, που αφορά τους επόπτες. Τώρα που καταργήθηκε το κόρνερ από απόκρουση άλλου παίκτη, πλην του τερματοφύλακα, ο ρόλος τους υποβαθμίστηκε κάπως. Ομως, δεν είναι διακοσμητικός. Και μία από τις σημαντικές υποχρεώσεις τους είναι να επισημαίνουν στους διαιτητές ότι στο αρχικό σπριντ κάθε περιόδου για την μπάλα κάποιος παίκτης ξεκίνησε πριν από το σφύριγμα. Δυστυχώς, οι περισσότεροι δεν το κάνουν. Συμβαίνει σχεδόν σε κάθε αγώνα. Αν βαριούνται, ας μην πηγαίνουν. Δεν μπορούμε να τα αντιμετωπίζουμε όλα με εισπρακτική λογική…

Θύμα του προπονητή του

Η είδηση ότι ο Σέριτς αποχώρησε από την προπόνηση με κτύπημα στο καλάμι, είναι μια είδηση… ρουτίνας στην καθημερινότητα μιας ομάδας. Το εντυπωσιακό της υπόθεσης είναι ότι ο Κροάτης έπεσε θύμα του… προπονητή του! Ο Μουνιόθ συνηθίζει να ακολουθεί το πρόγραμμα των παικτών και αρκετές φορές παίζει και στο δίτερμα. Το ίδιο έκανε και στην προπόνηση της Πέμπτης, αλλά σε μια φάση που πήγε να μαρκάρει τον Σέριτς, δεν υπολόγισε καλά και τον κτύπησε με πολλή δύναμη στο πόδι. Ο παίκτης αποχώρησε με πόνους και πήγε στο νοσοκομείο για ακτινογραφία, θύμα μιας πραγματικά ασυνήθιστης ιστορίας.

Δεν χάρηκαν όπως έπρεπε

Πικρό βραβείο πήραν χθες στην Παιανία ο Γκονζάλες και ο Σαλπιγγίδης. Η συνεργασία τους στο νικητήριο γκολ του Παναθηναϊκού σε βάρος της Λάρισας, ανέδειξε τον Εκι κορυφαίο της 14ης αγωνιστικής στην ψηφοφορία της Αθλητικής Κυριακής και τον Σαλπιγγίδη σκόρερ του ωραιότερου γκολ. Είναι η πρώτη φορά που δύο παίκτες της ίδιας ομάδας βραβεύονται στις δύο κατηγορίες της ψηφοφορίας, αλλά μετά την τεσσάρα στο Παρίσι, κανείς δεν μπορούσε να το χαρεί.

Πρόβλημα στην άμυνα

Η απότομη καθίζηση που έπαθε ο Ολυμπιακός σε δύο ευρωπαϊκά παιχνίδια του, στην Κωνσταντινούπολη με την Εφές και στη Βιτόρια με την Ταού, στο δεύτερο ημίχρονο, αποτέλεσε την πανομοιότυπη αιτία των ισάριθμων ηττών που έχει υποστεί στην Ευρωλίγκα. Στο πρώτο ημίχρονο, οι «ερυθρόλευκοι» δεν επέτρεψαν στους αντιπάλους τους να ξεφύγουν στο σκορ, αλλά στο δεύτερο έδειξαν να «παραδίδονται». Γιατί; Στα εκτός έδρας παιχνίδια κάθε ομάδας, η άμυνα και ο ρυθμός είναι τα δύο «κλειδιά» για να μπορέσει η φιλοξενούμενη ομάδα να βρεθεί σε θέση ισχύος. Η άμυνα είναι θέμα ομαδικό. Ο ρυθμός είναι θέμα αντοχών του πλέι μέικερ και των συμπαικτών του που τον αντικαθιστούν για να ξεκουραστεί, έστω και για λίγα λεπτά. Και στα δύο αυτά παιχνίδια του Ολυμπιακού, η ομαδική άμυνα κατέρρευσε ύστερα από το 25΄, ενώ ο Πεν κουράστηκε και δεν υπήρξε κατάλληλη, εναλλακτική λύση.

Δικομανείς στο χάντμπολ

Είναι κοινή ομολογία ότι ο πήχυς του γυναικείου χάντμπολ στη χώρα μας είναι αρκετά χαμηλά. Η εθνική ομάδα ψάχνει απεγνωσμένα να βρει τον δρόμο της, ενώ οι σύλλογοι περιορίζονται σε χαμηλές πτήσεις. Στην Α1 κατηγορία υπάρχουν δύο ομάδες, οι οποίες προσπαθούν να κάνουν την υπέρβαση. Η Αναγέννησης Αρτας και η ΑΣΕ Ορμή. Ωστόσο, με λύπη παρατηρούμε ότι οι κόντρες τους, αντί να περιορίζονται στους αγωνιστικούς χώρους, μεταφέρονται και στις δικαστικές αίθουσες. Διότι ο παράγοντας της Ορμής είπε στους διαιτητές «τα πήρατε από τον Κρανιώτη» και ο πρόεδρος της Αναγέννησης, επικαλούμενος και το φύλλο αγώνος, στο οποίο γράφτηκε η στιχομυθία, θεώρησε σκόπιμο να τον μηνύσει. Παράλληλα, όπως μαθαίνουμε και το σωματείο της Πάτρας δεν θα κάτσει με σταυρωμένα χέρια. Η χώρα μας έχει τη (κακή) φήμη ότι οι πολίτες της είναι δικομανείς. Στην προκειμένη περίπτωση, όμως, ακούγεται κάπως άκομψα στον κόσμο του χάντμπολ οι δύο ισχυρότερες ομάδες της χώρας να προβαίνουν σε τέτοιου είδους αντεγκλήσεις. Με τέτοιες τακτικές το άθλημα δύσκολα θα πάει μπροστά. Και το άσχημο είναι ότι ακόμη βρίσκεται σε νηπιακή μορφή…

Τους ξέφυγε

Τα τελευταία χρόνια το Κατάρ έχει αποκτήσει, εκ μεταγραφών, πολλούς αθλητές στην άρση βαρών, στον στίβο κ.λπ. Την ώρα, όμως, που οι εκπρόσωποί του ψάχνουν τον κόσμο για αθλητές που θα δοξάσουν τη χώρα, τους ξέφυγε ένα δικό τους παιδί. Πρόκειται για την Ρουγκάγια Αλ Γκασάρα, η οποία πρώτευσε στα 200 μ. στους Ασιατικούς Αγώνες. Η αθλήτρια γεννήθηκε στο Κατάρ, εκπροσώπησε, όμως, το σουλτανάτο του Μπαχρέιν σε αυτή τη διοργάνωση. Καλό το «ψάξιμο» στο εξωτερικό αλλά πρέπει να κοιτάζουμε και τα παιδιά της χώρας μας…

Ας μην απορούμε

Τις μεγάλες ομάδες τις κάνουν οι μεγάλοι παίκτες. Φαίνεται, ότι αυτό επιβεβαιώνεται στην περίπτωση της ομάδας βόλεϊ του Ολυμπιακού. Οι ξένοι του δεν είναι πρώτη γραμμής, όπως αυτοί του Παναθηναϊκού. Οσο για τις ήττες από τις εκπροσώπους της Πολωνίας και της Βουλγαρίας, δεν πρέπει ν’ απορούμε, αν σκεφθούμε ότι η μεν Πολωνία στο πρόσφατο παγκόσμιο πρωτάθλημα κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο, η δε Βουλγαρία το χάλκινο. Οσο για την Ελλάδα θα θυμάστε: 17η…

«Επιασε» το σαφές μήνυμα η ΠΑΕ Ολυμπιακός

Ο κόσμος έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα προς τη διοίκηση του Ολυμπιακού στη διάρκεια του αγώνα με το Αιγάλεω στο «Καραϊσκάκη». Η απογοήτευση από τη νέα ευρωπαϊκή αποτυχία οδήγησε τους φίλους των Πειραιωτών στην απόφαση να εκφράσουν τη δυσφορία τους με συνθήματα κατά των παικτών, του προπονητή, αλλά και κατά της διοίκησης. Επειδή επιχειρήθηκε να υποβαθμιστεί η αντίδραση αυτή, η Θύρα 7 εξέδωσε ανακοίνωση μεσοβδόμαδα εξηγώντας τους λόγους που ακούστηκαν τα συνθήματα στο Φάληρο (ευτυχώς, διότι παρ’ ολίγον και θα καταλήγαμε στον… ψυχίατρο), στέλνοντας τελεσίγραφο στη διοίκηση να βελτιώσει την εικόνα της ομάδας έως το καλοκαίρι. Οι ιθύνοντες της ΠΑΕ Ολυμπιακός… ψάχνονται από το πρωί έως το βράδυ για την ενίσχυση των «ερυθρολεύκων». Αν και εδώ που έφθασαν τα πράγματα, και χωρίς τελεσίγραφα θα προχωρούσαν σε νέο σχεδιασμό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή