Δύο στα δύο στην Ευρώπη

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τον καλύτερο τρόπο ολοκλήρωσαν τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις της χρονιάς, στο Τσάμπιονς Λιγκ, οι ομάδες βόλεϊ του Παναθηναϊκού και του Ηρακλή. Το… πράσινο τρένο πέρασε ασταμάτητο και από το Νόβισαντ, όπου οι παίκτες του «τριφυλλιού» νίκησαν τη Βοϊβοντίνα με 3-0 (25-22, 25-20, 25-17) ενώ νίκη-χρυσάφι πέτυχε ο Ηρακλής στη Θεσσαλονίκη. Υπερίσχυσε της Ντιναμό Μόσχας με 3-0. Τα σετ: 25-22, 28-26, 25-20. Αυτή ήταν η πρώτη ήττα της Ντιναμό στον Β΄ όμιλο.

Η ψυχή του πρωταθλητή… φεύγει τελευταία και απ’ ό,τι φαίνεται οι παίκτες του Ηρακλή έχουν ακόμα αρκετά ψυχικά αποθέματα. Παρά την ελάχιστη συμμετοχή του αρχηγού, Αντρέι Κράβαρικ, ο οποίος ένιωσε ενοχλήσεις στον αυχένα και παρακολούθησε το παιχνίδι από τον πάγκο από το 20-19 του δεύτερου σετ, οι «κυανόλευκοι» νίκησαν τη «ρωσική αρκούδα».

Από τα πρώτα λεπτά ο Ηρακλής ξεκίνησε δυναμικά και με πολύ καλό σερβίς διέλυσε την υποδοχή της ρωσική ομάδας και έφτασε προπορευόμενος με 16-12 στο δεύτερο τεχνικό «τάιμ άουτ». Με άριστο μπλοκ κατάφερε να κάνει το 1-0. Ιδια εικόνα συνεχίστηκε και στο δεύτερο σετ. Η Ντιναμό είχε τον Καζίνσκι αλλά, από την άλλη πλευρά, ο Νίλσον βρισκόταν σε πολύ καλή ημέρα. Οι εναλλαγές του σκορ συνεχίστηκαν μέχρι την παράταση του σετ και, σε εκείνο το σημείο, οι παίκτες της ελληνικής ομάδας ήταν ψυχραιμότεροι και έκαναν το 2-0.

H υπεροχή των «κυανόλευκων» διατηρήθηκε και στο τρίτο σετ. Προηγήθηκαν με 2-1, 4-2 και 5-3 ενώ η διαφορά αυξήθηκε στο 8-5, χάρη και στα λάθη των φιλοξενούμενων. Οι Ρώσοι μείωσαν (7-9), αλλά ο Νίλσον και τα λάθη της Ντιναμό έκαναν το 12-7. To άριστο μπλοκ και η καλή άμυνα έδωσαν στον Ηρακλή μια πολύτιμη νίκη, η οποία μπορεί να μετρήσει σε… χρυσάφι στη συνέχεια της διοργάνωσης του Τσάμπιονς Λιγκ. Η επιτυχία του «Γηραιού» πανηγυρίστηκε έντονα από τους εκατοντάδες φίλους της ομάδας, που βρέθηκαν στο ΔΑΚ Ευόσμου.

– Στη συνάντηση με την οποία ολοκληρώθηκε η 10η αγωνιστική της Α1 γυναικών το Μαρκόπουλο νίκησε, στο Κερατσίνι, τον Απολλώνιο με 3-0 σετ. Τα σετ (πρώτος ο Απολλώνιος): 07-25, 07-25, 07-25. Η βαθμολογία: Παναθηναϊκός 30, Πανελλήνιος 26, Ολυμπιακός 24, Ηρακλής Κηφισιάς 18, Μαρκόπουλο 17, Ηρακλής 16, Αρης 14, Κτησιφών 14, ΑΕΚ 12, Επίκουρος 6, ΑΕ Βύρωνα 3 και Απολλώνιος 0.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή