Καλές γιορτές με… νίκες

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η νίκη είναι αυτοσκοπός για τους παίκτες του Ολυμπιακού και του Αρη στην 8η αγωνιστική της Ευρωλίγκα, καθώς και οι δύο εκπρόσωποι του ελληνικού πρωταθλήματος αγωνίζονται σήμερα στις έδρες τους και θέλουν να ευχηθούν «καλές γιορτές» στους φιλάθλους τους, συνεχίζοντας την καλή ευρωπαϊκή πορεία τους.

Οι «ερυθρόλευκοι» θα παίξουν στο ΣΕΦ με την Κλιμάμιο Μπολόνια (20.45), την οποία νίκησαν στον αγώνα του πρώτου γύρου και χρειάζονται τη νέα νίκη για να αποδείξουν ότι δεν διανύουν αγωνιστική κρίση, όπως δήλωσε και ο Πίνι Γκέρσον, ύστερα από τις δύο ήττες της προηγούμενης εβδομάδας. Η ήττα από την Ταού στη Βιτόρια έφερε την ομάδα του Πειραιά, στη δεύτερη θέση του α΄ ομίλου και πλέον δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια βαθμολογικών απωλειών, στη διεκδίκηση της πρώτης θέσης και εφόσον οι Βάσκοι ηττηθούν σε κάποιο από τα έξι επόμενα παιχνίδια της πρώτης φάσης.

«Η Κλιμάμιο ψάχνει μια μεγάλη νίκη για να μείνει «ζωντανή» στο «κυνήγι» της πρόκρισής της, αλλά εμείς δεν θέλουμε να γίνουμε το «θύμα» της. Οι αντίπαλοί μας έχουν βελτιωθεί σε σχέση με τον αγώνα του πρώτου γύρου και η αποστολή μας δεν θα είναι εύκολη» είπε ο Ισραηλινός τεχνικός του Ολυμπιακού και συνέχισε: «Προφανώς οι δύο ήττες στα τελευταία παιχνίδια μάς έχουν επηρεάσει ψυχολογικά, αλλά όταν έχεις φιλοδοξίες πρέπει να είσαι έτοιμος για το αμέσως επόμενο παιχνίδι, ανεξάρτητα με το τι έχει γίνει στο προηγούμενο». Ο Ολυμπιακός πρέπει να παίξει ομαδική άμυνα και να προσέξει ιδιαιτέρως τον πρώην παίκτη του, Τάιους Εντνι που επιστρέφει στο ΣΕΦ, με την Κλιμάμιο.

Το Αλεξάνδρειο είναι «μικρό»

Πόσοι φίλαθλοι του Αρη θα υποδεχθούν απόψε την πρωταθλήτρια Ευρώπης, ΤΣΣΚΑ Μόσχας του Θοδωρή Παπαλουκά (21.00). Οσους πρόλαβαν να αγοράσουν και να εξαντλήσουν τα 6.500 εισιτήρια που διατέθηκαν χθες και «εξαφανίστηκαν» σε διάστημα λίγων ωρών. Η ΚΑΕ Αρης ευχαρίστησε με ανακοίνωσή της τους «κιτρινόμαυρους» φιλάθλους για το ενδιαφέρον τους και τόνισε ότι «η εικόνα του γεμάτου Παλέ, όπως συνέβαινε σε κάθε αγώνα του Αρη στη «χρυσή» εποχή της «κίτρινης Αυτοκρατορίας» πρόκειται να ζωντανέψει ξανά». Με νίκη επί της ΤΣΣΚΑ, ο Αρης θα ολοκληρώσει το άλμα πρόκρισης στην επόμενη φάση της Ευρωλίγκα που άρχισε με την εκτός έδρας νίκη επί της Φενέρμπαχτσε.

«Είναι δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο. Πρόκειται για ένα μεγάλο παιχνίδι για το οποίο έχουμε μεγάλο πάθος να νικήσουμε Στον πρώτο αγώνα είχαμε αργήσει να αντιδράσουμε και χάσαμε. Τώρα, θα πρέπει να παίξουμε με τη μέγιστη αυτοσυγκέντρωση, να μη φοβηθούμε και να φέρουμε την ΤΣΣΚΑ στα δικά μας στάνταρντ. Πάντως, είμαστε έτοιμοι και για την υπέρβαση» είπε ο Αντρέα Ματσόν που έχει ρίξει μεγάλο βάρος της αμυντικής προσπάθειας, στον περιορισμό του Χόλντεν και του Παπαλουκά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή