ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Σε λίγες μέρες το «διαζύγιο»

Υπομονή για λίγες ακόμη ημέρες θα πρέπει να κάνουν οι φίλοι του Ολυμπιακού για να επισημοποιηθεί η συνεργασία με τον Τάκη Λεμονή. Ο Ελληνας τεχνικός αναμένεται να επιστρέψει μετά τέσσερα χρόνια στον Πειραιά και να αντικαταστήσει τον Τροντ Σόλιντ, ο οποίος βρίσκεται στο Βέλγιο. Παραμένει άγνωστη η ημέρα κατά την οποία θα επισημοποιηθεί το «διαζύγιο» με τον Νορβηγό και η συνεργασία με τον Λεμονή. Υπενθυμίζουμε ότι το επόμενο ραντεβού των «ερυθρολεύκων» για προπόνηση στις εγκαταστάσεις του Ρέντη είναι την Πέμπτη 28 του μηνός (ώρα: 19.00). Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Λεμονής είναι προσωρινή λύση έως το καλοκαίρι, οπότε και πιθανότατα θα έρθει στο Λιμάνι καταξιωμένος ξένος τεχνικός, με τον Βαλντερέι Λουξεμπούργκο να είναι το μεγαλο φαβορί για να ρίξει άγκυρα στον Πειραιά. Σε μία τέτοια περίπτωση, ο Λεμονής θα παραμείνει στον Ολυμπιακό σε άλλο πόστο.

Στο μεταξύ, ο Αντώνης Νικοπολίδης επανέλαβε ότι επιθυμεί να… κρεμάσει τα γάντια του το καλοκαίρι του 2008, δηλαδή μετά την τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2008, όπου ελπίζει να αγωνιστεί με την Εθνική. «Ελπίζω να προκριθούμε στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και μετά αυτή τη διοργάνωση να τελειώσω την καριέρα μου», τόνισε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τελευταίο τεύχος του επίσημου περιοδικού του Ολυμπιακού.

Για τον Ολυμπιακό, υποστήριξε: «Η άποψή μου είναι ότι πολύ πιο εύκολα μια ομάδα με το σκεπτικό της Εθνικής μπορεί να διακριθεί στην Ευρώπη. Ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να παίξει έτσι. Είναι κάτι που δεν το θέλουν και οι φίλαθλοί μας. Να δουν την ομάδα να παίζει αμυντικά, μόνο για το αποτέλεσμα. Ο κόσμος μας θέλει να βλέπει θέαμα, θέλει μία πιο φαντεζί ομάδα, οπότε στην ψυχολογία μας δεν υπάρχει τόσο πολύ η λέξη άμυνα. Το πιο δύσκολο και το τέλειο είναι να παίζουμε επιθετικά και να προχωρήσουμε στην Ευρώπη. Ο Ολυμπιακός είναι καθαρά τεχνική ομάδα και θέλει να παίξει καλό ποδόσφαιρο. Αυτό, όμως, στην Ευρώπη, δυστυχώς, το πληρώνεις, αν δεν προσέχεις το ίδιο και την άμυνά σου».