Βαριά νόσος στον ΠΑΟ

2' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με το βήμα μετέωρο και το βλέμμα απλανές κλείνει ο Παναθηναϊκός το 2006, μια χρονιά που (ειδικά το φινάλε της) όλοι οι οπαδοί του θέλουν να την ξεχάσουν. Ο επίλογος γράφτηκε χθες στο ΟΑΚΑ, όπου μπροστά σε περίπου 5 χιλ. οπαδούς τους, οι περισσότεροι εκ των οποίων πήγαν εκεί για να αποδοκιμάσουν, οι «πράσινοι» απέτυχαν να πάρουν τη νίκη απέναντι στην Καλαμαριά, παρότι βαρέθηκαν να μετρούν πόσες κλασικές ευκαιρίες έχασαν για να το κάνουν. Το τελικό 0-0 στέλνει την μπάλα στη Θεσσαλονίκη, όπου στις 10 Ιανουαρίου οι δύο ομάδες θα ξανασυναντηθούν εκεί για να ξεκαθαρίσει οριστικά πλέον ποια θα πάρει την πρόκριση για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου. Πρόσθετο αγκάθι στα πλευρά του Παναθηναϊκού είναι η απώλεια τριών παικτών. Ο Γκονζάλες κτύπησε στο εγχειρισμένο γόνατό του (οι πρώτες ιατρικές εκτιμήσεις μιλούν για κάκωση που δεν είναι ιδιαίτερα ανησυχητική), ο Δάρλας έπαθε θλάση και ο Νίλσον αποβλήθηκε, αφήνοντας τον Μουνιόθ χωρίς δεξί μπακ, μιας και ο Βύντρα επιλέχθηκε να ξεχρεώσει την ποινή του από τις 4 κίτρινες στο παιχνίδι με το Αιγάλεω.

Το κλίμα ήταν πολύ βαρύ από την αρχή στο ΟΑΚΑ. Οι φίλαθλοι που πήγαν για να ενθαρρύνουν την ομάδα τους ήταν λιγοστοί και οι περισσότεροι είχαν τη διάθεση να αποδοκιμάσουν ή απλώς να μείνουν απαθείς στα δρώμενα. Εξαίρεση ήταν οι περίπου 2 χιλ. οργανωμένοι. Στο α΄ μέρος κράτησαν παθητική στάση στη μνήμη ενός μέλους της Θύρας 13 που μόλις είχε φύγει από τη ζωή και στο β΄ ημίχρονο έκαναν αυτό που είχαν αναβάλει: αποδοκίμαζαν, χλεύαζαν και ειρωνεύονταν τους ποδοσφαιριστές, ενώ έβριζαν εν χορώ τη διοίκηση και προσωπικά τον Γιάννη Βαρδινογιάννη. Γύρω στο 85΄, μάλιστα, έφυγαν ομαδικά από το γήπεδο με κατεύθυνση την εξέδρα των επισήμων, αλλά η αστυνομία δεν τους επέτρεψε να πλησιάσουν. Για λίγα λεπτά ακολούθησε πετροπόλεμος και χρήση δακρυγόνων από τις ειδικές δυνάμεις.

«Θα προτιμούσαμε να είχαμε καλύτερες συνθήκες. Πρώτη φορά στην καριέρα μου ζω τέτοια κατάσταση. Υπάρχει άγχος και μεγάλη πίεση, απόρροια της οποίας ήταν η φραστική αντίδραση του Νίλσον προς τον διαιτητή, που προκάλεσε την αποβολή του. Παρ’ όλα αυτά, είχαμε θέληση για τη νίκη και πολλές ευκαιρίες, αλλά χωρίς γκολ δεν κερδίζεις» δήλωσε ο Μουνιόθ, λέγοντας ότι ο Παναθηναϊκός πρέπει να βελτιωθεί στον β΄ γύρο και ότι η διακοπή θα βοηθήσει τους πάντες να ηρεμήσουν. «Στο πρωτάθλημα, με λίγες φάσεις ο Παναθηναϊκός μας έβαλε τρία γκολ. Σήμερα που είχε πολλές ευκαιρίες, δεν πέτυχε κανένα. Η στάση των οπαδών δεν βοήθησε την ομάδα τους» τόνισε ο Κατσαβάκης, ικανοποιημένος από τη νέα ευκαιρία που θα έχει η Καλαμαριά για πρόκριση. Οι «πράσινοι» πέτυχαν γκολ στο 10΄ με τον Γκούμα που κακώς δεν μέτρησε ως επιθετικό φάουλ, ενώ είχαν τουλάχιστον έξι τετ α τετ για να πάρουν τη νίκη, αλλά ήταν άστοχοι και ο Κόβατς σε μεγάλη μέρα. Ο διαιτητής Μαζαράκος απέβαλε με αυστηρή δεύτερη κάρτα στο 16΄ τον Σαμουηλίδη και με απευθείας κόκκινη τον Νίλσον στο 32΄, όταν έπειτα από ανύπαρκτο φάουλ που του καταλόγισε, ο Σουηδός μάλλον του απάντησε σε άπταιστα… γαλλικά.

ΠΑΟ: Γκαλίνοβιτς, Γκούμας, Ρομέρο (75΄ Θεοδωρίδης), Γκονζάλες (55΄ Λεοντίου), Σαλπιγγίδης, Τζιόλης, Βίκτορ, Μπίσκαν, Ιβανσιτς, Νίλσον, Δάρλας (66΄ Σέριτς).

ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ: Κόβατς, Γαλανόπουλος, Σαμουηλίδης, Φυτανίδης, Χαλαουάνι (66΄ Κρασσάς), Φαβάλι (57΄ Ουέλιγκτον), Καραλιόπουλος, Σαρακατσάνος, Ορφανός, Βέλα Τζούνιορ (79΄ Καραμανλής), Περόνε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή