Ανετα στους προημιτελικούς ο ΠΑΟΚ

Ανετα στους προημιτελικούς ο ΠΑΟΚ

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χρειάστηκε να πέσει λίγο χιόνι στη Θεσσαλονίκη για να δει άσπρη μέρα ο ΠΑΟΚ. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» επικράτησε του Εργοτέλη με 1-0, στην Τούμπα, εξασφάλισε την πρόκριση στην προημιτελική φάση της διοργάνωσης, ενώ παράλληλα γεύτηκε τη χαρά της νίκης μετά ένα, περίπου, μήνα. Δράστης του… καλού ο Θανάσης Τσίγκας, ο οποίος ερχόμενος από τον πάγκο, ξεκλείδωσε την καλά οργανωμένη άμυνα των Κρητικών, σημειώνοντας το γκολ της νίκης (56΄).

Ο ΠΑΟΚ, εκτός από το γεγονός ότι έγινε η τέταρτη ομάδα, μετά τους Ολυμπιακό, Skoda Ξάνθη, Ηλυσιακό, που προκρίθηκε στους «8» του θεσμού, έσπασε και μια μίνι παράδοση που είχε δημιουργηθεί και ήθελε τους γηπεδούχους να μην παίρνουν σε ένα παιχνίδι την πρόκριση.

Ο Μομτσίλο Βούκοτιτς επιχείρησε να αιφνιδιάσει τοποθετώντας τον Ηλιάδη στη δεξιά πλευρά της επίθεσης και τον Μουμίν στη μεσαία γραμμή. Ωστόσο, αυτές οι εμπνεύσεις του Μαυροβούνιου προπονητή δεν τον δικαίωσαν, με αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ να έχει προβλήματα κυρίως στον τρόπο ανάπτυξης. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι το πρώτο και μοναδικό καλό σουτ έγινε στο 22΄ από τον Ηλιάδη, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Ο Εργοτέλης είχε αμυντικούς προσανατολισμούς και περιορίστηκε στην τακτική των αντεπιθέσεων. Η μόνη φορά που απείλησε ήταν με στημένη φάση, όταν στο 30΄ ο Τζούνιορ με απευθείας εκτέλεση φάουλ υποχρέωσε τον Φερνάντες σε δύσκολη επέμβαση.

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους και κατάφεραν να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα, με το πλασέ του Τσίγκα. Νωρίτερα, ο Φερνάντες είχε νικήσει τον Φραγκουλάκη και είχε αποτρέψει το γκολ των Κρητικών (53΄). Ο Τσίγκας σημείωσε και δεύτερο γκολ με σουτ (72΄), το οποίο, όμως, ακυρώθηκε σωστά ως οφ σάιντ, επειδή ο Μίετσελ ήταν μόνος μπροστά από τον τερματοφύλακα και επηρέασε το οπτικό του πεδίο. Στο 86΄ ο ΠΑΟΚ είχε τη δυνατότητα για δεύτερο γκολ, αλλά στο σουτ που έκανε ο Ζαγοράκης από το ύψος του πέναλτι τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Πόζα.

ΠΑΟΚ: Φερνάντες, Αραμπατζής, Χαραλάμπους, Μπαρκαουάν, Μελίσσης, Μπαλάφας (83΄ Γκονζάλες), Ζαγοράκης, Ηλιάδης, Μουμίν (46΄ Τσίγκας), Κωνσταντινίδης, Μίετσελ (90΄ Χασιώτης).

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: Πόζα, Κορδονούρης (76΄ Τάσιτς), Ζαπρόπουλος, Χίμπλινγκερ, Κένεντι, Τζούνιορ, Μελισσάς, Μπουέλε, Φραγκουλάκης (70΄ Κακλαμάνος), Κοιλιάρας (70΄ Νατσέφσκι), Ιαντσουκ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή