Στα προημιτελικά η Ξάνθη, στο «σπίτι» του ο Λεμονής

Στα προημιτελικά η Ξάνθη, στο «σπίτι» του ο Λεμονής

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο αιφνιδιασμός δεν ήταν αγωνιστικός στη Ν. Σμύρνη, αφού ήρθε από τον Τάκη Λεμονή, με την ανακοίνωση της παραίτησής του και έριξε στο… χρονοντούλαπο τη νίκη της Skoda Ξάνθης επί του Πανιωνίου, με 1-0, η οποία της έδωσε την πρόκριση στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας. Η είδηση «φούντωσε» τις φήμες ότι οδηγήθηκε σε αυτή την απόφαση για ν’ αναλάβει την τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού, από τον οποίο είχε αποχωρήσει το 2002, με το σενάριο να θέλει τον Τροντ Σόλιντ ν’ απολύεται και να πηγαίνει προπονητής στη Σταντάρ Λιέγης.

Ο Λεμονής, βέβαια, παρά τις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων στη συνέντευξη Τύπου, διέψευσε οτιδήποτε έχει να κάνει με τον Ολυμπιακό λέγοντας: «Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει τίποτα». Παράλληλα, αιτιολογώντας την απόφασή του, την οποία, όπως είπε, είχε πάρει εδώ και κάποιες ημέρες, υποστήριξε ότι ένιωσε προσβεβλημένος από τη δήλωση του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ, Χρήστου Πανόπουλου, πως ο τεχνικός διευθυντής Γιάννης Σαμαράς είναι πιο πάνω από τον προπονητή.

«Είναι το τελευταίο μου παιχνίδι στον πάγκο της ομάδας. Αυτή τη στιγμή το γνωρίζουν οι παίκτες και ο Γιάννης Σαμαράς. Εχω πάρει καιρό αυτή την απόφαση και συγκεκριμένα στο ημίχρονο του αγώνα κόντρα στην ΑΕΚ. Εγιναν κάποια πράγματα τα οποία δεν με τιμούσαν ως άνθρωπο, αλλά και ως επαγγελματία», είπε χαρακτηριστικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ακούγεται έντονα το όνομα του Σάββα Κωφίδη ως αντικαταστάτη του Λεμονή.

Μοιραία, ο αγώνας Κυπέλλου πέρασε σε δεύτερη μοίρα, παρά το γεγονός ότι πρόσφερε αρκετές συγκινήσεις. Το μοναδικό γκολ της συνάντησης σημείωσε ο Μπάρκογλου (35΄) με εύστοχο χτύπημα πέναλτι. Την παράβαση υπέδειξε ο κ. Τεροβίτσας, ο οποίος θεώρησε ανατροπή το πέσιμο του Μπαϊκαρά στην περιοχή. Ο παίκτης της Ξάνθης πήρε έξυπνα το σφύριγμα του διαιτητή από την Αιτωλοακαρνανία, αφού ο Μπερτέ δεν φάνηκε να τον ανατρέπει.

Ο Πανιώνιος στη συνέχεια πίεσε αρκετά για την ισοφάριση, όμως στο 63΄ ο Μάλαρζ εξουδετέρωσε την κεφαλιά του Καρνέιρο, στο 78΄ ο Σιαλμάς μόνος μπροστά στην εστία έστειλε την μπάλα άουτ κι ένα λεπτό αργότερα, το ανάποδο ψαλίδι του Αραβίδη πέρασε δίπλα από το δοκάρι. Στις καθυστερήσεις ο Μάλαρζ κράτησε τη νίκη για την ομάδα του, όταν ο Σιαλμάς βρέθηκε απέναντί του και σούταρε, αλλά αυτός απέκρουσε με εντυπωσιακό τρόπο.

Το παιχνίδι ήταν το τελευταίο και για τον Βασίλη Τοροσίδη με τη φανέλα της Ξάνθης, αφού από τον Ιανουάριο θα αγωνίζεται στον Ολυμπιακό. «Τι Ολυμπιακός, τι Παναθηναϊκός, τι ΑΕΚ, για μένα το ίδιο είναι και θα προσπαθήσω για το καλύτερο», δήλωσε ο 21χρονος ποδοσφαιριστής αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα.

Την κίτρινη κάρτα αντίκρισαν οι Ενσαλίβα, Μπερτέ, Γκάσπαρ από πλευράς Πανιωνίου και οι Γαρπόζης, Φλίσκας για την Ξάνθη.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Κρέσιτς, Μανιάτης, Μπερτέ, Γκάσπαρ, Σπυρόπουλος, Μάκος (46΄ Αραβίδης), Κουτσόπουλος, Γουνδουλάκης (74΄ Σιαλμάς), Μπρέσκα (81΄ Ζωγραφάκης), Ενσαλίβα, Καρνέιρο.

ΞΑΝΘΗ: Μάλαρζ, Τοροσίδης, Κοντοδήμος, Λαμπριάκος, Μαχράτζε, Ζουέλα, Γαρπόζης (90΄ Βρύζας), Μπάρκογλου, Μπαϊκαρά, Ντελγκάδο (83΄ Φονγκάσα), Φλίσκας (90΄+ Δαβουρλής).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή