ΣΥΝΤΟΜΑ

2' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΟΛΕΪ

Φοράει τα «κόκκινα» ο Κρίστο Τσβετάνοφ

Με τα «ερυθρόλευκα» θα αγωνίζεται τη νέα χρονιά ο Κρίστο Τσβετάνοφ. Ο Βούλγαρος βολεϊμπολίστας έπαιζε στη Λέφσκι Σόφιας και με την ομάδα της χώρας του κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ιαπωνίας. Εχει δικαίωμα να παίξει στο Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς στη Λέφσκι δεν συμμετείχε σε αυτό. Θα πάρει τη θέση ενός από τους Ελγκέτα, Μπόγιοβιτς, Πέτκοβιτς, Μεάνα. Βασικός στόχος των ανθρώπων του Ολυμπιακού είναι να αποτελέσει τη βάση για την ομάδα της επόμενης περιόδου.

ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ

Γεμάτη ατζέντα το 2007

Στις 13 Ιανουαρίου θ’ αρχίσει η αγωνιστική δράση της άρσης βαρών για το 2007. Η πρώτη, χρονικά, σημαντική διοργάνωση του έτους θα είναι το πρωτάθλημα επιλέκτων (10 Φεβρουαρίου), ενώ η σημαντικότερη είναι το παγκόσμιο πρωτάθλημα, που θα διεξαχθεί στην Ταϊλάνδη τον Σεπτέμβριο και αποτελεί τον βασικό αγώνα πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς του 2008. Θα προηγηθούν τα πρωταθλήματα της Ευρωπαϊκής Ενωσης (9, 10/3, Ισπανία), Ευρώπης ανδρών – γυναικών (14-22/4, Γαλλία), πανελλήνιο εφήβων και νέων (11, 12/5), παγκόσμιο εφηβικό (7-16/6, Τσεχία), ευρωπαϊκό εφηβικό (7-14/10, Ισπανία) και τα πανελλήνια ανδρών – γυναικών και παίδων – κορασίδων (23, 24/11).

ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ

Προκρίθηκε η Γεωργάτου

Και η ίδια η Ντίνα Γεωργάτου δεν περίμενε να εξασφαλίσει από τώρα την πρόκριση για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Μελβούρνης. Μαζί με την Ιωάννα Δραζίνου «έπιασαν» το όριο στις συγχρονισμένες καταδύσεις από 3 μ. «Ομολογώ πως δεν το περίμενα, αφού απείχα από τον χώρο ενάμιση χρόνο, μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004. Με την Ιωάννα δουλέψαμε σχεδόν ένα μήνα και είναι πολύ σημαντικό που πιάσαμε το όριο για τη Μελβούρνη. Πιστεύω πως μπορούμε με καλή προετοιμασία να πραγματοποιήσουμε μία καλή εμφάνιση εκεί. Σε ατομικό επίπεδο θα προσπαθήσω να πάρω την πρόκριση μέσω του ευρωπαϊκού κυπέλλου της Σουηδίας τον Φεβρουάριο». Η Δραζίνου τόνισε, ότι με τη Γεωργάτου έχει άψογη συνεργασία. «Είναι η πρώτη μου φορά που θα μετάσχω σε παγκόσμιο πρωτάθλημα. Πιστεύω πως θα είναι πολύ καλή εμπειρία. Στόχος πριν από τη Μελβούρνη είναι η ημερίδα του Ιανουαρίου και το Ευρωπαϊκό κύπελλο», πρόσθεσε.

ΞΙΦΑΣΚΙΑ

Αγώνες βετεράνων

Μνήμες από το παρελθόν θα ξυπνήσουν αύριο το βράδυ, στην αίθουσα ξιφασκίας του Πανελλήνιου. Παλαιοί πρωταθλητές της σπάθης θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους. Οι Ορ. Δαβίας, Γ. Αλιγιάννης, Φ. Πιπιτός, Θ. Τσάδαρης, Ανδρέας Δουβής, Μ. Μπόλλας, Δ. Διαμαντής, Στ. Λόης (ταμίας της Ομοσπονδίας), Μ. Σαρρής (τεχνικός σύμβουλος) κ. ά. έχουν δηλώσει συμμετοχή στους αγώνες και στον… μπουφέ που θα ακολουθήσει.

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ

Πρώτο το «Μελίτη»

Την πρώτη θέση στο χειμερινό πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας ανοικτής θαλάσσης πήρε το «Μελίτη» (κυβερνήτης Λ. Πελεκανάκης). Στη δεύτερη θέση της γενικής ήρθε το TIM – Ζαντίνο (Π. Στρούζας), το οποίο ήταν πρώτο στα σκάφη IMS Α στον αγώνα «ΟΚΤΩ».

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

Δύο Ελληνες στη δεκάδα

Η Βουλγάρα πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2006 στα 400 μ., Βάνια Σταμπολόβα, αναδείχθηκε πρώτη στη δημοσκόπηση πέντε πρακτορείων ειδήσεων της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, των ΑΠΕ-ΜΠΕ (Ελλάς), ΒΤΑ (Βουλγαρία), Τανγιούνγκ (Σερβία), MINA (Μαυροβούνιο), ATA (Αλβανία) και ΜΙΑ (ΠΓΔΜ), για τους 10 καλύτερους αθλητές στα Βαλκάνια. Στη δεκάδα περιλαμβάνονται δύο Ελληνες. Ως τρίτος ψηφίστηκε ο μπασκετμπολίστας, Θοδωρής Παπαλουκάς και ως 5ος ο πρωταθλητής Ευρώπης των 400 μ. με εμπόδια Περικλής Ιακωβάκης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή