Πισω απο τις Καμερες

5' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τρομοκρατημένοι οι ξένοι παίκτες

Είναι πραγματικά έξω από κάθε λογική η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στον Παναθηναϊκό μετά την ήττα από την Κέρκυρα. Οι ξένοι παίκτες, ακόμα και οι Λατίνοι που είναι «ψημένοι» στις ένθερμες αντιδράσεις των οπαδών, είναι σχεδόν τρομοκρατημένοι. Ο Ρομέρο, για παράδειγμα, πήγε με συνοδεία ανθρώπου της ασφάλειας της ΠΑΕ στο αεροδρόμιο για να πάει στην Αργεντινή, ενώ οι περισσότεροι παίκτες, ακόμα κι αυτοί που είχαν σκοπό να περάσουν τις γιορτές στην Ελλάδα, αποφάσισαν να πάνε για λίγες μέρες στο εξωτερικό, γιατί εδώ φοβούνται (πραγματικά φοβούνται) να βγουν έξω ακόμα και για έναν καφέ. Υπερβολικό; Ισως, αλλά σίγουρα ανθρώπινο…

Του αρέσει ο ΠΑΟ

Πιστός στον Παναθηναϊκό δήλωσε ο Νασίφ Μόρις σε συνέντευξή του σε νεανικό περιοδικό, όπου μίλησε πριν από το παιχνίδι με την Παρί και την ένταση που το ακολούθησε στις σχέσεις με τους οπαδούς, ακόμα και σε προσωπικό επίπεδο. «Οπωσδήποτε όχι. Ο Παναθηναϊκός είναι η μοναδική ομάδα στην οποία θα έπαιζα στην Ελλάδα. Αν ήταν να παίξω αλλού, θα πήγαινα στο εξωτερικό. Μου έχουν πει ότι ο τρόπος του παιχνιδιού μου θα ταίριαζε στο ισπανικό πρωτάθλημα. Εγώ θα προτιμούσα να παίξω στην Πρέμιερ Λιγκ αλλά είναι κάπως δύσκολο, γιατί οι ποδοσφαιριστές εκεί είναι ψηλοί» ήταν η απάντηση του 26χρονου Νοτιοαφρικανού στο ερώτημα αν θα πήγαινε ποτέ στον Ολυμπιακό, όπως οι Νικοπολίδης, Κωνσταντίνου. Για το πρωτάθλημα, λέει ότι το κρίσιμο ματς για τον Παναθηναϊκό θα είναι αυτό στο Καραϊσκάκη, ενώ ψηφίζει για παρτενέρ του τον Γκούμα από την Ελλάδα και τον Τέρι… γενικώς.

Αγγλία γίναμε…

Μια χαρά διοργάνωση έχει γίνει από πέρυσι το Κύπελλο Ελλάδας, οπότε και άλλαξαν το σύστημα διεξαγωγής του οι υπεύθυνοι της ομοσπονδίας καθώς αντέγραψαν (και καλά έκαναν) πολλά από το αγγλικό κύπελλο. Οι εκπλήξεις δεν λείπουν και το ενδιαφέρον είναι μεγάλο. Σκεφθείτε τούτο: Στη φάση των «16», μόλις μία ομάδα κατάφερε να αξιοποιήσει την έδρα της, ο ΠΑΟΚ, και να περάσει στον προημιτελικό γύρο. Ο Ολυμπιακός, η Ξάνθη και ο Ηλυσιακός πήραν το εισιτήριο για τους «8» μακριά από την έδρα τους, ενώ στις 10 Ιανουαρίου θα γίνουν τέσσερις επαναληπτικοί αγώνες, Λάρισα – ΟΦΗ, Ιωνικός – Κέρκυρα, Γιάννινα – Ηρακλής και Καλαμαριά – Παναθηναϊκός. Τουλάχιστον στο Κύπελλο, γίναμε… Αγγλία, γιατί στο πρωτάθλημα τα κακά της φυλής μας δεν λέμε να τα διορθώσουμε..

Σήμα κινδύνου

Ακούγαμε τον Αριστείδη Καμάρα να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τον ιστορικό Απόλλωνα Σμύρνης (είναι ο Απόλλων Αθηνών για όσους μπερδευτήκατε) και σκεφτόμασταν πόσο κρίμα είναι για έναν τόσο σπουδαίο άνθρωπο να μην μπορεί να δει το αγαπημένο του σωματείο να προκόβει. Διότι έχει σχεδιάσει τόσο πολλά και τα οποία μπορούν να υλοποιηθούν μέσω του Απόλλωνα που θα είναι δυστύχημα να… κλείσει το μαγαζί.

Μια πικάντικη ιστορία

Η φωτογραφία του Φρανκ Λάμπαρντ και της ημίγυμνης, στο πάνω μέρος του σώματός της, Μονίς Λούκας κοσμούσε την πρώτη σελίδα της εφημερίδας «The Sun» και έδωσε τροφή για ποικίλα σχόλια στους πουριτανούς, κατά τ’ άλλα, Βρετανούς. Και αυτό, διότι το εν λόγω φλερτ, μιας… ώρας, του διεθνούς μέσου της Τσέλσι δεν είναι η επίσημη αγαπημένη του, δηλαδή η σύζυγός του Ελεν. Η ιστορία είναι πράγματι πικάντικη, αφού η κ. Λούκας περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια το περιστατικό, από τη γένεσή του μέχρι τους τίτλους τέλους, οι οποίοι, όπως υποστηρίζει, άργησαν να πέσουν λόγω του αλκοόλ που είχε καταναλώσει ο Λάμπαρντ! Παρά ταύτα, η όμορφη οδηγός προσωπικοτήτων επιδίωξε να τον βρει στο τηλέφωνο, αλλά, δυστυχώς γι’ αυτή, απαντούσε ο μάνατζερ. Ετσι, αποφάσισε να ντυθεί ανάλαφρα προς χάριν της φωτογράφησης και να εξομολογηθεί στην εφημερίδα. Η αγαπημένη κίνηση του Λάμπαρντ όταν σημειώνει γκολ είναι φιλάει τη βέρα του. Μετά αυτή την αποκάλυψη, ίσως μείνει άδειο το δάχτυλο…

Λευκά Χριστούγεννα

Το χαρμόσυνο νέο αυτά τα Χριστούγεννα δεν θα το φέρει το… αστέρι της Βηθλεέμ αλλά οι μετεωρολόγοι. Αυτό δεν είναι άλλο από τις χιονοπτώσεις. Φυσικά, όχι για να πάνε για σκι οι απανταχού κοσμικοί και κοσμικές, οι οποίοι τις τελευταίες εβδομάδες διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους -και τα «εξτέσιον» τους (δηλαδή οι προεκτάσεις στα μαλλιά)- για την έλλειψη χιονιού, αλλά για να μπορέσουν να προπονηθούν στη χώρα τους οι αθλητές μας. Αυτή τη χρονιά οι χιονοδρόμοι μας -και ιδιαίτερα όσοι δεν μπορούν να φύγουν στο εξωτερικό- έχουν κάνει ελλιπή προετοιμασία. Ευτυχώς που άρχισε να πέφτει σιγά σιγά το χιόνι, διαφορετικά όλοι θα κατέληγαν στις τεχνητές πίστες, που έχουν δημιουργηθεί για τις γιορτές…

Ζήτημα ψυχολογίας

Ενδεικτικές της ψυχολογικής κατάπτωσης που υπάρχει στην ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού ήταν πολλές φάσεις του προχθεσινού αγώνα του Τσάμπιονς Λιγκ, με την ιταλική Ματσεράτα. Αλλά πιο χαρακτηριστικές είναι δύο. Η μία, όταν ο Γκιούρδας αλλοιώνει στο μπλοκ επίθεση της ιταλικής ομάδας και η μπάλα πηγαίνει σχεδόν παράλληλα με τον φιλέ και σε ύψος τέτοιο, που επιτρέπει σε άλλον παίκτη να την αποκρούσει, αλλά ουδείς αντιδρά εγκαίρως. Η έκφραση απογοήτευσης του Γκιούρδα «έλεγε» πολλά. Η άλλη, όταν ο νεαρός και, όπως λένε οι ειδικοί, ταλαντούχος κεντρικός μπλοκέρ Σουλτανόπουλος έπεσε πάνω στον πασαδόρο, προσπαθώντας εκείνος, ο μπλοκέρ, να κάνει πάσα, παρόντος στη φάση του Κουρνέτα. Ηταν το πάθος του να προσφέρει κάτι στη φάση, που τον οδήγησε στο λάθος. Ενδεικτικό, ίσως, του άγχους που διακατέχει τους παίκτες του Ολυμπιακού, οι οποίοι έχοντας μείνει τρία χρόνια μακριά από τους τίτλους, θέλουν ν’ αποδείξουν ότι αξίζουν. Αυτή τη στιγμή, πάντως, η ομάδα χρειάζεται ηρεμία και «χτίσιμο» σχεδόν από την αρχή για την περίοδο 2007-08.

Λεμονής: Επιθετικό ποδόσφαιρο ναι, εμμονές όχι

Αν κάποιος στην Ελλάδα ταυτίστηκε με το επιθετικό ποδόσφαιρο στο διάστημα της παρουσίας του στην τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού, αυτός ήταν ο Τάκης Λεμονής. Επί των ημερών του οι «ερυθρόλευκοι» πέτυχαν την πιο μεγάλη τους νίκη στο Τσάμπιονς Λιγκ επί της Μπάγερ Λεβερκούζεν με 6-2 στη Ριζούπολη, ενώ συνέτριψαν στο κύπελλο τόσο την ΑΕΚ (με 6-1 στο Ολυμπιακό Στάδιο) και τον Παναθηναϊκό στο αξέχαστο για τους Πειραιώτες 1-4 στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Αν δεν είχε… στραβώσει εκείνο το παιχνίδι με τη Μακάμπι στην Κύπρο, ίσως ο Λεμονής να έμενε περισσότερο στην πρώτη του θητεία στον Ολυμπιακό. Στην (αναμενόμενη) επιστροφή του ένα είναι βέβαιο: ότι έχει περισσότερες εμπειρίες. Και σίγουρα δεν έχει το μεγάλο ελάττωμα του Σόλιντ: την εμμονή σε σύστημα και δη σε αυτό το 4-3-3, το οποίο ήταν και η καταστροφή του Ολυμπιακού στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή