Σάρωσε τα βραβεία ο Φάμπιο Καναβάρο

Σάρωσε τα βραβεία ο Φάμπιο Καναβάρο

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κι όμως, τελικά το βραβείο της FIFA για τον καλύτερο ποδοσφαιριστή της χρονιάς που τελειώνει δεν πήγε στον Ροναλντίνιο, όπως είχε προαναγγείλει ο ισπανικός Τύπος, αλλά στον αρχηγό της Εθνικής Ιταλίας, Φάμπιο Καναβάρο. Ο κεντρικός αμυντικός της Ρεάλ Μαδρίτης, που τον Ιούλιο σήκωσε στον ουρανό του Βερολίνου το Παγκόσμιο Κύπελλο, αναδείχθηκε πρώτος στην ψηφοφορία της παγκόσμιας ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, συγκεντρώνοντας 498 βαθμούς από τους προπονητές και αρχηγούς όλων των εθνικών ομάδων που ανήκουν στη FIFA. Ο Ιταλός παρέλαβε το βραβείο του χθες το βράδυ, στο γκαλά της FIFA στη Ζυρίχη.

Δεύτερος αναδείχθηκε ο Ζινεντίν Ζιντάν με 454 βαθμούς, με τρίτο τον Ροναλντίνιο (380 βαθμοί). Κάθε ψηφοφόρος έδινε πέντε, τρεις και έναν βαθμό αντίστοιχα στις τρεις επιλογές του.

«Είναι σημαντικό το ότι βρίσκομαι εδώ, κι ελπίζω αυτό να κάνει όλους εκείνους που με έχουν επικρίνει να σιωπήσουν», ξεσπάθωσε ο Καναβάρο, που είχε ακούσει πολλά αφότου το περιοδικό «Φρανς Φουτμπόλ» τού απένειμε τη Χρυσή Μπάλα ως τον καλύτερο ποδοσφαιριστή που παίζει στην Ευρώπη. «Για χρόνια πολλοί αναρωτιόντουσαν γιατί δεν κερδίζει το βραβείο και ένας αμυντικός, κι όταν το κέρδισα με κατέκριναν» παραπονέθηκε.

,Είναι ο καλύτερος αμυντικός στον κόσμο», δήλωσε διπλωματικά ο Ροναλντίνιο. «Καθένας πρέπει να εκπληρώνει τον ρόλο του μέσα στο γήπεδο, και κάποιος πρέπει να κάνει και άμυνα» πρόσθεσε.

«Θεωρώ απολύτως δίκαιη τη βράβευση του Καναβάρο ως καλύτερου ποδοσφαιριστή της χρονιάς· δεν αμφιβάλλει κανείς γι’ αυτό» δήλωσε ο Ραούλ, συμπαίκτης του Ιταλού στη Ρεάλ. «Μα, προφανώς ο Ροναλντίνιο είναι ο καλύτερος παίκτης και το έχει αποδείξει» αντέτεινε με έντονο ύφος ο Λαπόρτα, πρόεδρος της Μπαρτσελόνα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή