Εξαγωγή τεχνογνωσίας Ολυμπιακών Αγώνων

Εξαγωγή τεχνογνωσίας Ολυμπιακών Αγώνων

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων (Ο.Α.) στην Ελλάδα, βοήθησε τη χώρα μας σ’ έναν τομέα που δεν φαίνεται πολύ στον κόσμο. Στην ανάδειξη νέων αθλητικών παραγόντων (ή στελεχών, όπως τους αποκαλούν) με τεχνογνωσία ή στη βελτίωση εκείνων που προϋπήρχαν. Οι ικανότητές τους αναγνωρίστηκαν και εμπράκτως πρόσφατα, στους ασιατικούς αγώνες, οι οποίοι διεξήχθησαν στο Κατάρ.

Οι ηγέτες της μικρής, αλλά πάμπλουτης, χώρας του Περσικού κόλπου, επιθυμούσαν να τελέσουν αγώνες επιπέδου Ολυμπιακών, αφού σκέπτονται να υποβάλουν υποψηφιότητα για την ανάληψη της διοργάνωσης των Ο.Α. του 2016. Για όσους δεν γνωρίζουν, οι ασιατικοί αγώνες είναι δύσκολοι διοργανωτικά, αφού μετέχουν πολλές χώρες με αθλητές και αθλήτριες σε 39 αθλήματα. Πιο πολλά από των Ολυμπιακών. Ετσι, κάλεσαν ανθρώπους από χώρες, που τα τελευταία χρόνια είχαν διοργανώσει Ο.Α. Περίπου 200 Ελληνες εργάστηκαν στ’ αθλήματα και πολλοί ήταν υπεύθυνοι σε αυτά. Πολυάριθμοι Αυστραλοί (από το Σίδνεϊ 2000) δούλεψαν στον τομέα των εγκαταστάσεων, ενώ Ιταλοί του «Τορίνο 2006» (χειμερινοί αγώνες) απασχολήθηκαν σε διάφορους άλλους τομείς.

Οπως μας είπαν Ελληνες, από αυτούς που μετέφεραν την εμπειρία τους στο Κατάρ, η τελετή έναρξης ήταν εξαιρετική, η συνολική διοργάνωση επίσης, όπως και οι εγκαταστάσεις. Η διαμονή και η διατροφή ήταν υψηλού επιπέδου. Χρήμα πολύ υπάρχει και δεν κρύβεται. Ενα είναι το πρόβλημα, όσον αφορά την ανάληψη Ολυμπιακών Αγώνων. Οι υψηλές θερμοκρασίες, οι οποίες επικρατούν την εποχή που συνήθως γίνονται οι Αγώνες. Αν η ΔΟΕ δεν έχει αντίρρηση να διεξαχθούν Οκτώβριο (όπως έχει συμβεί σε άλλες περιπτώσεις), τότε το Κατάρ είναι έτοιμο για να οργανώσει Ολυμπιακούς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή