Πισω απο τις Καμερες

4' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Αυθόρμητη» συμπαράσταση

Την εποχή των «αγανακτισμένων πολιτών» θύμισε η προχθεσινή «αυθόρμητη» συγκέντρωση ανθρώπων του στίβου (αθλητών, προπονητών, διοικητικών παραγόντων, υπαλλήλων) για συμπαράσταση στον πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ, Βασίλη Σεβαστή, στη διαμάχη του με την Επιτροπή Φιλάθλου Πνεύματος. Να μας συγχωρέσουν όλοι, αλλά δεν πιστεύουμε ότι η συγκέντρωση ήταν αυθόρμητη. Δεν ξέρουμε πόσο αυτή βοήθησε πράγματι τον κ. Σεβαστή, αλλά έχουμε την εντύπωση ότι ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ ήταν σαν να αισθανόταν πως βρισκόταν σε μειονεκτική θέση και προσπάθησε -καλώντας τους ανθρώπους του στίβου να συγκεντρωθούν στα γραφεία της ΕΦΙΠ- ν’ αποκτήσει κάποιο στήριγμα. Γιατί, όμως, αν αισθανόταν βέβαιος για το δίκιο του; Η μόνη εξήγηση είναι ότι φοβήθηκε πως δεν θα είχε μια «δίκαιη δίκη».

Αλλα ήθη στη Μαδρίτη

Εχασε προχθές η Ρεάλ Μαδρίτης μέσα στο Μπερναμπέου από κάποια (τηρουμένων των αναλογιών) Ουέλβα και μάλιστα με σκορ 3-0. Φυσικά το παιχνίδι έγινε σε κατάμεστο γήπεδο παρότι η «βασίλισσα» τα τελευταία τέσσερα χρόνια πίνει τον καφέ της με καλαμάκι γιατί δεν έχει σηκώσει ούτε κυπελλάκι του καφέ. Φυσικά, αν και το 0-3 έκανε αόρατη την κορυφή της βαθμολογίας για τη Ρεάλ, οι οπαδοί της, παρά την πίκρα και την αγανάκτησή τους, ούτε τα αποδυτήρια πολιόρκησαν ούτε την «έπεσαν» στους παίκτες ούτε εξευτέλισαν τον προπονητή και τη διοίκηση. Μας διδάσκει κάτι αυτό ή μήπως παραείμαστε Βαλκάνιοι για να ασχολούμεθα με τέτοιες λεπτομέρειες;

Υπάρχουν και όρια

Η διαμαρτυρία των φιλάθλων είναι κομμάτι του παιχνιδιού στο ποδόσφαιρο, αρκεί να υπάρχουν όρια. Τα εμετικά συνθήματα των οργανωμένων οπαδών του Παναθηναϊκού κατά του Γιάννη Βαρδινογιάννη και της οικογένειάς του είναι έξω από κάθε λογική. Οσο δίκιο και να είχαν οι «αγανακτισμένοι» από την πορεία της ομάδας, το χάνουν και δεν πρόκειται να το βρουν πουθενά.

Καμιά καλή κουβέντα…

Ο Ζοέλ Επαλέ αποχαιρέτησε την Ελλάδα και τον Ηρακλή φανερά συγκινημένος, έχοντας πει μια καλή κουβέντα για όλους. Για όλους πλην του Παναθηναϊκού. Αλλος ένας παίκτης ο οποίος πέρασε από την Παιανία φεύγει δίχως να «χαρίσει» στην πρώην ομάδα του ούτε ένα «στεγνό αντίο». Γιατί άραγε; (Φυσικά το ερώτημά μας δεν αφορά στη στάση των ποδοσφαιριστών…)Παπ.

Δίπλα στον Ριβάλντο

Μπορεί ο Σόλιντ να τον είχε στη… μαύρη του λίστα, ωστόσο η κερκίδα τον λατρεύει. Ο λόγος για τον Χάρη Παππά, ο οποίος μιλώντας στο επίσημο περιοδικό του Ολυμπιακού τόνισε για την περυσινή του περιπέτεια (επέστρεψε για ένα χρόνο στην Καλαμαριά): «Δεν κρύβω ότι, όταν έφυγα από τον Ολυμπιακό, στην αρχή, τους πρώτους δύο μήνες, ήμουν πολύ πικραμένος και απογοητευμένος με αυτή την εξέλιξη. Στον Ολυμπιακό έμεινα πολύ λίγο διάστημα πέρυσι, όμως είδα πώς δουλεύει μια μεγάλη ομάδα και διαπίστωσα τι χρειάζεται, έτσι ώστε να επιστρέψω και να πετύχω στην ομάδα. Απέβαλα το άγχος που είχα πέρυσι και με το καλώς εννοούμενο θράσος προσπάθησα να ενταχθώ σωστά στην ομάδα». Αναφέρθηκε δε και στα κέρδη της συνεργασίας με τον Ριβάλντο: «Το γεγονός ότι είμαι συμπαίκτης με τον Ριβάλντο είναι για μένα η μεγαλύτερη εμπειρία της μέχρι τώρα καριέρας μου, αλλά και για πολλά ακόμη χρόνια, καθώς παίκτες σαν τον Ριβάλντο βγαίνουν ένας κάθε 20ετία. Και μόνο να τον βλέπεις δίπλα σου στην προπόνηση, πιστεύω ότι τα έχεις δει όλα».

Δυο χρόνια μετά…

Σήμερα λήγει, τυπικά, η τιμωρία του Κώστα Κεντέρη και της Κατερίνας Θάνου. Τα δύο χρόνια πέρασαν πολύ γρήγορα και το μόνο που έμεινε από εκείνη τη, δύσκολη, νύχτα της 12ης Αυγούστου ήταν οι λάθος χειρισμοί των ιθυνόντων. Φυσικά, οι δύο αθλητές έχασαν πάρα πολλά και ίσως είναι δύσκολο να τους ξαναδούμε να διεκδικούν με αξιώσεις κάτι καλό. Στον αθλητισμό ο παράγοντας χρόνος είναι πολύτιμος. Εξίσου, όμως, στον αθλητισμό δεν πρέπει ν’ αποκλείεις τίποτα…

Εκπλήξεις από την ΕΡΤ

Τηλεοπτική κάλυψη στο πρωτάθλημα πόλο της… Α2 ανδρών από την ΕΡΤ. Αυτό ανακοίνωσε χθες η Κολυμβητική Ομοσπονδία (ΚΟΕ). Δεν ξέρω ποιος κοροϊδεύει ποιον. Η ΕΡΤ την ΚΟΕ ή η ΚΟΕ τα σωματεία και εμάς. Εδώ η ΕΡΤ δεν δείχνει αγώνες της Α1 ανδρών και τα καλά παιχνίδια των γυναικών, τουλάχιστον στις «ελεύθερες» συχνότητές της, θα καλύπτει αυτούς της Α2; Να το δούμε και να μην το πιστεύουμε…

Οι παρεμβάσεις ενοχλούν

Η ΠΑΕ Skoda Ξάνθη, με την ανακοίνωση που εξέδωσε, ουσιαστικά δημοσιοποίησε αυτά που είπε ο μεγαλομέτοχος της ομάδας και έθιξαν τον Τάκη Λεμονή «ως άνθρωπο και ως επαγγελματία», όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο τελευταίος, στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα Κυπέλλου με τον Πανιώνιο. «Κύριε Λεμονή, πριν μιλήσετε για τα τεχνικά θέματα, θέλω να πω δυο κουβέντες στους ποδοσφαιριστές. Αν συνεχίσετε μ’ αυτή τη φιλοσοφία και νοοτροπία, είναι θέμα χρόνου να δεχτείτε γκολ. Αλλάξτε νοοτροπία. Καλή συνέχεια», είπε χαρακτηριστικά ο Χρήστος Πανόπουλος. Εάν η στιχομυθία είναι αληθινή, που δεν έχει κανένα λόγο να μην είναι, αφού διαδραματίστηκε ενώπιον 25 ατόμων, θεωρούμε ότι δεν θίγεται κανείς. Ακόμη και οι ποδοσφαιριστές, στους οποίους αναφέρθηκε το αφεντικό της Ξάνθης. Κάθε δουλειά έχει τις ιδιαιτερότητές της. Τα καλά και τα κακά της. Σε όλες, όμως, οφείλουμε να υπακούμε τους ανωτέρους μας και ειδικά εάν είναι αυτοί που μας πληρώνουν. Μοιραία, όπως γράφεται και στο εργατικό δίκαιο, έχουν τον πρώτο λόγο. Εάν δεν σου αρέσει οτιδήποτε φεύγεις, όπως σωστά έκανε ο κ. Λεμονής, αλλά χωρίς ν’ αφήσεις μομφές και υπονοούμενα. Διότι την επόμενη ημέρα του τυφώνα αποτυπώνεται το μέγεθος της ζημιάς…

Ακόμη πιο κοντά στο Μεξικό ο Καστίγιο…

Θα πρέπει να περιμένουμε έως τον Φεβρουάριο για να δούμε αν ο Νερί Καστίγιο θα κλείσει οριστικά την πόρτα στην εθνική μας ομάδα, επιλέγοντας το Μεξικό. Μιλώντας χθες στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ, ο ομοσπονδιακός τεχνικός του Μεξικού, Ούγκο Σάντσεθ, δεν ήθελε να ξεκαθαρίσει την υπόθεση, παρά την πρόσφατη τοποθέτηση του Καστίγιο ότι επιλέγει το Μεξικό: «Εχω μιλήσει και απευθείας με τον ίδιο, όπως και με τον πατέρα του, και διαπίστωσα ότι θέλει να παίξει στο Μεξικό. Θα περιμένω την αποστολή για το παιχνίδι στις 7 Φεβρουαρίου με τις ΗΠΑ. Τότε ίσως είναι το πρώτο παιχνίδι και για μένα και για τον Νέρι στην Εθνική του Μεξικού». Για να έπαιζε στην Εθνική μας, θα έπρεπε να είχε γίνει κάτι με την ελληνοποίησή του. Τις όποιες εξελίξεις, πάντως, δεν μπορούσε να τις δρομολογήσει ούτε ο ίδιος ούτε ο Ολυμπιακός… Οπότε, θα τον κερδίσει το Μεξικό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή