Στην… έξοδο του Ολυμπιακού ο Σόλιντ

Στην… έξοδο του Ολυμπιακού ο Σόλιντ

2' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με έναν άτυπο τίτλο, αυτόν του πρωταθλητή χειμώνα, ετοιμάζεται να αποχαιρετήσει τον Ολυμπιακό ο Τροντ Σόλιντ. Ο αποψινός αγώνας του Κυπέλλου με το Χαϊδάρι στο γήπεδο του Αιγάλεω για τη φάση των «16» (ώρα έναρξης 19.00) ενδεχομένως να είναι ο τελευταίος του Νορβηγού στην τεχνική ηγεσία των «ερυθρολεύκων». Πληροφορίες αναφέρουν ότι η ηγεσία των Πειραιωτών σκέφτεται να προχωρήσει σε αλλαγή προπονητή ακόμη και στη διάρκεια της διακοπής του πρωταθλήματος για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, εφόσον βρεθεί ο αντικαταστάτης του Σόλιντ. Είναι αξιοσημείωτο πως εδώ και ημέρες οι ιθύνοντες του Ολυμπιακού αναζητούν τη διάδοχη κατάσταση στην Ισπανία. Μάλιστα, προσέγγισαν τόσο τον Εκτορ Ραούλ Κούπερ όσο και τον Χουάν Αντόνιο Καμάτσο, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να εξασφαλίσουν την υπογραφή τους.

Λουξεμπούργκο

Στη λίστα υπάρχει και το όνομα του Χαβιέ Ιρουρέτα, αλλά και του Βαλντερέι Λουξεμπούργκο. Ο Βραζιλιάνος προπονητής εργάστηκε στη Ρεάλ Μαδρίτης απ’ τις αρχές του 2005 έως τον Νοέμβριο του ίδιου έτους. Είναι αξιοσημείωτο πως σε χθεσινές του δηλώσεις στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ, ο Λουξεμπούργκο επιβεβαίωσε εμμέσως τις επαφές του με τον Ολυμπιακό, αρνούμενος ωστόσο να αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες:  «Αυτό είναι ένα προσωπικό μου θέμα και δεν θα ήθελα να μιλήσω ακόμη δημόσια. Υπάρχει εκπρόσωπός μου ο οποίος κάνει κάποιες συζητήσεις. Αλλά εγώ στην παρούσα φάση δεν θέλω να κάνω κανένα σχόλιο. Το μόνο που μπορώ να πω είναι πως δεν έχω υπογράψει συμβόλαιο».

Η ουσία είναι πως ο Τροντ Σόλιντ θα κληθεί να πληρώσει ενδεχομένως και άμεσα τις ευρωπαϊκές αποτυχίες του Ολυμπιακού – το γεγονός πως η ομάδα τερμάτισε ουραγός τόσο πέρυσι όσο και φέτος στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Στο ελληνικό πρωτάθλημα, πάντως, οι «ερυθρόλευκοι» έκοψαν πρώτοι το νήμα στον πρώτο γύρο, έχοντας διαφορά πέντε και οκτώ βαθμών από την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό αντίστοιχα. Και αισιοδοξούν ότι τον Μάιο θα πανηγυρίσουν το δέκατο πρωτάθλημα τα τελευταία έντεκα χρόνια. Μάλιστα, στοχεύουν στο τρίτο στη σειρά νταμπλ, κάτι που δεν έχει πετύχει κατά το παρελθόν καμία άλλη ομάδα.

Παράλληλα, υπάρχει κινητικότητα στο μεταγραφικό παζάρι.  Ο Βασίλης Τοροσίδης θα πρέπει να θεωρείται παίκτης του Ολυμπιακού. Μάλιστα, στην Ξάνθη θα καταλήξει ως αντάλλαγμα ο Θανάσης Κωστούλας. Οι επόμενοι παίκτες τους οποίους θα προσπαθήσουν οι Πειραιώτες να ντύσουν στα ερυθρόλευκα είναι ο Νίκος Σπυρόπουλος (ακραίος αριστερός αμυντικός του Πανιωνίου) και ο Αβραάμ Παπαδόπουλος (κεντρικός αμυντικός του Αρη). Εντός των ημερών αναμένεται να κληθεί από τη διοίκηση ο Χρήστος Πατσατζόγλου, προκειμένου να κλείσει το θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου του που λήγει στο τέλος του μήνα.

Στη χθεσινή προπόνηση, ο Γεωργάτος προπονήθηκε κανονικά (είχε ένα χτύπημα στο γόνατο απ’ το παιχνίδι με τον Ιωνικό). Ωστόσο, αποκλείστηκε απ’ την αποστολή του αποψινού αγώνα Κυπέλλου με το Χαϊδάρι, στην οποία ο Σόλιντ συμπεριέλαβε τους  Μπούτινα, Νικοπολίδη, Ανατολάκη, Μπόρχα, Μπουλούτ, Καστίγιο, Σέζαρ, Τζόρτζεβιτς, Φακίνο, Κωστούλα, Μάριτς, Νε, Μενδρινό, Οκκά, Παππά, Ριβάλντο, Στολτίδη, Ταραλίδη και Ζεβλάκοφ.

Σε θεραπεία

Ο Κωνσταντίνου ακολούθησε χθες πρόγραμμα που περιελάμβανε θεραπεία, ασκήσεις στο γυμναστήριο και τρέξιμο στο γήπεδο, ενώ ο Πατσατζόγλου έκανε θεραπεία και ασκήσεις στο γυμναστήριο. Ο Μπαμπανγκίντα υποβλήθηκε στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών σε υπερηχογράφημα από το οποίο διαπιστώθηκε ότι έχει υποστεί διάταση στον δικέφαλο του δεξιού του ποδιού και υπολογίζεται ότι θα επιστρέψει στις προπονήσεις σε δύο εβδομάδες. Ο Λέμενς γυμνάστηκε σε αυξημένο ρυθμό υπό την επίβλεψη του προπονητή τερματοφυλάκων, Αλέκου Ράντου. Ο Πάντος ακολούθησε ειδικό πρόγραμμα με ασκήσεις στο γυμναστήριο και τρέξιμο στο γήπεδο, ενώ ο Ντομί πρόγραμμα με θεραπεία και ασκήσεις στην πισίνα και στο γυμναστήριο.

Η αυλαία των αγώνων της φάσης των «16» του Κυπέλλου θα ανοίξει νωρίτερα, στις 16.00, στο Καυταντζόγλειο, όπου ο Ηρακλής θα υποδεχθεί τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή