Οι τιμωρίες έπεσαν «βροχή» στο ΝΒΑ

Οι τιμωρίες έπεσαν «βροχή» στο ΝΒΑ

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βαριά ήταν η τιμωρία του Αντονι Καρμέλο, αλλά και ανάλογη της βίαιης πράξης του στην αναμέτρηση των Νάγκετς με τους Νικς, στην προηγούμενη αγωνιστική. Ο Αμερικανός άσος και πρώτος σκόρερ του φετινού πρωταθλήματος τιμωρήθηκε με αποκλεισμό 15 αγωνιστικών για την ατυχή του… έμπνευση να σπρώξει τον Ρόμπινσον και να γρονθοκοπήσει στο πρόσωπο τον Κόλινς.

Ο δικαστής του ΝΒΑ δεν έλαβε υπόψη του το «λευκό» ποινικό μητρώο του Αντονι, αλλά και τις φιλότιμες προσπάθειες της ομάδας του Ντένβερ να «διασκεδάσει» τις εντυπώσεις για τη σύρραξη μέσω απολογητικών ανακοινώσεων που «ανέβασε» στην επίσημη ιστοσελίδα της.

Ο Αντονι δεν περίμενε με ιδιαίτερη αγωνία την ποινή που του επιβλήθηκε, επειδή γνώριζε ότι ο αποκλεισμός του, θα ξεπερνούσε τις δέκα αγωνιστικές στο ΝΒΑ και απλώς ευχήθηκε καλή επιτυχία στους συμπαίκτες του που θα παίξουν, χωρίς αυτόν.

Πάντως, ο διεθνής Αμερικανός δεν ήταν ο μόνος που τιμωρήθηκε. Ο Κόλινς, ο οποίος ήταν και η πέτρα του σκανδάλου, για τα όσα έγιναν στο «Μάντισον Σκουέρ Γκάρντεν» (έκανε αντιαθλητικό φάουλ στον Τζέι Αρ Σμιθ), τιμωρήθηκε με αποκλεισμό έξι αγώνων, ενώ ο φόργουορντ των Νικς, Τζάρεντ Τζέφρις, με τέσσερις. Οι Τζερόμ Τζέιμς (Νέα Υόρκη) και ο Νένε (Ντένβερ) τιμωρήθηκαν με μία αγωνιστική, καθώς σηκώθηκαν από τους πάγκους τους και πήραν μέρος στον καβγά. Τέλος, το ΝΒΑ τιμώρησε Νικς και Νάγκετς με πρόστιμο 500.000 δολαρίων.

«Μπράβο» στον Γλυνιαδάκη

Οι Ελληνες παίκτες δεν χάνουν τις ευκαιρίες χρησιμοποίησής τους στο πρωτάθλημα του ΝΒΑ και ύστερα από τον Βασίλη Σπανούλη που έχει παίξει σε εννέα παιχνίδια των Χιούστον Ρόκετς, ήρθε η σειρά του Ανδρέα Γλυνιαδάκη να κερδίσει τα πρώτα «μπράβο» για τη συμμετοχή του στον αγώνα των Σιάτλ Σούπερσονικς με τους Μέμφις Γκριζλς (134-126). Ο Ελληνας σέντερ συμπεριλήφθηκε στην αρχική πεντάδα του Ντένβερ και συνολικά πέτυχε 8 πόντους, αστοχώντας μόνο σε ένα σουτ (4/5), ενώ στη στατιστική του είχε ακόμα 1 ριμπάουντ, 4 λάθη και 3 φάουλ.

«Εφτάψυχοι» αποδείχτηκαν οι Νιου Γιορκ Νικς και οι Ντένβερ Νάγκετς. Οι δύο ομάδες, παρά τις πολλές απουσίες που είχαν στο ρόστερ τους, μετά τις ποινές που επιβλήθηκαν για τις συμπλοκές στο μεταξύ τους παιχνίδι, νίκησαν τους Τζαζ (97-96 στην παράταση) και τους Ουίζαρντς (117-108), αντίστοιχα.

Με καλάθι στην εκπνοή, ο Ντουέιν Ουέιντ χάρισε τη νίκη στους Χιτ, στην παράταση, απέναντι στους Χόρνετς με 101-99. Τα υπόλοιπα αποτελέσματα: Σακραμέντο Κινγκς-Ντάλας Μάβερικς 91-109, Νιού Τζέρσεϊ Νετς-Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς 115-107.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή