Ανανέωσαν ραντεβού για το «Αλκαζάρ»

Ανανέωσαν ραντεβού για το «Αλκαζάρ»

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοικτούς λογαριασμούς άφησαν ΟΦΗ και Λάρισα, μετά το ισόπαλο 1-1 χθες στο Ηράκλειο. Οι δύο ομάδες θα ξανασυναντηθούν στις 10 Ιανουαρίου στο Αλκαζάρ, όπου εκεί θα φανεί οριστικά ποια θα πάρει το εισιτήριο για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου. Οι φιλοξενούμενοι άγγιξαν την πρόκριση χωρίς να μπουν στην περιπέτεια της ρεβάνς παίρνοντας από το ξεκίνημα του β΄ ημιχρόνου προβάδισμα στο σκορ με τον Αλωνεύτη, έδειξαν καλύτερη εικόνα στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, αλλά οι Κρητικοί κατάφεραν να τους πάρουν την μπουκιά από το στόμα, με γκολ του Οφορίκουε έξι λεπτά πριν από το τέλος του αγώνα.

Η Λάρισα κατάφερε να πάρει στο α΄ ημίχρονο το κέντρο και να ελέγχει τον ρυθμό του αγώνα. Εχασε, μάλιστα, μεγάλη ευκαιρία να μπει από νωρίς μπροστά στο σκορ, όταν ο Αλωνεύτης, τετ α τετ με τον Σηφάκη στο 6΄ έπειτα από ασίστ του Χατζηλιόντα, έστειλε την μπάλα άουτ. Η αντίδραση του ΟΦΗ άρχισε να φαίνεται μετά το πρώτο ημίωρο και προς το τέλος του ημιχρόνου άρχισε να πατά στην αντίπαλη περιοχή αλλά χωρίς να ολοκληρώνει τις επιθέσεις που ξεκινούσε συνήθως από τα πλάγια.

Με το ξεκίνημα του β΄ ημιχρόνου, ο Αλωνεύτης χρίστηκε σκόρερ, όταν στο 48΄ αξιοποίησε με κεφαλιά σέντρα του Γκαλίτσιου. Ο Κύπριος μεσοεπιθετικός πανηγύρισε έξαλλα το γκολ, φτάνοντας μέχρι τον πάγκο της Λάρισας για να αγκαλιάσει τον Γιώργο Δώνη, ο οποίος δέχεται έντονη αμφισβήτηση από τους οπαδούς το τελευταίο διάστημα. Η αντίδραση των γηπεδούχων ήταν άμεση και εκδηλώθηκε στο επόμενο λεπτό, με ένα σουτ-κεραυνό του Σφακιανάκη στο οριζόντιο δοκάρι. Το παιχνίδι πήρε γρήγορο ρυθμό, με τον ΟΦΗ να διατηρεί την πρωτοβουλία και να πιέζει χωρίς να απειλεί ιδιαίτερα, με τους «βυσσινί» να είναι «φωτιά» στις αντεπιθέσεις τους, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία με τον Καλατζή για να «κλειδώσουν» το παιχνίδι με ένα δεύτερο γκολ. Το πλήρωσαν αυτό στο 84΄, όταν ύστερα από σουτ του Ντρούλιτς στο δοκάρι, ο Οφορίκουε από κοντά ισοφάρισε σε 1-1, γκολ που έδωσε ηθικό στον ΟΦΗ, ο οποίος πίεσε για τη νίκη, χωρίς να τα καταφέρει.

ΟΦΗ: Σηφάκης, Μπελεβώνης (73΄ Νουαφόρ), Ισά, Πίτσος, Μιχελακάκης, Δέντσας, Σφακιανάκης, Ρουμπάκης, Ντρούλιτς, Οφορίκουε, Ουέλιγκτον (53΄ Αρβανίτης)

ΛΑΡΙΣΑ: Κοτσόλης, Γκαλίτσιος, Νταμπίζας, Φέρστερ, Βενέτης (69΄ Κατσιαρός), Μπασιλά, Γκίκας, Χατζιλιόντας (70΄ Χλωρός), Διγκόζης, Αλωνεύτης, Καλαντζής (80΄ Ζιάγκας)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή