Την παράσταση κλέβει η Νέα Σμύρνη

Την παράσταση κλέβει η Νέα Σμύρνη

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αν και τα μάτια όλων είναι στραμμένα απόψε στο ΟΑΚΑ για τον αγώνα του Παναθηναϊκού με την Καλαμαριά, για λόγους όχι απαραίτητα μόνο ποδοσφαιρικούς, από αγωνιστικής πλευράς το πιο ενδιαφέρον και αμφίρροπο παιχνίδι στο σημερινό πρόγραμμα της φάσης των 16 του Κυπέλλου, είναι αυτό της Ν. Σμύρνης (16.00) ανάμεσα στον Πανιώνιο και τη Σκόντα Ξάνθη. Το πρόγραμμα ανοίγει με τον αγώνα της Νίκης Β. με τον Ηλυσιακό, στο Πανθεσσαλικό.

Στην Ξάνθη, η προσοχή όλων τις τελευταίες ημέρες είχε επικεντρωθεί στο θέμα της μεταγραφής του Τοροσίδη στον Ολυμπιακό, η οποία ολοκληρώθηκε χθες και τυπικά. Ο νεαρός αμυντικός θα είναι για τελευταία φορά στη διάθεση του Τάκη Λεμονή, ο οποίος όμως μπορεί να υπολογίζει στη συνέχεια τον Θανάση Κωστούλα που αποκτήθηκε ως έμψυχο αντάλλαγμα. Ο πρώην αμυντικός του Ολυμπιακού θα έχει δικαίωμα να αγωνιστεί με τη Σκόντα Ξάνθη από τον Ιανουάριο και φυσικά δεν έχει δυνατότητα να παίξει σήμερα. Τα προβλήματα είναι αρκετά και σημαντικά για τον Λεμονή. Εκτός έμειναν οι Αντζας, Μάνσο (δεν ξεπέρασαν τα προβλήματά τραυματισμών τους), όπως και οι επίσης τραυματίες Κιντάνα, Παβιό, Παπαδημητρίου και Βίσιο. Πρόβλημα αντιμετωπίζει και ο Μπάρκογλου, η συμμετοχή του οποίου θα κριθεί την τελευταία στιγμή. Παρά τις σημαντικές απουσίες, υπάρχει αισιοδοξία για ένα θετικό αποτέλεσμα (σε περίπτωση ισοπαλίας, γίνεται ρεβάνς στην Ξάνθη, χωρίς να χρειαστεί παράταση), με βάση την πολύ καλή παρουσία της ομάδας τις τελευταίες αγωνιστικές του πρωταθλήματος, σε συνδυασμό με την πρόσφατη νίκη επί του Πανιωνίου στη Ν. Σμύρνη με 2-0. Η ακριτική ομάδα, επίσης, έφερε στην Ελλάδα για να δοκιμαστεί τον 23χρονο Τσέχο Τζέικομπ Χότελ, που θα παίξει στο σημερινό φιλικό της ομάδας των Νέων με την ΠΑΕ Θράκη.

Σε αντίθεση με τη Σκόντα Ξάνθη, ο Πανιώνιος δεν αντιμετωπίζει προβλήματα απουσιών. Με εξαίρεση τον Τσκιτισβίλι, όλοι οι παίκτες είναι στη διάθεση του Εβαλντ Λίνεν, προσφέροντάς του τις καλύτερες δυνατές επιλογές. Ο Γερμανός τεχνικός είναι αισιόδοξος ότι οι παίκτες του θα ξεπεράσουν την ήττα με το βαρύ 4-0 από την ΑΕΚ και θα πάρουν την πρόκριση, μιας και το Κύπελλο είναι θεσμός όπου έχει καλή παράδοση ο Πανιώνιος και θέλει να συνεχίσει.

Στο άλλο παιχνίδι του σημερινού προγράμματος, η Νίκη Βόλου υποδέχεται (14.30) τον Ηλυσιακό, σε ένα επίσης αμφίρροπο παιχνίδι. Για να φτάσουν ώς εδώ, και οι δύο απέκλεισαν στην προηγούμενη φάση ομάδες Α΄ Εθνικής (τον Αρη και τον Ατρόμητο, αντίστοιχα). Οποια από τις δύο ομάδες προκριθεί στον προημιτελικό γύρο, θα γράψει ιστορία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή