Τι γραφει ο ξενος Τυπος

5' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

LA GAZZETTA DELLO SΡΟRΤ

Δηλητηριώδης νίκη

Η Γιουβέντους πήρε τρεις πικρούς βαθμούς στην Μπολόνια, έπειτα από 90 λεπτά παιχνιδιού που θα το θυμόμαστε ως αμφιλεγόμενο. Ενα γκολ φάντασμα από τον Ζαλαγιέτα και ένα πέναλτι που δεν δόθηκε στον Μαρατσίνα ρίχνουν σκιές στην επιτυχία της Γιούβε. Βέβαια στο τέλος, ο πίνακας έδειξε το ποθητό 1-0 για την ομάδα του Ντεσάμπ. Η Μπολόνια άρχισε δυναμικά το παιχνίδι και στο 22΄ είχε την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, όταν ο Μπουφόν βγήκε από την εστία του και άγγιξε τον Μαρατσίνα. Δεν τον χτύπησε, όμως ήταν πέναλτι και ο διαιτητής Μεσίνα δεν το έδωσε. Στο δεύτερο ημίχρονο, η Γιουβέντους ξεκίνησε διαφορετικά. Ενώ οι φίλαθλοι της Μπολόνια κουνούσαν πανό με ειρωνικά συνθήματα για τα χαμένα πρωταθλήματα της Γιουβέντους, η Γιούβε πάτησε γκάζι. Ομως οι προσπάθειές της στέφθηκαν με επιτυχία με τον χειρότερο δυνατό τρόπο. Ο Ζαλαγιέτα πρώτα σταμάτησε την μπάλα με το χέρι και μετά έκανε ένα πλάγιο σουτ που δεν φαίνεται να πέρασε τη γραμμή. Παρ’ όλα αυτά, ο επόπτης Λαντσάνι είπε στον διαιτητή ότι το γκολ μετράει και οι διαμαρτυρίες του Μπελούτσι και των υπολοίπων ήταν άχρηστες. Την επόμενη μέρα όμως, όλες οι εφημερίδες ήταν μαινόμενες εναντίον της διαιτησίας. Μόνο η «Κοριέρε ντε λα Σέρα» έκρινε επαρκή τον Μεσίνα. Η τελική αντεπίθεση της Μπολόνια δεν απέδωσε πολλούς καρπούς και έτσι το αποτέλεσμα έφερε στην κορυφή της κατάταξης της Β΄ Εθνικής τη Γιουβέντους, μαζί με τη Νάπολη, την Τζένοα και την άτυχη Μπολόνια. Επιπλέον, η Γιουβέντους έχει έναν αγώνα λιγότερο.

ΜΙRRΟR

Τα δισεκατομμύρια…

Σφοδρή επίθεση δέχθηκε προχθές ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας της Νιουκάστλ, Φρέντι Σέπερντ, από οπαδούς και μετόχους του συλλόγου. Παρά τις διαμαρτυρίες, ο Σέπερντ δεσμεύθηκε να διατηρήσει τα ηνία της ομάδας, έως ότου ανακαλύψει «σωστή» οργάνωση ή όμιλο εταιρειών, που θα αποκτήσει τον ιστορικό σύλλογο. Η πόλη κυριαρχείται από σενάρια και αβάσιμες εικασίες σχετικά με την τύχη της διοίκησης, παρότι ο Σέπερντ δεν έχει δεχθεί καμία εκδήλωση ενδιαφέροντος, εκτός από αυτή της εταιρείας Belgravia Group. Την ώρα που η Τσέλσι καυχάται ότι διαθέτει έναν Ρομάν Αμπράμοβιτς στο τιμόνι και η Λίβερπουλ σύντομα θα περάσει υπό τον έλεγχο του μεγιστάνα από το Ντουμπάι, Μακτούμ, η Νιουκάστλ αναγκάζεται να περιμένει τον δικό της «πρίγκιπα». «Οι πολυεκατομμυριούχοι δεν φθάνουν πια για τη σωτηρία της Νιουκάστλ. Χρειαζόμαστε δισεκατομμυριούχους. Κανείς δεν μπορεί να με κατηγορήσει για αδιαφορία. Τα έδωσα όλα στην ομάδα. Τώρα, χρειάζομαι ένα θαύμα» είπε με απογοήτευση ο Σέπερντ.

LΙΒΕRΑΤΙΟΝ

Γαλλικές ομάδες στο σφυρί…

Μετά την οικονομική εξυγίανση θα καταφέρει άραγε να προσελκύσει επενδυτές η πρώτη κατηγορία του γαλλικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου; Το περασμένο Σάββατο η εταιρεία ελέγχου διαχείρισης DNCG, που θα ήταν ευχής έργο για τη Γαλλία αν επεκτεινόταν σε ολόκληρη την Ευρώπη, ετοιμαζόταν να απονείμει τα εύσημα στην πρώτη κατηγορία, η οποία παρουσίασε πέρυσι καθαρό κέρδος 25 εκατομμύρια ευρώ, έπειτα από πέντε χρόνια ελλειμματικής διαχείρισης με αποκορύφωμα την περίοδο 2002-2003 όπου το έλλειμμα ξεπέρασε τα 150 εκατομμύρια ευρώ. Για τη Μαρσέιγ και την Παρί Σαν Ζερμέν, οι οποίες είχαν πέρυσι απώλειες ύψους 10 και 12 εκατομμυρίων ευρώ αντίστοιχα κυκλοφορούν σήμερα φήμες περί ενδεχόμενης μεταβίβασής τους. Αν και όσο αφορά την Παρί δεν πρόκειται ακριβώς για φήμες, ούτε και για παραχώρηση. Αγοράζοντας την ομάδα στην αρχή του έτους, η Colony Capital, η Morgan και η Stanley Butler Capital Partners είχαν καταστήσει σαφές ότι επρόκειτο να αναζητήσουν σύντομα νέους μετόχους. Εν αναμονή νέων επιχειρηματιών πρόθυμων να επενδύσουν σε μια ομάδα που κάνει συλλογή κακών αποτελεσμάτων και διαθέτει τους χειρότερους οπαδούς στη Γαλλία, οι νέοι επενδυτές ανακάλυψαν με τρόμο ότι στο γαλλικό ποδόσφαιρο οι παίκτες πληρώνονται για να παίζουν κι όχι για να κερδίζουν. Γι’ αυτό και σε πρόσφατη συνέντευξή τους στην εφημερίδα υπογράμμισαν την απόφασή τους να αλλάξουν τους κανόνες του παιχνιδιού. Οσο για τη Μαρσέιγ η κατάσταση είναι κωμικοτραγική, καθώς αφού έχασε περίπου 200 εκατομμύρια ευρώ μαζί με την αξιοπιστία του, ο καταδικασμένος σε ένα χρόνο φυλακή για ατασθαλίες στα οικονομικά της ομάδας, Ρομπέρ Λουί Ντρέιφους ανακοίνωσε ότι προτίθεται να πουλήσει την ομάδα. Επικρατέστερος υποψήφιος φέρεται ο Καναδός Τζακ Καχκάρ, πρόεδρος φαρμακευτικής εταιρείας, ο οποίος θα έρθει με τον πρώην προπονητή της Αγγλίας Σβεν Γκόραν Ερικσον στις βαλίτσες του…

LΕ FΙGΑRΟ

Σούπερ Κίλντο!

Νικήτρια πέρυσι στο Βαλ Ντιζέρ, η Αμερικανίδα σκιέρ Λίντσι Κίλντο πέτυχε πάλι τον στόχο της την Τετάρτη στο Ορεγέ-Κιλί. Η Κίλντο ξεπέρασε έτσι τη συμπατριώτισσά της, Τζούλια Μανκούζο, εξασφαλίζοντας το χρυσό στη Μεγάλη Κατάβαση. Από τη μεριά της, η Γαλλίδα σκιέρ Ινγκρίντ Ζακεμό κατάφερε να έλθει πέμπτη στην πολύ δύσκολη κούρσα. Μόλις ένα δευτερόλεπτο χώρισε την Ζακεμό από το βάθρο, το οποίο κατέλαβαν τελικά οι Μανκούζο, Γκεστλ και Κίλντο. Σε μία σκληρή πίστα, όπως ήταν αυτή του Ορεγέ-Κιλί, όμως, η ταλαντούχα Ζακεμό βρέθηκε έξω από το στοιχείο της και αναγκάσθηκε να σκύψει το κεφάλι στην αγωνιστική ανωτερότητα των Αμερικανίδων. Η Κίλντο, που εξασφάλισε προχθές το πρώτο της χρυσό σε Παγκόσμιο Κύπελλο, κατέβηκε την πίστα σαν πραγματική βολίδα, σημειώνοντας χρόνο κατά 19 δεύτερα καλύτερο από εκείνο της Ζακεμό.

ΒΒC

Μπορώ να φτάσω τον Αλόνσο

Ο πιλότος της Ρενό στη Φόρμουλα 1 Χέικι Κοβαλάινεν δηλώνει ότι τελικά μπορεί να είναι τόσο επιτυχημένος όσο και ο προκάτοχός του Φερνάντο Αλόνσο. Η Ρενό επέλεξε τον άπειρο Φινλανδό ως αντικαταστάτη του Αλόνσο ο οποίος ήρθε στην ομάδα το 2003 και έφυγε για τη ΜακΛάρεν έχοντας κατακτήσει δύο παγκόσμια πρωταθλήματα. «Θα υπάρχει μεγάλη πίεση, αλλά κυρίως επειδή θέλω να πετύχω αποτελέσματα και όχι επειδή αντικαθιστώ κάποιον άλλο. Είμαι αισιόδοξος ότι μπορούμε να επαναλάβουμε τις επιτυχίες που είχε η ομάδα με τον Αλόνσο». Ο τεχνικός διευθυντής της Ρενό Πατ Σίμονς πιστεύει ότι ο Κοβαλάινεν είναι αρκετά καλός ώστε να διακριθεί από την αρχή. «Νομίζω ότι θα είναι γρήγορος και θα κάνει λάθη και αυτό είναι αρκετά καλό για ένα νέο οδηγό. Το να είναι αργός και να μην κάνει λάθη δεν είναι πολύ καλό, ενώ το να είναι αργός και να κάνει λάθη είναι καταστροφικό. Αλλά το να είναι γρήγορος και να κάνει τα συνηθισμένα λάθη είναι αποδεκτό».

ΤΗΕ WASHINGTON ΡΟΤ

Κατάλληλος άνθρωπος

Υστερα από την απογοητευτική πορεία της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου των ΗΠΑ στα γήπεδα της Γερμανίας, η ομοσπονδία ποδοσφαίρου της χώρας απέλυσε τον Μπρους Αρίνα από τη θέση του ομοσπονδιακού προπονητή, τονίζοντας ότι η ομάδα χρειάζεται νέα προσέγγιση. Κεντρική επιδίωξη της διοίκησης ήταν η πρόσληψη κόουτς με διεθνείς περγαμηνές και ο εκ νέου σχεδιασμός του τρόπου ανάδειξης παικτών, ώστε η ομάδα να διεκδικήσει με αξιώσεις μία θέση στο βάθρο του Μουντιάλ 2010 στη Νότιο Αφρική. Πέντε μήνες αργότερα, έχοντας αποτύχει να προσελκύσει τον πρώην ομοσπονδιακό προπονητή της Γερμανίας, τον Γιούργκεν Κλίνσμαν, η διοίκηση της εθνικής ομάδας αποφάσισε να στραφεί στον Μπομπ Μπράντλεϊ, του οποίου οι περγαμηνές θυμίζουν ανησυχητικά εκείνες του προκατόχου του. Οπως και ο Αρίνα, ο Μπράντλεϊ εργάσθηκε στο Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια και την ομάδα της «Ντι Σι Γιουνάιτεντ», ενώ κέρδισε και αυτός βραβείο την πρώτη του χρονιά ως προπονητής ομάδας της μεγάλης κατηγορίας του αμερικανικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή