Πόλο: πιο κοντά στην πρόκριση ο Ολυμπιακός

Πόλο: πιο κοντά στην πρόκριση ο Ολυμπιακός

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ολυμπιακός δεν «πλήρωσε» τη νωθρότητα και την υποτίμηση της αντιπάλου του, ο Εθνικός έχασε πολύτιμο βαθμό στον Πειραιά, ενώ ο Πανιώνιος υπέστη βαριά ήττα από πανίσχυρο αντίπαλο. Αυτός είναι ο απολογισμός των αγώνων των ελληνικών ομάδων στη δεύτερη αγωνιστική της Ευρωλίγκας του πόλο.

«Τώρα δεν πρέπει να χάσουμε βαθμό στον Πειραιά και να επιδιώξουμε να νικήσουμε κάποιον εκτός έδρας αγώνα. Πρέπει, πάντως, να δούμε τι θα γίνει και στους άλλους αγώνες», μας είπε ο αρχηγός του Εθνικού, Κώστας Κοκκινάκης. Η ομάδα του, μετά την ισοπαλία με την ιταλική Μπρέσα με 7-7 και την εντός έδρας νίκη της Παρτιζάν Βελιγραδίου επί της κροατικής Μλάντοστ με 9-7, βρίσκεται σε δύσκολη θέση. Ο Εθνικός μπορούσε να είχε χάσει, αλλά και να είχε νικήσει. Προηγήθηκε 6-5, πολύ γρήγορα βρέθηκε πίσω 6-7, αλλά ο Καλακόνας ισοφάρισε 15΄΄ προ της λήξης.

Ο Ολυμπιακός μέσα στον Πειραιά είδε τη γαλλική Μαρσέιγ να προηγείται 5-1, γρήγορα, όμως, έκανε το 8-5 και τελικά νίκησε 12-7. «Ισως υποτιμήσαμε τη Μαρσέιγ, ίσως είχαμε μείνει στη νίκη επί του Εθνικού. Ημαστε τυχεροί που ανατρέψαμε γρήγορα το 1-5. Αυτά τα παιχνίδια πρέπει να τα «καθαρίζεις» από την αρχή», λέει ο προπονητής Βαγγέλης Πάτερος.

Στον άλλον αγώνα του ομίλου, η κροατική Γιουγκ, στην έδρα της, επεβλήθη της ισπανικής Μπαρτσελόνα με 16-7.

Απέναντι στα «πιτσιρίκια» του Πανιώνιου, στη Νέα Σμύρνη, βρέθηκαν κάτοχοι χρυσών ολυμπιακών και παγκόσμιων μεταλλίων. Το τελικό 15-3 υπέρ της Χόνβεντ ήλθε φυσιολογικά, τη στιγμή, μάλιστα, που έλειψαν οι Γκέργκελι, Μπεριστιάνος, ενώ ο έμπειρος Θωμάκος αποβλήθηκε με τρεις ποινές στο τρίτο λεπτό.

«Οι παίκτες της Χόνβεντ είναι «ένας κι ένας». Για τα «πιτσιρίκια μας» αυτοί οι αγώνες είναι μεγάλη εμπειρία», τονίζει ο προπονητής Γιάννης Γιαννουρής. Για τον ίδιο όμιλο, η ιταλική Ποζίλιπο απέσπασε ισοπαλία (12-12) στην Ισπανία από την Μπαρθελονέτα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή