Επίσκεψη αγάπης από τον ΠΑΟ

Επίσκεψη αγάπης από τον ΠΑΟ

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ως την καλύτερη ομάδα της Ευρώπης υποδέχθηκε ο διοικητής του «Αναρρωτήριου Πεντέλης» (πρώην ΠΙΚΠΑ) κ. Ρούφος την ομάδα του Παναθηναϊκού που έκανε το εορταστικό καθήκον της και επισκέφθηκε τα παιδιά του συγκεκριμένου αναρρωτηρίου, με τον μεγαλομέτοχο της ΚΑΕ, Παύλο Γιαννακόπουλο. Παραμονές του τελευταίου αγώνα του για το 2006, αύριο το βράδυ στο Ζάγκρεμπ, με την Τσιμπόνα, οι πρωταθλητές Ελλάδας (απουσίασε ο Κώστας Τσαρτσαρής λόγω αποθεραπείας), έδωσαν χαρά, πολλά δώρα και αυτόγραφα στα παιδιά που τους περίμεναν με αγωνία για να δουν από κοντά τα ινδάλματά τους. Ο κ. Γιαννακόπουλος άκουσε τον πρόεδρο του αναρρωτηρίου να εύχεται στον Παναθηναϊκό να κατακτήσει τον τίτλο της Ευρωλίγκα, τον επόμενο Μάιο, στην Αθήνα και ανταπάντησε στο ίδιο μήκος κύματος: «Ημέρες χαράς και γιορτής είναι αυτές που διανύουμε και η ομάδα ήλθε σήμερα εδώ για να δώσει λίγη από αυτήν τη χαρά στα παιδιά που στερούνται την αγάπη και να ευχηθούμε Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά, σε όλο τον κόσμο και φυσικά σε αυτά τα παιδιά. Οσο για τον Παναθηναϊκό εύχομαι να συνεχίσει να είναι πρωταγωνιστής και να κατακτήσει στο τέλος και τους τρεις τίτλους».

– Αναπάντητα ερωτήματα για την υγεία του αείμνηστου Κένιον Τζόουνς που είχε παίξει σε τρεις ελληνικές ομάδες (Πανιώνιος, Μαρούσι, Παναθηναϊκός) και άφησε την τελευταία πνοή του, το καλοκαίρι του 2005, στις Ηνωμένες Πολιτείες, θέτει η χήρα, Πόρσα Τζόουνς, με την ανοιχτή επιστολή που έστειλε σε ελληνική ιστοσελίδα του Διαδικτύου.

«Από τον θάνατο του συζύγου μου προσπάθησα να συγκεντρώσω τα ιατρικά αρχεία από την Ελλάδα, το μόνο, όμως, που κατάφερα να πάρω στα χέρια μου ήταν ένα πολύ μικρό κομμάτι πληροφοριών. Η υγεία του παραμελήθηκε, μέσα από «μισές» διαγνώσεις οι οποίες έγιναν σε προπονήσεις ρουτίνας. Δεν θα ήθελα αυτή η τραγωδία να επαναληφθεί σε κανέναν αθλητή και την οικογένειά του. Προτείνω λοιπόν, την καθιέρωση του «Νόμου Κένιον» που θα θεσπιστεί ώστε να προστατεύσει ιατρικά τους Αμερικανούς μπασκετμπολίστες που αγωνίζονται ανά την Ευρώπη» αναφέρει μεταξύ άλλων η Πόρσα Τζόουνς, ενώ την επιστολή υπογράφουν ακόμα οι Μάικ Μπατίστ, Ρόντρικ Μπλέικνι και η σύζυγος του αξέχαστου, Αλφόνσο Φορντ, Πάολα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή