Στα 39 εκατ. ευρώ το χρέος του ΠΑΟΚ

Στα 39 εκατ. ευρώ το χρέος του ΠΑΟΚ

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οταν ο Γιάννης Γούμενος προσπαθούσε να πουλήσει την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, είχε ανακοινώσει ότι τα χρέη αγγίζουν τα 24 εκατομμύρια ευρώ. Χθες το πρωί, όμως, στη γενική συνέλευση της εταιρείας έγινε γνωστό ότι με τις τελευταίες αυξήσεις και τα πρόστιμα από την εφορία τα χρέη της ΠΑΕ ανέρχονται στα 39 εκατομμύρια ευρώ, κάτι που κάνει εξαιρετικά δύσκολο το έργο της νέας διοίκησης μιας και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Νίκος Βεζυρτζής είχε δηλώσει πρόσφατα ότι κάθε ευρώ είναι πολύτιμο και είχε ζητήσει τη βοήθεια της Πολιτείας για τη ρύθμιση των χρεών.

Στη χθεσινή γενική συνέλευση, πέρα από τη γνωστοποίηση των χρεών συζητήθηκε ο ισολογισμός της προηγούμενης χρήσης, ο οποίος εγκρίθηκε, ενώ έγινε και απαλλαγή από διαχειριστικές ευθύνες του απερχόμενου διοικητικού συμβουλίου. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε συζήτηση και για την εταιρεία «Δικέφαλος Α.Ε.», όπου μεγαλομέτοχοι είναι οι Γιάννης Γούμενος και Βασίλης Παγώνης και τα έσοδα πηγαίνουν σε αυτούς και όχι στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ, για την οποία περισσεύει ένα μικρό ποσοστό. Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι τόσο ο κ. Γούμενος όσο και ο κ. Παγώνης δεν έδωσαν το «παρών» και εκπροσωπήθηκαν από τον δικηγόρο τους, Σταύρο Κουμεντάκη. Ο Νίκος Βεζυρτζής, ως πρόεδρος της ΠΑΕ, τόνισε ότι αυτή η κατάσταση θα αλλάξει: «Στις 31/12 λήγει η σύμβαση παραχώρησης του σήματος από τον Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ στη «Δικέφαλος Α.Ε.». Ο Ερασιτέχνης, όπως είναι λογικό, δεν προτίθεται να παρατείνει την παραχώρηση και συνεπώς, μετά τις 31/12, η «Δικέφαλος Α.Ε.» δεν θα έχει αντικείμενο πλέον και η προσωρινή διοίκηση προτίθεται να δημιουργήσει νέα εταιρεία, η οποία θα εκμεταλλεύεται το εμπορικό σήμα και τα έσοδά της θα πηγαίνουν εξ ολοκλήρου στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ».

Με αυτά τα νέα δεδομένα, οι παίκτες του ΠΑΟΚ καλούνται να ξεπεράσουν την αγωνιστική κρίση εν όψει Εργοτέλη για το Κύπελλο Ελλάδος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή