Ξεκίνησε η εκδίκαση της υπόθεσης Σεβαστή

Ξεκίνησε η εκδίκαση της υπόθεσης Σεβαστή

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιτέλους, άρχισε χθες στην Επιτροπή Φιλάθλου Πνεύματος (ΕΦΙΠ) της Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων (ΕΟΕ) η εκδίκαση της υπόθεσης του προέδρου του ΣΕΓΑΣ, Βασίλη Σεβαστή, ο οποίος κατηγορείται για συγκάλυψη της υπόθεσης του Λάμπρου Παπακώστα. Ο παλαιός πρωταθλητής του ύψους και έως πριν από λίγους μήνες τεχνικός του ΣΕΓΑΣ καταδικάστηκε από την ΕΦΙΠ με πενταετή στέρηση της φίλαθλης ιδιότητάς του για χρήση κοκαΐνης σε πάρτι, κατά τη διάρκεια του εφετινού ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στίβου, που έγινε στη Σουηδία.

Αρχικά, ο κ. Σεβαστής ζήτησε την εξαίρεση του προέδρου της ΕΦΙΠ, Χρήστου Χατζηαθανασίου, υποστηρίζοντας ότι έκανε δηλώσεις οι οποίες δημοσιεύτηκαν στη χθεσινή «Καθημερινή». Τα όσα είχε πει, πάντως, ήταν, ουσιαστικά, επανάληψη όσων είχαν δημοσιευθεί παλαιότερα σε άλλες εφημερίδες. Το αίτημα δεν έγινε δεκτό.

Κατόπιν αυτού, ο κ. Σεβαστής εξέθεσε τις απόψεις του και ζήτησε προθεσμία για να καταθέσει γραπτό υπόμνημα. Η ΕΦΙΠ του έδωσε προθεσμία έως το πρωί της 5ης Ιανουαρίου. Η απόφαση πρέπει να ληφθεί έως τις 12 Ιανουαρίου.

Κατά πληροφορίες, ο κ. Σεβαστής δέχθηκε ότι δεν ενήργησε όπως ακριβώς έπρεπε για να ερευνήσει το θέμα, αλλά αυτό οφειλόταν στο ότι ο Παπακώστας δεν τον είχε ενημερώσει για την έκταση και τη σοβαρότητα της υπόθεσης. Αυτό, άλλωστε, το έχει παραδεχθεί και ο παλαιός πρωταθλητής, ο οποίος έχει δηλώσει πως είπε στον κ. Σεβαστή ότι εξετάστηκε τυπικά από τη σουηδική αστυνομία, προσθέτοντας, ότι δεν υπάρχει πρόβλημα.

Στη συνεδρίαση παρέστησαν και άνθρωποι του αθλητισμού (αθλητές, προπονητές κ.ά.), που, σε μεγάλο μέρος τους, πήγαν για συμπαράσταση στον πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή