Πισω απο τις Καμερες

5' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Φαρμακευτική» αγωγή από… γιατρό

Για να λύσεις ένα πρόβλημα, το πρώτο βήμα είναι να αποδεχθείς ξεκάθαρα ότι έχεις πρόβλημα, να κάνεις σωστή διάγνωση για τις αιτίες και εν συνεχεία να αρχίσεις φαρμακευτική αγωγή, με την επίβλεψη ενός καλού γιατρού. Αυτή είναι η σωστή σειρά για τα βήματα που πρέπει να κάνεις για να δώσεις ριζική λύση και να μην τη βγάζεις με γιατροσόφια. Αν δεν αναγνωρίσεις την ύπαρξη του προβλήματος στο σωστό του μέγεθος, αν δεν κάνεις στη συνέχεια ακριβή διάγνωση για τις αιτίες κι αν δεν φωνάξεις έναν καλό γιατρό για να σου δώσει την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή, όπου κι αν κολλήσεις σ’ ένα από αυτά τα τρία βήματα, άκρη δεν πρόκειται να βάλεις, παρά μόνο συμπτωματικά.

Ζήτημα ζυγαριάς

Σύμφωνα με τα όσα ο ίδιος δήλωσε, ο Γιάννης Βαρδινογιάννης αναγνωρίζει ότι υπάρχει πρόβλημα αλλά μάλλον δεν το έχει συλλάβει στην πραγματική του διάσταση. Διότι ναι μεν έχει δίκιο όταν λέει ότι ο Παναθηναϊκός έχει καλό ευρωπαϊκό πρόσωπο και σχεδόν πάντα παίζει Μάρτη μήνα στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια, μόνο που στην άλλη πλευρά της ζυγαριάς έχει πολύ μεγαλύτερο βάρος η αποτυχία κατάκτησης τίτλων στην Ελλάδα απ’ όσο ο ίδιος εκτίμησε προχθές.

Αναζητώντας τα αίτια

Μέσα στο πλαίσιο της διάγνωσης, σωστό είναι να πεις ότι ένας από τους λόγους που στερήθηκε τίτλους ο Παναθηναϊκός όλα αυτά τα χρόνια είναι διάφοροι «εξωγηπεδικοί παράγοντες». Δεν είναι όμως ο μόνος λόγος, υπάρχουν κι άλλοι, όπως κάποιες λανθασμένες επιλογές προσώπων και στρατηγικής που κατά καιρούς ο κ. Βαρδινογιάννης έχει αναγνωρίσει. Οταν έχει εντοπιστεί, εν μέρει έστω, το πρόβλημα, ξέρεις και κάποιες από τις βασικές αιτίες που το προκαλούν, το επόμενο βήμα είναι να αναλάβουν δράση οι σωστοί γιατροί, ο καθένας στην ειδικότητά του, γιατί η μέχρι τώρα φαρμακευτική αγωγή που ακολουθήθηκε, δεν έχει φέρει αποτελέσματα. Κι αν χρειαστεί, ας πέσει και νυστέρι εκεί που πρέπει, έστω κι αν ο ασθενής αργήσει λίγο να σταθεί στα πόδια του, αρκεί να βρει την υγειά του.

Υποχρεωμένοι…

Ωρες ώρες, ομάδες της Β΄ ή και της Γ΄ Εθνικής μας κάνουν να αισθανόμαστε υποχρεωμένοι. Στην προκειμένη περίπτωση, ήταν υποδειγματική η φιλοξενία των δημοσιογράφων στο Αιγάλεω από τους ιθύνοντες του Χαϊδαρίου για τον αγώνα κυπέλλου με τον Ολυμπιακό…

Περίεργα «πρέπει»

Πήγα χθες στον οδοντίατρό μου. «Το πρωτάθλημα θα το πάρει η ΑΕΚ», μου είπε σοβαρά σοβαρά. «Γιατί;», τον ρώτησα. «Ετσι λένε. Οτι πρέπει να το πάρει η ΑΕΚ». «Ποιοι το λένε;». «Αρκετοί. Ηλθε ο (μου αναφέρει όνομα γνωστού αθλητικού συντάκτη) και μου είπε ότι είναι τελειωμένο, θα το πάρει η ΑΕΚ, γιατί έτσι πρέπει». «Γιατί πρέπει;». «Γιατί είναι νοικοκυρεμένο σωματείο». «Ξέρεις, και ο Α.Ο. Π. Φαλήρου νοικοκυρεμένο σωματείο είναι, πληρώνει τους παίκτες και τους προπονητές στην ώρα τους, θα πάρει, όμως, το πρωτάθλημα του πόλο; Ενατος είναι στη βαθμολογία». Καταλαβαίνετε, τι θ’ ακούσουμε από εδώ και στο εξής. Η ΑΕΚ μπορεί πράγματι να πάρει το πρωτάθλημα. Πιστεύετε όμως ότι, αν συμβεί αυτό, θα γίνει γιατί έτσι ΠΡΕΠΕΙ; Εγώ όχι.

Ενα καλό «deal»

Από την Ανατολή πήγε στη… Δύση! Επειτα από δέκα χρόνια κοινής πορείας, οι δρόμοι του Αλεν Αϊβερσον με τη Φιλαδέλφεια (που τον είχε επιλέξει στο Νο1 του ντραφτ του ΝΒΑ το 1996), χώρισαν, λόγω των… ψυχραμένων σχέσεων που είχε ο παίκτης με την ομάδα του και θα συνεχίσει την καριέρα του στους Νάγκετς. Και επειδή στο ΝΒΑ αποδεικνύεται για πολλοστή φορά ότι δεν υπάρχουν… «σημαίες» και τα καθέκαστα ελληνικού τύπου, οι Σίξερς συμφώνησαν με τους Νάγκετς για την παραχώρηση του «answer» (απάντηση), χωρίς να περιμένουν πρόταση απ’ άλλη πρωτοκλασάτη ομάδα του ΝΒΑ. Τι θα πάρουν ως ανταλλάγματα οι Σίξερς; Τους Αντρέ Μίλερ, Τζόε Σμιθ, καθώς και δύο επιλογές πρώτου γύρου στο ντραφτ του 2007. Τι κερδίζει το Ντένβερ; Ο 31χρονος Αϊβερσον θα καλύψει άμεσα το κενό του τιμωρημένου για 15 αγωνιστικές Αντονι Καρμέλο. Πολύ καλό το «deal».

Ελληνικές πατέντες

Υστερα από έκτακτη γενική συνέλευση της ΠΑΕ Πανιώνιος, αποφασίστηκε να απαλειφθεί η λέξη «Νέος» από την επωνυμία της εταιρείας, καθώς, όπως αναφέρει και η ανακοίνωση των «κυανέρυθρων», πρέπει να ταυτίζεται με το όνομα του Ερασιτέχνη και την ιστορία του συλλόγου. Ωραία ακούγονται όλα αυτά, αλλά όταν γινόταν η (παμπόνηρη) κίνηση, η οποία ταυτίστηκε με το «Νέος», κανείς από τους Πανιώνιους δεν σκέφτηκε, τότε, το Ερασιτεχνικό σωματείο. Απόλυτα λογικό, θα πείτε, αφού στο μυαλό τους είχαν πώς θα μείνει ζωντανή η ΠΑΕ. Ολα στον βωμό του συμφέροντος. Αλλά, στην Ελλάδα ζούμε…

Μεταγραφικά παιχνίδια

Σε συνέντευξή του στη σερβική εφημερίδα «Kurir» ο Ιλια Ιβιτς αποκάλυψε ότι πολλές ευρωπαϊκές ομάδες θέλουν τους Σορεντίνο, Τσιρίλο και Σέζαρ. Πληροφορίες από την Ιταλία αναφέρουν ότι ο Σορεντίνο είναι αποφασισμένος να ρίξει τις ατομικές του αποδοχές προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για τη μεταγραφή του. Οι Ισπανοί έγραφαν ότι πολλές ομάδες έχουν βολιδοσκοπήσει τον Σέζαρ και θα καταθέσουν πρόταση στην ΠΑΕ ΑΕΚ. Και φθάνουμε στην Ελλάδα, όπου οι εφημερίδες αναδημοσιεύουν όλες αυτές τις ειδήσεις, αμφιβόλου ποιότητας, αλλά πανέξυπνης στρατηγικής. Και αν κάποιος δικός μας θελήσει να το ψάξει το θέμα εξονυχιστικά, τότε βγαίνει ο μάνατζερ και λέει τα δικά του. Και καλά κάνει ο άνθρωπος, αφού θέλει να μοσχοπουλήσει το προϊόν του, όπως άλλωστε και η ΠΑΕ. Οι ομορφιές της μεταγραφικής περιόδου!

Γκολ με… προσευχή

Ενα μήνα είχε να πετύχει γκολ ο επιθετικός της πρωτοπόρου στην Αλβανία, ΣΚ Τίρανα και πρώην παίκτης του Πανιωνίου, Χαμντί Σαλίχι και έτσι ο πρόεδρος του συλλόγου… ανέλαβε δράση: Ζήτησε να προσευχηθούν γι’ αυτόν 30 μουσουλμάνοι ιερείς όλη την περασμένη εβδομάδα – και η συνταγή πέτυχε! Ο Σαλίχι σκόραρε το δεύτερο γκολ στη σπουδαία νίκη των Τιράνων με 3-2 επί της Παρτιζάνι. Συν Αθηνά και… πόδι κίνει!

Θα μας πει η… μαργαρίτα αν και πότε φεύγει ο Σόλιντ

Σας περισσεύει καμιά μαργαρίτα; Θα μείνει ή θα φύγει ο Τροντ Σόλιντ; Ιδού η απορία. Το παρελθόν, πάντως, δείχνει ότι όποτε οι «ερυθρόλευκοι» στηρίζουν έναν προπονητή, τότε τον απομακρύνουν. Θυμηθείτε τον Ιταλό Αλμπέρτο Μπιγκόν, ο οποίος τη μία ημέρα απολάμβανε τη στήριξη της διοίκησης με επίσημη ανακοίνωση και είκοσι τέσσερις ώρες μετά απολυόταν. Βέβαια, στην περίπτωση του Νορβηγού υπάρχει μια μικρή διαφορά. Η ΠΑΕ Ολυμπιακός δεν στήριξε με ανακοίνωση τον Σόλιντ, αλλά διέψευσε πληροφορίες για μεταγραφές συγκεκριμένων προπονητών. Επίσης, ο Σωκράτης Κόκκαλης στην τελευταία του επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του Ρέντη, μετά τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό, δεν είπε λέξη για τον νυν τεχνικό της ομάδας. Επομένως, να ξεκινήσουμε να… μαδάμε τη μαργαρίτα μήπως και βρούμε πότε θα ανακοινωθεί η λύση της συνεργασίας με τον Νορβηγό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή