Εξι προπονητές ξεχώρισαν για τον τίτλο του καλύτερου

Εξι προπονητές ξεχώρισαν για τον τίτλο του καλύτερου

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εξι προπονητές είναι επικρατέστεροι για την ανάδειξη του καλύτερου τεχνικού σε σύλλογο διεθνώς για το 2006 από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου.

Η λίστα που δημοσιεύτηκε χθες περιλαμβάνει τους Φρανκ Ράικαρντ της Μπαρτσελόνα, Σερ Αλεξ Φέργκιουσον της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ζεράρ Ουγιέ της Λιόν, Ζοσέ Μουρίνιο της Τσέλσι, Χουάντε Ράμος της Σεβίλλης και Αρσέν Βενγκέρ της Αρσεναλ.

Η ψηφοφορία από ένα πάνελ από ειδικούς σε 81 χώρες σε όλο τον κόσμο είναι ακόμη σε εξέλιξη, αλλά προς το παρόν προηγούνται οι παραπάνω έξι τεχνικοί, με τη σειρά κατάταξης να παραμένει ακόμη άγνωστη. Το μόνο που αναφέρεται είναι ότι δύο εξ αυτών ισοψηφούν μέχρι στιγμής στην πέμπτη θέση.

Οπως ανακοίνωσε ο διεθνής ποδοσφαιρικός οργανισμός, το βραβείο θα απονεμηθεί σε ειδική εκδήλωση στο Ζάλτσμπουργκ της Αυστρίας στις 8 Ιανουαρίου 2007, μαζί με τα βραβεία για τον καλύτερο σύλλογο και το ανώτερο εθνικό πρωτάθλημα, τον καλύτερο τερματοφύλακα και επιτελικό μέσο, τον καλύτερο διαιτητή και ομοσπονδιακό προπονητή, αλλά και τον δημοφιλέστερο ποδοσφαιριστή.

Οργή στη Σεβίλλη

Στο άκουσμα της λίστας των έξι επικρατέστερων τεχνικών, ο πρόεδρος της Σεβίλλης, Χοσέ Μαρία ντελ Νίδο, εξερράγη: «Αν δούλευε για μένα ο Ράικαρντ θα ήταν προπονητής στη θυγατρική μας, τη Σεβίγια Ατλέτικο! Για μένα ο Χουάντε είναι ο καλύτερος. Εγώ πάντα θα υπερασπίζομαι τον δικό μου, αφού όλοι όσοι είναι στη Σεβίλλη, σε όλα τα πόστα, είναι πάντα οι καλύτεροι. Αυτό δεν το λέω μόνο εγώ, αλλά και όλοι οι γνώστες του ποδοσφαίρου, οι οποίοι λένε ότι η Σεβίλλη είναι η καλύτερη» είπε ο κ. ντελ Νίδο.

Πρόσφατα ο ηγέτης της κατόχου του Κυπέλλου UEFA και πρωτοπόρου του ισπανικού πρωταθλήματος είχε δηλώσει ότι αν ο Ροναλντίνιο ανήκε στη Σεβίλλη, θα ήταν αναπληρωματικός!

Πάντως σε άτυπη ψηφοφορία σε ιστοσελίδα μαδριλένικης εφημερίδας, ο κ. Ράικαρντ προηγείται μεταξύ των έξι τεχνικών, με δεύτερο τον προπονητή της Σεβίλλης και τρίτο τον κ. Μουρίνιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή