Απ’ όλα είχε η πρόκριση

2' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αγώνας και αυτός χθες βράδυ στο Αιγάλεω, όπου ο Ολυμπιακός επικράτησε πολύ δύσκολα του Χαϊδαρίου με 3-1 και προκρίθηκε στον προημιτελικό γύρο του κυπέλλου Ελλάδας. Τα είδαμε όλα: ανατροπή, νεύρα, αποδοκιμασίες, ξεσπάσματα στο αντίο του Θανάση Κωστούλα από τους «ερυθρολεύκους». Ο Τροντ Σόλιντ, πάντως, παραμένει μέχρι νεωτέρας. «Θα γίνει ό,τι αποφασίσει η διοίκηση. Εγώ είμαι υπάλληλος και κάνω τη δουλειά μου όσο καλύτερα μπορώ. Νιώθω σίγουρος γι’ αυτό που κάνω» τόνισε ο Νορβηγός όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει την πρόσφατη δήλωση του Λουξεμπούργκο σύμφωνα με την οποία έχει επαφές με τον Ολυμπιακό. Για τη μετακόμιση του Κωστούλα στην Ξάνθη, ανέφερε ότι στη ζωή πρέπει και να δίνεις, ενώ για το κέντρο της άμυνας είπε ότι θα αναζητήσει εκ των έσω λύση, δίχως να αποκλείσει το ενδεχόμενο μεταγραφής.

Το Χαϊδάρι κατάφερε να ανοίξει το σκορ μόλις στο 5΄ με τον Τουρνά, ο οποίος με κεφαλιά… κρέμασε τον Νικοπολίδη. Οι Πειραιώτες αδυνατούσαν να βρουν διαδρόμους προς τη μεγάλη περιοχή και να γίνουν απειλητικοί. Σιγά σιγά άρχισε και η γκρίνια. Παρά τον ανορθόδοξο τρόπο ανάπτυξης (από τον άξονα, όπου παρατηρείτο… κυκλοφοριακό χάος), τελικώς έφθασαν στην ισοφάριση. Στο 37΄ ο Οκκάς με δυνατό σουτ βρήκε το οριζόντιο δοκάρι και ο Παππάς που πήρε το… ριμπάουντ, με ψύχραιμο σουτ πανηγύρισε το 1-1. Είναι αξιοσημείωτο πως μόλις ολοκληρώθηκαν οι πανηγυρισμοί, καμιά δεκαριά οπαδοί του Ολυμπιακού άρχισαν να αποδοκιμάζουν τον Οκκά και να του ζητούν να φύγει για την Μπλάκμπερν (αναμένεται να μεταβεί τον Ιανουάριο στην Αγγλία για το θέμα της μεταγραφής του στην Μπλάκμπερν). Εκείνος, αρχικώς τους απάντησε με ένα χειροκρότημα. Εν συνεχεία τους πλησίασε στην εξέδρα και τους είπε: «Τι μιλάτε, τι μιλάτε;» Ακολούθως τους έδειξε τη φανέλα και τους ζήτησε να φωνάζουν υπέρ του Ολυμπιακού. Κάποιοι εξαγριώθηκαν. Στο ημίχρονο, πάντως, ένας εκ των οπαδών που είχαν αποδοκιμάσει τον Οκκά, οδηγήθηκε βίαια από άλλους φίλους των «ερυθρολεύκων» εκτός γηπέδου, όπου τον συνέλαβε η αστυνομία. Μάλιστα, στη συνέχεια και για περίπου πέντε λεπτά υπήρχε ένταση στην κερκίδα ανάμεσα σε οπαδούς του Ολυμπιακού και αστυνομικούς. Επιστροφή στο παιχνίδι, το οποίο παρεμπιπτόντως διεκόπη για δύο λεπτά στο 44΄, όταν ο Κοταράς τραυματίστηκε από αντικείμενο που έριξαν οπαδοί των Πειραιωτών. Στο 67΄ ο Μπόρχα πανηγύρισε με κεφαλιά το 1-2. Είχε προηγηθεί εξαιρετική εκτέλεση φάουλ από τον Ριβάλντο. Εως το «φινάλε» ο Ολυμπιακός δεν απειλήθηκε. Είχε ευκαιρίες σημαντικές και για άλλα γκολ. Κρατάμε το δοκάρι του Σέζαρ στο 88΄. Το τελικό 1-3 διαμόρφωσε ο Οκκάς με σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή. Εκείνο, πάντως, που θα μείνει αξέχαστο από το χθεσινό παιχνίδι, είναι η εικόνα του 71΄: ο αεικίνητος Ακης Στολτίδης να σηκώνει ψηλά τα χέρια του λέγοντας προς τους συμπαίκτες του, «τι άλλο να κάνω»…

Ο διαιτητής Κάκος έδειξε κίτρινη στους Νεντέλκοβιτς, Σαγανά, Τσιρογιάννης.

ΧΑΪΔΑΡΙ: Κοταράς, Χωριανόπουλος, Τσιρογιάννης, Μπελεγρίνης, Κριπηντήρης, Φρίνμποργκ, Γκουντελίτσας (79΄ Τσεκιτσίδης), Λαμπρόπουλος (70΄ Υφαντής), Τσαμπουρής, Τουρνάς, Νεντέλκοβιτς (62΄ Σαγανάς).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Νικοπολίδης, Ζεβλάκοφ Στολτίδης, Μάριτς, Ριβάλντο, Τζόρτζεβιτς (74΄ Ταραλίδης), Μπόρχα (84΄ Μενδρινός), Κωστούλας, Σέζαρ, Παππάς (62΄ Καστίγιο), Οκκάς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή