Η «ψαλίδα» άνοιξε για Παναθηναϊκό

Η «ψαλίδα» άνοιξε για Παναθηναϊκό

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τον Παναθηναϊκό να έχει «αγκαλιάσει» για μια ακόμη χρονιά τον άτυπο πρωταθλητή χειμώνα, η βαθμολογική κορυφή της Α1 κατηγορίας δέχτηκε νέες… αναταράξεις από την ήττα που γνώρισε ο Ολυμπιακός στην έδρα του Πανιωνίου και το «κατρακύλισμα» των «ερυθρολεύκων» στην 4η θέση και έχει, πλέον, διαφορά δύο βαθμών από τους «πράσινους». Δύο αγωνιστικές, πριν από την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου, ο Παναθηναϊκός πέρασε «διά πυρός και σιδήρου» από την έδρα του Αμαρουσίου, σ’ ένα σκληρό παιχνίδι με τους γηπεδούχους και τον Ομπράντοβιτς να έχει πολλά παράπονα από τη διαιτησία και να χαρακτηρίζει «ράγκμπι» τον τρόπο άμυνας των παικτών του Λευτέρη Κακιούση.

Ο Πανιώνιος, όμως, ήταν ο μεγάλος κερδισμένος της 11ης αγωνιστικής, με τη σπουδαία νίκη του επί του Ολυμπιακού και πλέον η ομάδα του Λούκα Παβίσεβιτς, «ριζώνει» στην πρώτη τετράδα. Πολυτιμότερος παίκτης της αγωνιστικής αναδείχθηκε ο Ουίνστον που μίλησε για τη δουλειά που γίνεται στους «κυανέρυθρους».

«Ο Πανιώνιος αξίζει μια θέση στην πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος, γιατί παίζουμε καλό μπάσκετ και ξέρουμε τι ζητάμε μέσα στο γήπεδο. Η ήττα που γνωρίσαμε στην έδρα μας, από τον Αρη, μας στοίχισε και έχουμε «ορκισθεί» να μη χάσουμε άλλο αγώνα» είπε ο φόργουροντ του Πανιωνίου, ενώ στα πρόσωπα της αγωνιστικής, συγκαταλέγεται και ο νέος τεχνικός του Αιγάλεω, Θανάσης Σκουρτόπουλος, για τη νίκη επί της ΑΕΚ, στο Ολυμπιακό στάδιο, με την πρώτη εμφάνισή του στον πάγκο των νεοφώτιστων.

Ούτε μια, ούτε δυο, αλλά τέσσερις ομάδες ισοβαθμούν στην τελευταία θέση της βαθμολογίας, ύστερα από τη νίκη του Μακεδονικού επί του Απόλλωνα. Μπορεί στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης, τα μάτια των παικτών του Μακεδονικού να έχουν «γυαλίσει από την πείνα», αλλά η «μάχη» της παραμονής δεν έχει κριθεί υπέρ των υγιέστερων οικονομικά ομάδων, όπως η Ολύμπια που νίκησε τον Πανελλήνιο, στη Λάρισα. Το πρωτάθλημα διακόπτεται, μέχρι τις 7 Ιανουαρίου, καθώς υπήρχε εμβόλιμη αγωνιστική την επόμενη εβδομάδα, αλλά ύστερα από σχετικό αίτημα του ΠΣΑΚ στον ΕΣΑΚΕ για την ξεκούραση των παικτών, αναβλήθηκε.

– Θετική ήταν η απάντηση του Ερμιν Τζάζβιν στην πρόταση της ΚΑΕ Αμαρουσίου για την επέκταση της συνεργασίας τους και την επόμενη, αγωνιστική περίοδο. Ο Βόσνιος σέντερ που προστέθηκε στο έμψυχο δυναμικό της ομάδας, πριν από έναν μήνα, έχει ικανοποιήσει με την παρουσία του και αποδέχτηκε την πρόταση του Αμαρουσίου.

– Ενα ακόμα τραγικό περιστατικό, σε διάστημα μιας εβδομάδας, «βύθισε» στο πένθος την ΕΣΚΑΝΑ συγκλόνισε την ΕΣΚΑΝΑ. Υστερα από τον θάνατο του 15χρονου παίκτη, Βαγγέλη Κουταλά, μέσα στο γήπεδο, έχασε τη ζωή του σε τροχαίο στην Ελευσίνα, ο 26χρονος διαιτητής, Λουκάς Βασάλας. Η ΕΣΚΑΝΑ, ως ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη του Βασάλα, ανέβαλε τα ματς του διημέρου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή