Η Ευρώπη τού πάει…

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ολυμπιακός έδωσε πειστική «απάντηση» στον εαυτό του, αλλά και στους φιλάθλους του, ότι δεν διανύει περίοδο κρίσης, όπως είχε εκτιμήσει και ο Πίνι Γκέρσον. Οι «ερυθρόλευκοι» συνέτριψαν την Κλιμάμιο Μπολόνια με 94-67 στην πιο «χορταστική» εμφάνισή τους, σε 9 παιχνίδια της Ευρωλίγκας, αλλά η διεκδίκηση της πρώτης θέσης από την Ταού θα συνεχιστεί στις έξι επόμενες αγωνιστικές, αφού οι Βάσκοι νίκησαν στη Μόσχα την Ντιναμό με 82-78 και παρέμειναν στη βαθμολογική κορυφή του πρώτου ομίλου. Ο Ολυμπιακός ήταν πολύ καλός χθες το βράδυ, στο ΣΕΦ. Μπορεί η Κλιμάμιο να μη θυμίζει τίποτα από την κραταιά ιταλική ομάδα του πρόσφατος παρελθόντος, αλλά σημασία για τους παίκτες του Γκέρσον είχε η διάρκεια της καλής απόδοσής τους. Και δεν ήταν μόνο οι 94 πόντοι που πέτυχαν οι γηπεδούχοι, αφού η επίθεση είναι η «σπεσιαλιτέ» τους, αλλά η προσπάθειά τους να αποδώσουν όσο το δυνατόν καλύτερα και στην άμυνά τους.

Ο Ολυμπιακός, σε αντίθεση με τα δύο προηγούμενα παιχνίδια του στην Ευρωλίγκα, ήταν νωχελικός στο πρώτο ημίχρονο (41-31), χωρίς να έχει ιδιαίτερο ενθουσιασμό, αλλά έλεγχε τον ρυθμό και «φούλαρε τις μηχανές» στην επανάληψη, όταν και «εξαφανίστηκε» από το… οπτικό πεδίο της Κλιμάμιο.

Κι αν οι παίκτες του Εργκίν Αταμάν κατέβαλαν φιλότιμη προσπάθεια να μην εγκαταλείψουν τη «μάχη», ο Εντνι και ο Μπλούθενταλ έκαναν το… λάθος να μειώσουν σε 41-35. Τότε, ακολούθησε ένα απίστευτο ξέσπασμα του Ολυμπιακού, με το οποίο εξασφάλισε ουσιαστικά και την 7η νίκη του στην Ευρωλίγκα. Ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος έδωσε το σύνθημα, οι συμπαίκτες του -με πρώτοι και καλύτερο τον Αλεξ Ακερ- τον ακολούθησαν και ο Ολυμπιακός με ένα επιμέρους σκορ 32-8(!) βρέθηκαν στο +30 (73-63, στο 29ο λεπτό).

Ο Μπελινέλι, μαζί με τον Τάιους Εντνι και πάλι, επιχείρησαν να κρατήσουν τα προσχήματα, αλλά η κατάσταση ήταν μη αναστρέψιμη. Η ιταλική ομάδα μείωσε στους 21 π. (76-55, στο 34ο λεπτό), όμως, ώς εκεί… Οι «ερυθρόλευκοι» σκοράροντας κατά βούληση προκάλεσαν και την αναγνώριση της εξέδρας για τη σταθερή ευρωπαϊκή πορεία τους, που είναι καλύτερη από την ελληνική…

Πάντως, η πλειοψηφία των φιλάθλων του Ολυμπιακού έστειλε και νέο μήνυμα στον Γκέρσον για την ενότητα και την ομοψυχία που πρέπει να διατηρήσει στην ομάδα του και ιδιαίτερα στις σχέσεις του με τον Σοφοκλή Σχορτσιανίτη.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πεν, Παπαμακάριος 13 (3), Ακερ 16 (1), Ζίζιτς 9, Μπουρούσης 16, Μπάρλος, Βασιλόπουλος 10 (1), Στακ 8, Σχορτσιανίτης 10, Ντόμερκαντ 2, Χαρίσης 9 (1).

ΚΛΙΜΑΜΙΟ: Εντνι 16, Μαντσινέλι, Σούμπερτ, Χάμαν, Καβαλιέρο 2, Ευθίμοφ 6, Μπλούθενταλ 7, Γκάι, Τόμας 13, Ντιγκμπέ 2, Μπελινέλι 21 (2), Φουλτζ 2.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή