ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Παρέμβαση αστυνομίας για τις μεταγραφές

Δεκαεπτά ύποπτες μεταγραφικές υποθέσεις αλλά και οκτώ «σημαντικοί μάνατζερ παικτών» θα βρίσκονται για άλλους δύο μήνες στο μικροσκόπιο της επιτροπής της Πρέμιερ Λιγκ που εξετάζει παράνομες προμήθειες σε μεταγραφές στην Αγγλία.

Ο λόγος που τόσες υποθέσεις δεν έχουν ακόμη ξεκαθαριστεί είναι η τουλάχιστον περίεργη άρνηση των παραπάνω μάνατζερ να συνεργαστούν με την επιτροπή, όπως αποκάλυψε χθες ο λόρδος Στίβενς που προΐσταται αυτής, χωρίς να τους κατονομάσει.

Τμήμα της έρευνας έχει πλέον περάσει στα χέρια της αστυνομίας, δείγμα ότι υπάρχουν ήδη συγκεκριμένα στοιχεία για αξιόποινες πράξεις, έστω κι αν ο λόρδος Στίβενς απέφυγε να δώσει λεπτομέρειες διότι η έρευνα της επιτροπής συνεχίζεται.

Η λίγκα θα ζητήσει τώρα από την ποδοσφαιρική ομοσπονδία να αρχίσουν κοινή έρευνα σχετικά, αφού μόνο η ομοσπονδία μπορεί να υποχρεώσει τους ατζέντηδες να συνεργαστούν.

Ο επικεφαλής της έρευνας προχώρησε και στην πρόταση λήψης 38 συγκεκριμένων μέτρων από τις αρχές του ποδοσφαίρου στην Αγγλία ώστε να εξαλειφθεί το φαινόμενο των παράνομων προμηθειών και να επιστρέψει το κύρος στο ποδόσφαιρο. Τόνισε μάλιστα ότι πρέπει να υλοποιηθούν και οι 38 ώστε να διαφυλαχθεί η ακεραιότητα του αθλήματος.

Η σημαντικότερη πρόταση αφορά τη δημιουργία ανεξάρτητης αρχής η οποία θα εποπτεύει όλες τις μεταγραφές, αντί για την ομοσπονδία που έχει τώρα αυτή την αρμοδιότητα. «Η ομοσπονδία και η επιτροπή συμμόρφωσής της δεν είναι αξιόπιστες στα μάτια του κοινού και των συλλόγων» σχολίασε ο λόρδος Στίβενς. «Ενα μέρος των προβλημάτων της ομοσπονδίας είναι η έλλειψη ερευνητών και λογιστών, που πρέπει να δρουν προληπτικά» πρόσθεσε.